精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.There were four people traveling across England on a train,a Russian,a Cuban(古巴),an American businessman and an American lawyer.The Russian took out a large bottle of vodka(伏特加),gave each of the men a drink and then threw the rest half bottle of vodka out of the window."Why did you waste the rest of it?"asked the American businessman."There's too much vodka in my country,"said the Russian."And really we have more than we will ever use."
A few minutes later,the Cuban began to give out fine Havana Cigars(雪茄).After that,he threw his out of the window."I thought Cuba is not a rich country,"the businessman said."But you threw that very good cigar out of the window!"The Cuban answered,"Cigars are the cheapest in my country.We have more of them than we know what to do with."The American businessman sat quietly for a moment.Then he got up,caught the lawyer by the arm and threw him out of the window.

56.The four men in the storyD.
A.were all from different countries      
B.liked drinking
C.enjoyed smoking            
D.were traveling
57.Vodka is a kind ofD.
A.cigarette    
B.medicine      
C.food 
D.alcohol(酒)
58.The Russian and the Cuban both wanted toA.
A.tell the businessman what their countries are rich in
B.show that they were rich
C.ask the two Americans to visit their countries
D.make the businessman happy
59.What did the businessman want to say by throwing the lawyer out of the window?B
A.I'll send my lawyer to Cuba to see if the Cuban told the truth.
B.We have too many lawyers in my country.
C.I'll go to Cuba and do some business of cigars.
D.If you need lawyers,come to America.

分析 有四个人坐火车去英国旅行,俄罗斯人,古巴人,美国商人和美国的律师.俄罗斯人拿出一瓶伏特加,每个人喝一点然后他将剩下的丢掉了.美国商人问为什么,俄罗斯人说在他国家有很多,我们有的比我们用的多.古巴人分发雪茄,然后也将自己的丢掉,商人说古巴不是一个富有的国家,古巴人说,雪茄在他的国家是最便宜的,最后美国商人起来将律师丢到了窗外.

解答 56:答案:D.细节理解题.根据第一段There were four people traveling across England on a train,a Russian,a Cuban(古巴),an American businessman and an American lawyer可知他们乘火车旅行,故选D
57:答案:D.推理判断题.联系第二段gave each of the men a drink 给了每个人一杯,联系常识可知瓶子里面的伏特加是俄罗斯的一种烈性酒,故选D
58:答案:A.推理判断题.根据第二段There's too much vodka in my country,"said the Russian."And really we have more than we will ever use."和第三段Cigars are the cheapest in my country.We have more of them than we know what to do with从这两个人的行为及说的话,可知这两个人都想证明自己的国家很富有,故选A.
59:答案:B.推理判断题.根据第二段There's too much vodka in my country,"said the Russian."And really we have more than we will ever use."和第三段Cigars are the cheapest in my country.We have more of them than we know what to do with联系短文中这两个人的行为及说的话,可知这两个人都想证明自己的国家很富有,可知这个美国人不甘示弱,想证明自己国家律师很多,所以他把律师丢到了窗外.故选B

点评 在实际阅读中,有时作者并未把意图说出来,阅读者要根据字面意思,通过语篇逻辑关系,研究细节的暗示,推敲作者的态度,理解文章的寓义.要求读者对文字的表面信息进行分析、挖掘和逻辑推理,不能就事论事,以偏概全

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.A:Sanday did her homework last Sunday.Sandy didn't watch TV last Sunday.
B:Sandy did her homeworkinsteadofwatching TV last Sunday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Will you please pass me acup (杯) of tea?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.In the 1930s,Dan West was farming in Spain.
It was wartime,and people were starving (挨饿).An (66)ideahit him as he handed out cups of milk to children."These children don't need a cup.They need a cow."This was the (67)beginningof Heifer International.
Heifer International gives different (68)kinds of gifts.Its gifts might say"quack"or"moo".Dan West asked friends in the United States to give gifts of heifers(小母牛),or young cows.(69)Sincethen,Heifer International has given animals to four million families.It gives people the chance to (70)feed themselves.
Heifers International wants the people they help to help others.For one project,the group(71)sent chickens to some children in Asia.The children yearned for(向往) the day when they could help others.Nine-year-old Julie knew she had to look after her chickens (72)well so they would produce new eggs and healthy chicks.She (73)took good care of them,and they gave birth to strong,healthy chicks.Julie then passed on the gift of chicks to other families.
Because of Heifer International,children can (74)spend their days in a schoolhouse instead of working in the fields.They can use the money they earn from their animals to pay for school.Heifer International has made a huge (75)difference to people's lives for many years.People should be grateful to a kindhearted farmer named Dan West.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Bruce Lee(李小龙) was born in San Francisco,California in 1940.His father was a movie actor.Young Bruce appeared in his first movie with his father when he was only two months old.Bruce and his parents returned to their home in Hong Kong in 1941.Bruce began to act in Chinese movies at the age of six.
In Hong Kong,Bruce Lee began his life-long interest in the Chinese Kung Fu.He studied with Yip Man,a Kung Fu master.Bruce was also often seen in many street fights.His parents decided this must stop.They sent him back to the United States.He became a student at the University of Washington in Seattle.Later he opened a school to teach Kung Fu in Oakland,California.
In 1966,Bruce Lee acted in an American television series(系列)called The Green Hornet.The program was not a success,but many Hollywood movie actors began studying Kung Fu with him.He appeared in several other television programs.
Bruce Lee returned to Hong Kong in 1971to act in a Chinese movie known in the United States as Fists of Fury.The movie was extremely(极其)popular in Asia.He followed this with another film,The Chinese Connection.It too was extremely popular.
In 1973,Bruce Lee made his most famous movie,Enter the Dragon.It was the first movie made between American and Chinese movie companies.It became a major hitwhich made Bruce Lee a world famous movie star.
Bruce Lee died a few weeks before the movie was put on.He was 32years old.It's said that his early death ended what would have been a very successful movie career.

38.What was Bruce Lee interested in all his life?B
A.Acting     
B.Kung Fu 
C.Fighting 
D.Films
39.Please put the following movies in order according to their time.A
a.Enter the Dragon  b.Fists of Fury  C.The Chinese Connection
A.b;c;a    
B.b;a;c  
C.a;c;b 
D.a;b;c
40.What does"a major hit"in the passage mean?B
A.致命一击    
B.极为成功  
C.猛烈撞击    
D.命中要害
41.According to the passage,which of the following is true?C
A.Bruce Lee set up a Kung Fu school while he was studying in Seattle.
B.It's the movie Fists of Fury that made Bruce Lee famous in the world.
C.Bruce Lee was only two months old when we first saw him in a movie.
D.Bruce Lee was sent back to America because of fighting often in the schoo1.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.We use the Internet for many things:business,shopping,writing letters,talking to people,finding information,and so on.in recent years,a new kind of English has grown on the Internet.There's no real word for it yet,so we'll call it e-talk.
People don't like typing too much.To save time,they turn phrases into a few letters.Some of them are:
BTW (by the way)         BRB (be right back)
LOL (laughing out loud) IMO (in my opinion) People also use many shortened forms of words,such as:info (information)         puter (computer)
pic (picture)         sec (second)
We usually don't see people when we communicate on the Net,so people have new ways to show emotions.Most people use their keyboards (键盘)to draw"emotions",such as:
:-)(happy):-( (sad):-0 (surprised)
These days,many people use picture emotions.For example:

It takes time to get used to e-talk.Also,different groups on the Net have their own special ways of communicating.The people who are new on a chat sometimes have to ask other people what they mean.As the Internet grows,e-talk will continue to grow and change.

根据短文内容,从各题所给的四个选项中选择一个最佳答案.
66.Why do people turn phrases into a few letters while chatting on the Net?B
A.To make jokes.
B.To save time.
C.To show emotions.
D.To make more friends.
67.Which of the following can't show you are happy?C
A.LOL 
B.:一)
C.
D.
68.What does"Something's wrong with my puter":-("mean?D
A.I am angry because there is something wrong with my computer.
B.I am sad because I have to see a doctor.
C.I am surprised because my computer is out of order.
D.I am sad because my computer is not working well.
69.The following sentences are about e-talk.Which one is wrong?A
A.People will refuse to use e-talk for communication.
B.It takes time for people to get used to e-talk.
C.E-talk will continue to grow and change.
D.There is no real word for e-talk.
70.The purpose of the passage is toB.
A.introduce the computer
B.introduce e-talk
C.teach you how to make friends on the Net
D.teach you how to chat with a stranger in the chatting room.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.一Jim                your sweater right now!It looks so dirty.
----Yes,mum.(  )
A.take offB.put offC.put on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-What        heavy rain it was just now!
-Yes,but I love        air after the rain.It smells so fresh.(  )
A.the;aB.a;theC.the;theD.a;a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Please tell him about it if he                this afternoon.(  )
A.comesB.comeC.will come

查看答案和解析>>

同步练习册答案