精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.We use the Internet for many things:business,shopping,writing letters,talking to people,finding information,and so on.in recent years,a new kind of English has grown on the Internet.There's no real word for it yet,so we'll call it e-talk.
People don't like typing too much.To save time,they turn phrases into a few letters.Some of them are:
BTW (by the way)         BRB (be right back)
LOL (laughing out loud) IMO (in my opinion) People also use many shortened forms of words,such as:info (information)         puter (computer)
pic (picture)         sec (second)
We usually don't see people when we communicate on the Net,so people have new ways to show emotions.Most people use their keyboards (键盘)to draw"emotions",such as:
:-)(happy):-( (sad):-0 (surprised)
These days,many people use picture emotions.For example:

It takes time to get used to e-talk.Also,different groups on the Net have their own special ways of communicating.The people who are new on a chat sometimes have to ask other people what they mean.As the Internet grows,e-talk will continue to grow and change.

根据短文内容,从各题所给的四个选项中选择一个最佳答案.
66.Why do people turn phrases into a few letters while chatting on the Net?B
A.To make jokes.
B.To save time.
C.To show emotions.
D.To make more friends.
67.Which of the following can't show you are happy?C
A.LOL 
B.:一)
C.
D.
68.What does"Something's wrong with my puter":-("mean?D
A.I am angry because there is something wrong with my computer.
B.I am sad because I have to see a doctor.
C.I am surprised because my computer is out of order.
D.I am sad because my computer is not working well.
69.The following sentences are about e-talk.Which one is wrong?A
A.People will refuse to use e-talk for communication.
B.It takes time for people to get used to e-talk.
C.E-talk will continue to grow and change.
D.There is no real word for e-talk.
70.The purpose of the passage is toB.
A.introduce the computer
B.introduce e-talk
C.teach you how to make friends on the Net
D.teach you how to chat with a stranger in the chatting room.

分析 本文主要介绍了近年以来网上出现的一种网络语言e-talk,本文主要介绍了三种e-talk:一是"acronyms"首字母缩写词;二是"abbreviations"缩写词;三是feelings.即为了节省打字的时间,把几个英文单词缩写成几个大写字母的组合或者是用单词的部分表示整体,或用一个简单的图形来表示某种含义.适应这些新的网络语言需要花费一定的时间,并且随着网络的发展,这种变化还会继续进行下去.

解答 66.B.细节理解题.根据To save time,they turn phrases into a few letters.可知为了节省时间,他们把短语变成了几个字母.故选B.
67.C.细节理解题.根据LOL (laughing out loud),-)(happy)和(happy),可以判断出不表示高兴的.故选C.
68.D.推理判断题.根据 puter (computer)和-( (sad),可知这里的句子应该是I am sad because my computer is not working well.我很伤心,因为我的电脑工作不好.故选D.
69.A.细节理解题.根据There's no real word for it yet,so we'll call it e-talk;可知但它没有真正的字,所以我们叫它e-talk,所以选项CThere is no real word for e-talk的描述是正确的;再根据It takes time to get used to e-talk,可知它需要时间去适应 e-talk,所以选项B It takes time for people to get used to e-talk的描述是正确的;再根据As the Internet grows,e-talk will continue to grow and change,可知随着互联网的发展,e-talk 也会将继续发展和变化,所以选项C:E-talk will continue to grow and change的描述是正确的,选项BCD都排除掉.根据in recent years,a new kind of English has grown on the Internet.There's no real word for it yet,so we'll call it e-talk.近年来,一种新的语言在互联网成长.但它没有真正的字,所以我们叫它e-talk.及As the Internet grows,e-talk will continue to grow and change可知e-talk将继续成长和改变,所以选项A   People will refuse to use e-talk for communication人们会拒绝使用e-talk沟通的说法是错误的.故选A.
70.B.主旨大意题.根据There's no real word for it yet,so we'll call it e-talk.以及下文描述,可知本文主要介绍了近年以来网上出现的一种网络语言e-talk.故选B.

点评 本题考查逸闻趣事类阅读.同学们在做推理判断题时就不会以个人思维想象代替根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断,也只有这样才不会以偏概全.至于事实细节题的解答,同学们切忌想当然或者凭印象,一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.I think that half the class          with you.(  )
A.to agreeB.agreeC.agreeingD.agrees

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Mmm!The fish tastes _________.Could I have some more?(  )
A.terribleB.wonderfulC.terriblyD.wonderfully

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.阅读下面短文,将短文中划线部分的句子译成中文.
Do you know the handsome man in the picture?it is Qian Xuesen.(38)This is a photo which was taken when he was young.Qianpassed away on October 31,2009.He was 98 years old.A farewell ceremony(告别仪式)for China's father of space technology,Qian Xuesen,was held inBeijing.(39)Though he is dead,he will live in the hearts of all theChinese. Qian helped start China'sspace science.He went to the US in 1935 to study and  returned in 1955.(40)He gave up thechance of staying in the USAbecause he wanted to make our country stronger and more beautiful.Qian was a great scientist in the Aerospace(航天航空) field.He started the research and development leading up to China's first test of the atom bomb(原子弹)in 1964…Qian  Xuesen was named a  national living treasure.

38.这是一张他年轻时拍的照片.39.尽管他去世了,但他会活在所有中国人的心中.40.他放弃了待在美国的机会,因为他想让我们的祖国变得更强更美丽..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.There were four people traveling across England on a train,a Russian,a Cuban(古巴),an American businessman and an American lawyer.The Russian took out a large bottle of vodka(伏特加),gave each of the men a drink and then threw the rest half bottle of vodka out of the window."Why did you waste the rest of it?"asked the American businessman."There's too much vodka in my country,"said the Russian."And really we have more than we will ever use."
A few minutes later,the Cuban began to give out fine Havana Cigars(雪茄).After that,he threw his out of the window."I thought Cuba is not a rich country,"the businessman said."But you threw that very good cigar out of the window!"The Cuban answered,"Cigars are the cheapest in my country.We have more of them than we know what to do with."The American businessman sat quietly for a moment.Then he got up,caught the lawyer by the arm and threw him out of the window.

56.The four men in the storyD.
A.were all from different countries      
B.liked drinking
C.enjoyed smoking            
D.were traveling
57.Vodka is a kind ofD.
A.cigarette    
B.medicine      
C.food 
D.alcohol(酒)
58.The Russian and the Cuban both wanted toA.
A.tell the businessman what their countries are rich in
B.show that they were rich
C.ask the two Americans to visit their countries
D.make the businessman happy
59.What did the businessman want to say by throwing the lawyer out of the window?B
A.I'll send my lawyer to Cuba to see if the Cuban told the truth.
B.We have too many lawyers in my country.
C.I'll go to Cuba and do some business of cigars.
D.If you need lawyers,come to America.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.
6.Who is the vet(兽医)?
7.What is wrong with the dog?
8.What is the vet's advice?
9.How often does Ms James walk the dog?
10.Where are they talking?
A.They are in a hospital for pets.
B.It always barks.
C.Nancy is.
D.Mr Lee is.E.Make sure he has enough food and the doghouse is comfortable.
F.Once a day.
G.She seldom walks the dog.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Your coat is green,but mine isred(红色的).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

4.The Dragon Boat Festival is celebrted(31)Bthe filth day of the fifth lunar month by (32)Azongzi and holding dragon boat races.
The festival began during the period of Warring States (战国时期),and has a history of more than 2,000years.The date of the festival(33)Bto be the date(34)AQu Yuan died.He was a wise and uptight (正直的) man,and was loved(35)Cpeople.He wanted the emperor of Chu (36)Aagainst the State of Qin with the cooperation (联合) with the State of Qi,(37)Bwas refused and sent to the border area.During his stay in other states,he wrote(38)Cpoems expressing his strong(39)Bfor Chu.On the day when Chu was defeated by Qin,Qu Yuan(40)Ainto Miluo River to express his strong love for his native land by taking his own life.
After the(41)Bof QuYuan,people of Chu went to Miluo River to mourn (哀悼) over the great(42)Athey loved so much.Some threw eggs and rice wrapped in leaves into the river to feed the fish(43)Ckeep them away from Qu Yuan.Some doctors poured realgar wine(44)Athe river to kill snakes and other animals that might try to eat Qu Yuan.
Now the Dragon Boat Festival has become a(45)Bfestival for the Chinese people.

31.A.atB.onC.in
32.A.eatingB.to eatC.ate
33.A.saidB.is saidC.says
34.A.whenB.whereC.why
35.A.inB.withC.by
36.A.to fightB.fightingC.fight
37.A.orB.butC.so
38.A.muchB.a lotC.many
39.A.feelingB.feelingsC.felt
40.A.jumpedB.lookedC.turned
41.A.dieB.deathC.dead
42.A.poetB.doctorC.teacher
43.A.in order thatB.so thatC.in order to
44.A.intoB.fromC.out of
45.A.modernB.traditionalC.international.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.World Expo 2010Shanghai China _______ people from all over the world to the theme"Better City,Better Life."(  )
A.attendsB.attractsC.allowsD.advises

查看答案和解析>>

同步练习册答案