精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.A few days ago,I ran into a stranger as he passed by.I said sorry to him.And we were very polite.Then we went on our way after saying goodbye.
Later in the kitchen at home,as I cooked our meal,my daughter Betty walked up to me.When I turned around,I nearly knocked her down."Get out of the way!"I shouted angrily.She ran away,crying.
That night,when I lay in bed,my husband said to me,"You were so rude to Betty.Go and look around on the kitchen floor,and you'll find some flowers there.Betty brought those for you.She picked them herself pink,yellow,and your favorite blue."
When I heard this,I thought deeply."While meeting with a stranger,I was calm and polite,but with my daughter,I was not patient."I felt sad and tears began to fall.
I quietly went to Betty's bed."Wake up,my dear!"I said,"Are these the flowers you picked for me?"She smiled,"I found them by the tree.I knew you'd like them,especially the blue."I said,"I am so sorry that I treated you that way today."And she whispered(悄声说),"Mommy,that's okay.I still love you anyway."I kissed her and said,"I love you too and I do love the flowers."
That day Betty gave me a lesson on how to get along with each other in the family.I spent much time on work before and  didn't realize how important family life was.I decided to do better in the future.

55.What did the writer do when she ran into a man?C
A,She got mad at him.
B.She didn't say sorry to him.
C.She said sorry to him politely.
D.She left without saying anything.
56.How did the writer deal with it when she nearly knocked down her daughter?C
A.She held her temper
B.She talked to her quietly
C.She shouted at her angrily
D.She said nothing to her
57.Why did the writer feel sorry for what she had done?D
A,Her husband didn't love her
B.Her daughter bought her some flowers
C.She used to be friendly to others.
D.She spent less time on his family life
58.According to the passage,which do you think is the best title?C
A.How to get along with a stranger
B.I love my daughter
C.Daughter gave me a good lesson
D.How to be a polite person.

分析 阅读短文可以知道:几天前,作者撞到了一个陌生人,她有礼貌地向对方道歉.然而,当作者在家做饭时,她的女儿贝蒂走到她身边时,当她转身时,差点撞到女儿身上,她生气喊道,"走开!"那天晚上,当她躺在床上的时候,她的丈夫告诉她女儿为她采摘了她最喜欢的花.她很感动,孩子的一些话深深触动了她的心灵.通过这个故事,让作者学会与家人更好地相处,并决定在将来要花更多的时间来陪伴家人.

解答 55.答案:C.细节理解题,阅读短文第一段可以找到相关信息"A few days ago,I ran into a stranger as he passed by.I said sorry to him.And we were very polite.几天前,当陌生人走过的时候,我撞到了他,我对他说了对不起,我们非常有礼貌."由此可以知道:当作者撞到一个陌生人有礼貌地道歉.故选:C.
56.答案:C.细节理解题,阅读短文第二段可以找到相关信息"Later in the kitchen at home,as I cooked our meal,my daughter Betty walked up to me.When I turned around,I nearly knocked her down."Get out of the way!"I shouted angrily.后来在家里的厨房里,当我做饭时,我的女儿贝蒂走到我身边,当我转过身来时,我几乎撞倒了她,"走开!"我愤怒地喊道."由此可以知道:当她差点撞到她女儿时,作者愤怒地喊道.故选:C.
57.答案:D.推理判断题,阅读第三段可知:可知作者的丈夫告诉她,玛丽为她采了一些花.第四段作者开始对发生的事进行反思,并向女儿道歉.第五段作者下决心要多花点时间与家人相处.I spent much time on work before and didn't realize how important family life was.由此可以知道:作者对她所做的事感到难过因为她花在家庭生活上的时间很少.故选:D.
58.答案:C.主旨题.阅读短文可以知道:作者对陌生人很有礼貌,而对自己的女儿态度非常糟糕,缺乏耐心.而女儿看到漂亮的花时,依然摘来送给她.孩子的一些话深深触动作者的心灵,决定未来要多花些时间陪伴家人,会做得更好.由此可以推断出文章标题:女儿给了我一个很好的教训.故选:C.

点评 首先通读全文,了解文章大意,然后弄清题干意思,对照短文信息,确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.You can go across the street when the traffic lights turn green.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Don't drink the soup.It smells _________.(  )
A.niceB.deliciousC.saltyD.terrible

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.There are forty-eight students in our class.________of us are girls.(  )
A.two thirdB.two thirdsC.two three

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.The dining hall is ________to hold 300people.(  )
A.enough bigB.enough smallC.small enoughD.big enough

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.---Do you know the famous basketball player Kobe has said goodbye to the NBA?
---Yes.I'm afraid I will_____see him on screen.(  )
A.sometimesB.oftenC.alwaysD.seldom

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Bob is taller than __________ in his class.(  )
A.any other boyB.any boyC.any other boys

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.It was reported that nine Chinese people  ______ in a balloon crash (坠毁)in Egypt on February 26,2013.(  )
A.are killedB.were killedC.will killD.have killed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Where is your father?
 He ______ Xiamen on business.(  )
A.will go toB.goes toC.has gone to

查看答案和解析>>

同步练习册答案