精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.One day a rich man and a businessman met in a restaurant.For their lunch,they both had soup.When it was brought,the rich man tasted it,but the soup was so hot that he burned(烫伤) his mouth and tears(眼泪) came into his eyes.The businessman asked him why he was crying.The rich man didn't want to tell the truth and he told a lie,"Sir,I had a brother who was killed last year.I was thinking of his death,and that made me cry."The businessman believed his story and began to eat his soup.He also burned his mouth so much that he had tears in his eyes,too.The rich man noticed it and asked the businessman,"Sir,why do you cry?"The businessman,who now saw that the rich man had cheated(欺骗) him,answered,"Oh,I'm crying because you were not killed together with your brother."
根据短文内容,判断下列句子正误.正确的用"A"表示,不正确的用"B"表示.
31.The rich man and the businessman were brothers.B
32.The businessman burned his mouth.A
33.The rich man didn't tell the truth.A
34.The businessman believed the rich man's story at first.A
35.The businessman's answer showed that he was very happy.B.

分析 有一天,一个有钱人和一个商人在一家餐馆遇见了.他们两人吃午餐时都点了汤.当汤端来的时候,这个有钱人尝了一口,但是汤太烫了,烫伤了他的嘴,他的眼泪都流出来了.商人就问他为什么哭.这位有钱人不想告诉他实情就撒了个谎,"先生,我有个兄弟去年被杀了.我想到了他的死亡,那使得我哭了."商人相信了他的故事也开始喝他的汤.他也烫伤了嘴以致于他也掉眼泪了.有钱人注意到了就问商人:"先生,你为什么哭了?"这位商人看着骗他的这位有钱人,回答道:"哦,我哭是因为你没有和你的兄弟一起被杀."

解答 31.B  推理判断题   根据"One day a rich man and a businessman met in a restaurant.有一天,一个有钱人和一个商人在一家餐馆遇见了."可知,他们只是偶然遇见的,所以这句话与语意不符,故答案为B
32.A  细节理解题   根据"The businessman believed his story and began to eat his soup.He also burned his mouth so much that he had tears in his eyes,too."可知,商人也被烫着了,这句话与语意相符,故答案为A
33.A   细节理解题   根据"The rich man didn't want to tell the truth and he told a lie"可知,有钱人没有说实话,这句话与语意相符,故答案为A
34.A   细节理解题   根据"The businessman believed his story and began to eat his soup"可知,起初商人相信了有钱人的话,这句话与语意相符,故答案为A
35.B    推理判断题   根据"The businessman,who now saw that the rich man had cheated him,answered,"Oh,I'm crying because you were not killed together with your brother."这位商人看着骗他的这位有钱人,回答道:"哦,我哭是因为你没有和你的兄弟一起被杀.""可知,他知道有钱人是在骗他,他很生气.所以这句话与语意不符,故答案为B

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Do you like to tell stories?Do you like to write?Sometimes those questions have two different answers.(76)D However,it can be hard to write them down on paper.
(77)C Even professional writers do not write everything perfectly the first time.They have to revise their work.When you revise your writing,you look for ways to change it that will make it better.(78)B You make sure that you have used capitals,periods and other punctuation marks in the best way.You look for words that can be taken out or changed for different,more exciting words.You make sure that your words help the reader get a picture in his mid when he reads them.
Writing is one of those skills that take practice.The changes you make can turn boring words into exciting words.(79)FDon't be afraid to make changes.The first time you write on a topic,you get your ideas down on paper.(80)E It's making it ready for readers to enjoy.

A.Running is good for your health.
B.You check your spelling.
C.Revising your writing is imprtant.
D.Many children love to tell stories out loud.
E.Revising your writing is cleaning it up.
F.It can make your ideas come alive.
G.Listening to music can make you relax.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

11.My mother got up early this morning to catch the early bus.(改为一般疑问句)
Did your motherget up early this morning to catch the early bus?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.
Water   another   need   remember   like   often
good   important   mistake   rich   never   forget
Graduation is coming!Many students are leaving school.What are teachers talking about with them?A lot of things for sure,but (46)the most importantthing is friendship.
We asked some teachers to give us the last lesson.The lesson is proverb(谚语)about friends.Older people (47)oftenteach proverbs to younger people.Every culture has proverbs.They are short and easy (48)to remember.
There is a German proverb which says,"Friendship is a plant we must (49)water."It means that we need to take care of friends (50)like taking care of a garden."Only your real friends will tell you when your face is dirty."is(51)another proverb from Japan.It means that only (52)good  friends  tell you when you are making a (53)mistake.
My grandfather told me"Nobody is so (54)rich that he can throw away a friend."Every one(55)needs  friends.Be good to them.
Goodbye,friends!Don't forget us!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.You love reading,but you've read all your books four times,and are tired of reading the same ones.You're planning to go to the library,but don't know what kind of books to get.With the right knowledge,it's easy to choose a good book!
Answer these questions first.What authors do you like?Research books by the authors you've enjoyed,and you can get more of the same type of books.What are your interests?Type your hobbies into your library catalog search.By doing this,you will find books that you might like.Is there a type of book you would like to try?If there is,search the book and read the summary.This will help you decide if the book is right for you.
Search your house next.
Often good books are quietly collecting dust in your own house.Maybe you forget about one,or someone who is living with you has a couple of good books.Also by searching your house,you can find some books that you can read,and they won't even cost you any money.
Then,ask someone to recommend a good book.You can ask your older brother or sister,your mom,your dad,your best friend,or even your English teacher.Local bookstores often have wonderful recommendations.And when they get to know you,it's even better!You should ask people who like the same type of books,so that you can get books that match your need.
Join a book club,please.Being a book club member is often a way to experience new books with other members.Joining a book club or setting up a book club helps you know who else likes the same books as you,and you can read books that others have read and discuss them.
Finally,read the first part of each book.Of course,if you have many books,this can be  time-consuming.Reading the first part of a book can help you know what books and types of books that you like,and you won't have a hard time looking for books again.

38.This article is mainly written to help youC.
A.buy a good book
B.read a good book
C.choose a good book
D.borrow a good book
39.The underlined sentence in the third paragraph maybe means thatB.
A.your house hasn't been cleaned for a long time
B.the books haven't been touched for a long time
C.your friends haven't read your books for a long time
D.your friends haven't visited your house for a long time
40.What is NOT mentioned about joining a book club?D
A.Experiencing new books with other members.
B.Knowing who else likes the same books as you.
C.Reading and discussing books others have read.
D.Helping you make more and more close friends.
41.What does the underlined word"time-consuming"in the last paragraph mean?C
A.using less time 
B.wasting less time
C.taking much time
D.saving much time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Kobe Bryant was born on August 23,1978with basketball already in his blood. His father,Joe Bryant,was a former NBA star.When Kobe was six years old,his dad started playing basketball in Europe,so his family moved to Italy.The family stayed there for seven years.When They lived in Italy,Kobe learned to speak fluent Italian and started playing basketball.
The family moved back to the United States when Kobe was 13and he started playing high school basketball.Kobe realised he was already good enough to play in the NBA,so he left college and was chosen right after high school by the Charlotte Hornets in the first round of the 1996NBA Draft.In a trade the Hornets are still crying about,they sent Kobe to the LA Lakers.Although he didn't go to college,Kobe was a quick learner on the courts of the NBA.He played in the NBA All-Star Game for the first time in 1998and by 2000,Kobe had developed into one of the best basketball players.
Being a great basketball player,Kobe influences lots of young people.But on November 30,
2015,he announced (宣布) that be would retire(退役)after this season.He wrote a poem to basketball,and here is part of the poem.
Dear Basketball,

You gave a six-year-old boy his Laker dream
And I'll always love you for it.
But I can't love you obsessively for much longer.
This season is all I have left to give.
My heart can take the pounding
My mind can handle the grind
But my body knows it's time to say goodbye.
34.What does the underlined sentence in the first paragraph mean?D
A.Kobe could play basketball well when he was born.
B.All of Kobe's family members are basketball players.
C.Kobe liked to play with a basketball as a baby.
D.Kobe was born to be a basketball player.
35.When did Kobe have the dream of being a basketball player according to the poem?A
A.When he was 6.
B.When he was 7.
C.When he was 10.
D.When he was 15.
36.What is the right order of the following events?C
a.Kobe announced that he would retire.
b.Kobe was chosen right after high school by the Charlotte Hornets.
c.Kobe's family moved to Italy.
d.Kobe played in the NBA All-Star Game for the first time.
A.c-b-a-d        
B.c-d-b-a            
C.c-b-d-a           
D.d-c-b-a
37.Which of the following is TRUE according to the passage?D
A.Kobe was born in Italy on August 23,1978.
B.Kobe's father was not a basketball player.
C.Kobe announced retirement because he didn't love basketball.
D.Kobe ever played for the LA Lakers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

12.现在环境污染尤其是空气污染越来越严重,近年来我国多地出现雾霾(smog)天气,更引发了人们对环境污染的关注.请你围绕环境保护这一主题,谈谈家乡存在什么环境问题,作为中学生该如何保护环境.
要求:1 语句通顺,意思连贯,书写规范.
2词数80-100.
It's important to protect the environment.
                                                                       

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-_________ all your things,Tom!I hate them here and there.
-OK,Mum.(  )
A.Put upB.Put onC.Put downD.Put away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Our team will play against the team from No.5Middle School this afternoon.
-I          you to win the game.(  )
A.thinkB.askC.hopeD.wish

查看答案和解析>>

同步练习册答案