精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案):(共5分)
I work in a small shop.It is near a factory.Every day workers,old ladies and housewives come to the shop to buy things.I live in a house not very far from the shop.I usually get up at six,have breakfast and then go to work by bike.I take some food along in my lunch box.
I get to the shop at about ten to seven.At seven,customers(顾客) begin to arrive.They buy meat,eggs,sugar,oil,salt,biscuits and many other things.We do not sell vegetables or fruit.There is another shop for those things.
I have my meal at noon from my lunch box.At seven in the evening we close the shop.I clean some things and then I go home for supper and have a good rest like watching TV or doing some reading.
Some people may think my work is boring.But I enjoy it because I can meet different people though(尽管) I'm really busy every day.
59.What does the writer do in the passage?She is aD.
A.factory worker    B.customer    C.teacher    D.shop assistant
60.How many hours does she work every day?C
A.Five hours.B.Thirteen hours.C.Twelve hours.D.Eight hours.
61.Her house isB the shop and she often goes to work.
A.very far from,by bus   B.close to,by bike
C.far from,by bike     D.very close to,on foot
62.Where does the writer usually have lunch?A
A.In the shop.B.At the restaurant.
C.In the factory.D.At home.
63.What does she think of her work?D
A.She thinks her work is too boring.
B.She does not like having lunch from her lunch box.
C.She thinks the long-hour work is tiring.
D.She likes her work though she is busy all day.

分析 文章大意:我在一家小商店工作,在一家工厂附近,每天工人,老太太和家庭主妇都到商店买东西,我住在离商店不远的房子里,我通常六点起床,吃早饭,然后骑自行车上班.
大约6点50我到了商店.到了七点,顾客就到了,他们买肉、蛋、糖、油、盐、饼干和其他许多东西,我们不卖蔬菜和水果,还有其他的商店.
我中午从我的饭盒里吃完饭,晚上七点我们就关门了,我打扫了一些东西,然后回家吃晚饭,好好休息,比如看电视或看书..
有些人可能认为我的工作很无聊,虽然我每天真的很忙,但我喜欢它,因为我可以满足不同的人.

解答 59-63题答案:DCBAD
59题答案:D 考查细节.根据文中的I work in a small shop可知我在一家小商店工作,故选择D.
60题答案:C 考查细节.根据文中的I get to the shop at about ten to seven.At seven in the evening we close the shop.我6点50到商店,晚7点关门可知是12个小时,故选择C.
61题答案:B 考查细节.根据文中的I live in a house not very far from the shop.I usually get up at six,have breakfast and then go to work by bike.可知我住在离商店不远的房子里,我通常六点起床,吃早饭,然后骑自行车上班.故答案是B.
62题答案:A考查细节.根据文中的I have my meal at noon from my lunch box我中午从我的饭盒里吃饭可知是在店里吃饭,故选择A.
63题答案:D考查细节.根据文中的Some people may think my work is boring.But I enjoy it because I can meet different people though(尽管) I'm really busy every day.有些人可能认为我的工作很无聊,虽然我每天真的很忙,但我喜欢它,因为我可以满足不同的人.可知选择D.

点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Dogs help the ______[p?'li?s]catch thieves and find missing people.(  )
A.pleaseB.palaceC.policeD.policy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

13.Lukily(luck),Jack passed the exam.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Miss Green has worked as a secretary since 2003.(对画线部分提问)
How long has Miss Green worked as a secretary?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.The new hall is so big that it can hold over 500people.(保持原句的意思)
The new hall isbig enough to hold over 500people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Eight pandas from Wolong in Sichuan arrived in Beijing _____ the afternoon of May 24,2008.(  )
A.inB.atC.ofD.on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14..______nice picture this is!I like it very much.(  )
A.WhatB.How aC.HowD.What a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Read the passage and answer the following questions with complete sentences(根据短文内容回答下列问题,必须完整回答)

People love parrots for their beautiful and bright colours.They are clever birds.They can learn to talk.There are more than 300different kinds of parrots in the world.
Like other birds,parrots like flying in the open air.They like trees,too.When people buy them from pet shops,parrots have to live in cages.They feel bad there.So if you keep parrots,you'd better give them a big cage and feed them with good food and give them fresh water to drink.You can feed them with cooked rice and fresh fruit.
Many people think parrots are lovely birds.They can say some words to greet(问候)people.That is why so many people keep parrots at home and make friends with them.

1.Parrots are clever birds,aren't they?
Yes,they are.
2.What can parrots learn to do?
They can learn to talk.
3.What do they like?
Theylike flying in the open air and trees.
4.How do parrots feel when they live in cages?
They feel bad.
5.why do many people keep parrots at home?
Because they arelovely birds and they cansay some words to greet people.
6.What do you think of Parrots?
I think they are very beautiful and clever.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.
A.first       B.died           C.quite a sad life       D.Before
E.From      F.Between     G.became ill
Good evening,ladies and gentlemen.Welcome to the Richmond Film Society.Tonight,we begin a season of Marilyn Monroe films.(41)D  we start the film,I'd like to say just a few words about Marilyn Monroe's life.
Marilyn was born in Los Angeles in 1926,but she had (42)C as a child.Her father didn't want to see her from the time she was born and her mother (43)G when she was very young and stayed in hospital for a long time.(44)F1926and 1935,Marilyn lived with lots of different families.
In 1935,she went to a school for girls with no parents,but she didn't like it and left in 1942when she married Jim Dougherty.In 1949she met the famous film director Johnny Hyde,and in 1950she made her (45)A film,the Asphalt Jungle.
Between 1950and 1961,she made thirty-one films.She was,however,never very happy.SheB(46)B in Hollywood in 1962.

查看答案和解析>>

同步练习册答案