精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.What do we really mean by being open?Being open is a kind of invitation to others to come in,to speak and to share.It is important in letting others get to know how we think and feel.In this way we will be understood and accepted by others.If we aren't open with others,we won't fully believe in ourselves or others.
Here are a few ways for you to be more open.First,make your outside behavior the same with your inside feelings and thoughts.Second,share how you really feel about something instead of just opinions.Third,try to change your questions into statements      and talk in the first person so that people will understand you more easily.For example,you might say,"I feel happy that you're here,"instead of,"Are you glad that you're here?"Finally,try not to say,"I don't know."This usually means I don't want to think about it any more.
Remember also that it is not suitable to be open with everyone in every situation.You may want to be more open with close friends,but not with people you don't know well,because you are not sure how someone else will use what they know about you.Besides,some people may not be used to too much openness.If we say everything we feel or think to them,they will feel very uncomfortable at times.
In all,being open is a good way for us to get on well with other people,but we'd better keep the balance between being open and not being too open.
Title:Being open
Meanings of being open•56invite others to come in,to speak and to share.
•Show others 57how/what we think and feel.
•Let others understand and   58accept  us.
•Believe in ourselves and others by being open.
59ways to be more open•Make 60sureyour outside behavior is the same with your inside feelings and thoughts.
•Try to share your 61real/truefeelings.
•Make statements instead of 62questionsand use the first person.
•Try not to say,"I don't know."
Reasons for not being too open•Someone may use your 63informationto hurt you.
•You will make them feel very uncomfortable 64sometimes.
Conclusion:It will 65make/helpus get on well with others if we keep the balance between being open and not being too open.

分析 这篇短文中主要谈论了交际中的一个开放问题,作者对此提出了几点建议,包括:外在的行动要和内在的想法一致;试着分享你内心的感受;在跟别人交谈时一定多用陈述句,少用疑问句,并且用第一人称;尽量不要说,"我不知道";除此之外,文章并提醒我们不要对人太开放,要把握好这个度.

解答 56答案:invite;细节理解题,根据文中语句"Being open is a kind of invitation to others to come in,to speak and to share."理解可知.开放就是邀请别人进来.所填的句子为祈使句,应以动词原形开头,故用动词invite"邀请".
57答案:how/what;细节理解题,根据文中语句"It is important in letting others get to know how we think and feel."理解可知.开放还意味着让别人了解自己的想法和感受是什么样的或是什么,故用how或what皆可,后引导宾语从句.
58答案:accept;细节理解题,根据文中语句"In this way we will be understood and accepted by others."理解可知.开放还意味着让别人理解自己并能接受自己,题干为主动句,Let后跟动词原形,故填accept.
59答案:ways细节理解题,根据第二段Here are a few ways for you to be more open.及右栏描述,可知此处指的是如何变得更开放的方法.结合语境可知填复数名词Ways,方法.故选ways.
60答案:sure;细节理解题,根据文中语句"make your outside behavior the same with your inside feelings and thoughts."理解及联系关键词make可知.此处指确保你的言行一致,make sure固定短语"确保",故填sure.
61答案:real/true;细节理解题,根据文中语句"share how you really feel about something instead of just opinions."理解可知.一定要说出您的真实感受,结合题干,此处应用形容词real或true修饰名词feelings,故填real或true.
62答案:questions;细节理解题,根据文中语句"try to change your questions into statements(陈述句) and talk in the first person so that people will understand you more easily."理解可知.在跟别人交谈时一定多用陈述句,少用疑问句,instead of 后应该跟名词questions指用陈述句代替疑问句,故填questions.
63答案:information;细节理解题,根据第三段but not with people you don't know well,because you are not sure how someone else will use what they know about you.描述,可知此处指的是有人可能利用你的信息来伤害你.your 后应该跟名词,故填information.
64答案:sometimes;细节理解题,根据文中语句"If we say everything we feel or think to them,they will feel very uncomfortable at times."理解可知.有时我们会让别人不舒服,at times与sometimes同义.表示有时.故填sometimes.
65答案:make/help;细节理解题,根据文中语句"In all,being open is a good way for us to get on well with other people,but we'd better keep the balance between being open and not being too open."描述可知此处指的是,如果我们能在开放与不太开放之间保持好平衡,这将有助于我们友好地与他人相处.结合语境可知will后跟动词原形make/help,使得/有助于.故填make/help.

点评 阅读中注意作者提出的怎样外向和如何外向应注意的问题.然后带着问题再读短文,找出与答题内容相关语句,反复阅读,反复分析,然后确定答案.阅读中要善于从短文信息中总结推测出所需答案,注意所填答案与短文中相关语句的关系,与相关单词短语的关系.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-The golden week is coming.I'm going to Hainan for vacation.
-_____.(  )
A.Have a good timeB.With pleasure
C.Never mindD.Hope to see you again

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.上周他足够的勇敢扑灭了餐厅的大火.He was brave enough to put out the fire in the dining room last week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.世界各地all over the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-______
-She is a nurse.(  )
A.Who is your mother?B.Is your mother a nurse?
C.Where is your mother?D.What does your mother do?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Every day,it is easy to see advertisements all around us.Look around.How many different advertisements can you see?
Often products show the names of the companies that made them.This is a popular form of advertising.The special picture or symbol,for example,logo,appears on many different products.When you see a logo,it is hard to forget the product or the company.
Many people buy a product because it is made by a certain company.In fact,some people only buy the products of the famous companies.They think it proves that they are fashionable and have a good taste.
It is common to find or hear advertisements on TV or on the radio.Most advertisements are very short for people to remember.Nike,for example,has a simple slogan used all around the world:"Just do it."Advertisements often use funny situations as well.It is easy to remember an interesting ad.
All advertisements are designed to make people buy the products.An advertisement for a soft drink,for example,might show a group of fashionable young people who are having fun.The young people are all drinking the soft drink.Advertisers are saying to you,"Why don't you buy it like these people?You can be young,modern and fashionable,too."
You might think that advertisements do not affect you,but the next time you buy a soft drink,ask yourself:Why am I buying this special product?

58.From the first paragraph,we can learn thatB.
A.advertisements are frustrating and tiring
B.advertisements are very common in our everyday life
C.we can't livewithout advertisements
D.the writer wants to know how many different advertisements we can see every day
59.What does the underlined word"logo"mean in Chinese?D
A.产品       
B.广告       
C.公司       
D.图标
60.Why do some people only buy the products of the famous companies?A
A.Because they think that they are fashionable and have a good taste.
B.Because they think the products are good in quality.
C.Because they like the products and names of the companies.
D.Because they think some famous people also buy the products.
61.The writer mentions"Nike"in the 4th paragraph to showB.
A.it is a famous product which people always want to buy
B.many advertisements are often very short for people to remember
C.it is common to find or hear advertisements on TV or on the radio
D.it has the best slogan used all around the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.A.popular       B.later         C.vegetables         D.pack       E.nervous

On Sunday mornings,people often have a lie-in.That means that they get up(50)laterthan they do during the week.Some people go to church on Sunday mornings.Families often have a big Sunday lunch together.The meal is usually roast meat (beef,chicken,etc..with(51)vegetables.And there's usually a big pudding,too.After that,a lot of adults spend the aftemoon having a nap (=sleeping)in front of the TV!
Shopping centres are (52)popular places to go on Sunday afternoons.All the big shops are open  usually 11 a.m.to 5p.m.,but most smaller shops are closed all day.
Then it's Sunday evening,and your parents say:Come on,it's school again tomorrow.So it's time to do your homework if you haven't done it yet,then(53)pack your school bag and have an early night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.A primary school in Wuhan has used new desks and chairs to prevent students from getting short sight.The desks and chairs make students have the correct posture(座姿),especially when reading and writing.Each desk has an adjustable(可调节的)steel bar(铁架).The bar can help students keep their eyes at least 30cm from books.
Zhang Jianming is headmaster of the primary school.She said the new desks and chairs were provided by an eye care centre in the city.The school carried out a survey last September.It showed that about 7per cent of its 1,093students said they suffered from short sight.
The new desks and chairs have already improved the students'posture,but both teachers and students might need more time to get used to them.
Yang Lihua is head of the Wuhan Youth Eye Care Center.She said the desks and chairs were introduced to 19schools on a trial basis(试行)."During our research into short sight,we noticed that the number of students with short sight was increasing.This is because parents are teaching their children to read and write at a very early age without paying enough attention to their posture,"she said.
Feng Junying is a doctor at Beijing Jingshan School."I think the new desks and chairs in Wuhan will certainly be helpful,"she said."But bad reading habits at school are not the only reason for short sight.Children are using mobile phones and iPads when they are very young.This can be another reason for short sight at a young age."

41.According to the passage,the adjustable steel bar can help the students keep their eyesD from books.
A.20cm 
B.25cm 
C.29cm 
D.32cm
42.The schools in Wuhan introduced the desks with bars to the primary school students in order toB.
A.make students grow tall 
B.help students have the correct posture
C.help students love reading 
D.not allow students to use mobile
43.Feng Junjing's words meanC.
A.the number of students with short sight is increasing
B.the students don't get used to the new desks and chairs
C.bad reading habits are not the only reason of the students'short sight
D.the new desks and chairs are useless for the students to improve their eye sight
44.From the passage,a good way to protect our eyesight is toC.
A.buy an adjustable steel bar
B.go to the Youth Eye Care Centre often
C.have a correct posture when we are studying
D.read less and use mobile phones and iPads less
45.We can infer( 推断)the passage is probably fromApart of a newspaper.
A.Education  
B.Culture  
C.Technology 
D.Medicine.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.My name ____ Jack.Liu Ying and Sun Mei ____ my friends.(  )
A.is;areB.is;isC.are;isD.is;am

查看答案和解析>>

同步练习册答案