| Title:Being open | |
| Meanings of being open | •56invite others to come in,to speak and to share. •Show others 57how/what we think and feel. •Let others understand and 58accept us. •Believe in ourselves and others by being open. |
| 59ways to be more open | •Make 60sureyour outside behavior is the same with your inside feelings and thoughts. •Try to share your 61real/truefeelings. •Make statements instead of 62questionsand use the first person. •Try not to say,"I don't know." |
| Reasons for not being too open | •Someone may use your 63informationto hurt you. •You will make them feel very uncomfortable 64sometimes. |
| Conclusion:It will 65make/helpus get on well with others if we keep the balance between being open and not being too open. | |
分析 这篇短文中主要谈论了交际中的一个开放问题,作者对此提出了几点建议,包括:外在的行动要和内在的想法一致;试着分享你内心的感受;在跟别人交谈时一定多用陈述句,少用疑问句,并且用第一人称;尽量不要说,"我不知道";除此之外,文章并提醒我们不要对人太开放,要把握好这个度.
解答 56答案:invite;细节理解题,根据文中语句"Being open is a kind of invitation to others to come in,to speak and to share."理解可知.开放就是邀请别人进来.所填的句子为祈使句,应以动词原形开头,故用动词invite"邀请".
57答案:how/what;细节理解题,根据文中语句"It is important in letting others get to know how we think and feel."理解可知.开放还意味着让别人了解自己的想法和感受是什么样的或是什么,故用how或what皆可,后引导宾语从句.
58答案:accept;细节理解题,根据文中语句"In this way we will be understood and accepted by others."理解可知.开放还意味着让别人理解自己并能接受自己,题干为主动句,Let后跟动词原形,故填accept.
59答案:ways细节理解题,根据第二段Here are a few ways for you to be more open.及右栏描述,可知此处指的是如何变得更开放的方法.结合语境可知填复数名词Ways,方法.故选ways.
60答案:sure;细节理解题,根据文中语句"make your outside behavior the same with your inside feelings and thoughts."理解及联系关键词make可知.此处指确保你的言行一致,make sure固定短语"确保",故填sure.
61答案:real/true;细节理解题,根据文中语句"share how you really feel about something instead of just opinions."理解可知.一定要说出您的真实感受,结合题干,此处应用形容词real或true修饰名词feelings,故填real或true.
62答案:questions;细节理解题,根据文中语句"try to change your questions into statements(陈述句) and talk in the first person so that people will understand you more easily."理解可知.在跟别人交谈时一定多用陈述句,少用疑问句,instead of 后应该跟名词questions指用陈述句代替疑问句,故填questions.
63答案:information;细节理解题,根据第三段but not with people you don't know well,because you are not sure how someone else will use what they know about you.描述,可知此处指的是有人可能利用你的信息来伤害你.your 后应该跟名词,故填information.
64答案:sometimes;细节理解题,根据文中语句"If we say everything we feel or think to them,they will feel very uncomfortable at times."理解可知.有时我们会让别人不舒服,at times与sometimes同义.表示有时.故填sometimes.
65答案:make/help;细节理解题,根据文中语句"In all,being open is a good way for us to get on well with other people,but we'd better keep the balance between being open and not being too open."描述可知此处指的是,如果我们能在开放与不太开放之间保持好平衡,这将有助于我们友好地与他人相处.结合语境可知will后跟动词原形make/help,使得/有助于.故填make/help.
点评 阅读中注意作者提出的怎样外向和如何外向应注意的问题.然后带着问题再读短文,找出与答题内容相关语句,反复阅读,反复分析,然后确定答案.阅读中要善于从短文信息中总结推测出所需答案,注意所填答案与短文中相关语句的关系,与相关单词短语的关系.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Have a good time | B. | With pleasure | ||
| C. | Never mind | D. | Hope to see you again |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Who is your mother? | B. | Is your mother a nurse? | ||
| C. | Where is your mother? | D. | What does your mother do? |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | is;are | B. | is;is | C. | are;is | D. | is;am |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com