精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.The Los Angeles Unified School District(LAUSD)has made a big chance for the 2011-2012school year.Starting July 1,homework will count for only 10% of a student's grade.The district,the second largest in the nation,says its new policy will provide a fairer assessment(评定)of students'homework and achievement.
The district hopes that the limit on homework will allow students to spend less time on large amounts of homework and more time on hobbies.The policy states,"By limiting(限制)the weight of homework toward a student's grade,a truer picture of the student's knowledge will be allowed in the achievement grade."The new policy doesn't throw out homework.It states that homework is a chance for students to practice their skills and a tool for students to prepare for upcoming lessons.
Exactly how much time kids should spend on homework is a topic for debate.Harris Cooper,a professor at a university,says that the appropriate amount of homework time is ten minutes per day multiplied by(乘以)the student's grade.This means a third grader should spend 30minutes per day on homework.And a sixth grader would spend 60minutes."Good homework assignments in the proper amount will have an positive effect,which helps kids perform better on tests and in school"he said.
Critics(批评者)of the new L.A district policy say that homework is an important part of learning.They fear that many kids just won't put in the effort if homework doesn't count toward their grade.

52.Starting July 1,A will count for only 10% of a student's grade in LAUSD.
A.homework
B.tests
C.assessments
53.Starting July 1,LAUSD will ask students to spendB time on their homework.
A.more 
B.less
C.the same
54.If you were a 9th grader in LAUSD,you should spendC minutes per day on homework
A.30
B.60
C.90
55.The underlined word"positive"in Paragraph 3means"A".
A.good
B.bad
C.balanced
56.Critics fear that many kids won'tCunless they have enough homework.
A.perform better 
B.have fun 
C.work hard.

分析 文章大意:由洛杉矶联合学区的作业改革引导大家的讨论,并发表了不同的观点,很多人都建议作业改革但也有反对的意见.

解答 52-56:ABCAC
52题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第一段homework will count for only 10% of a student's grade家庭作业只占学生成绩的10%,可知 是作业,故答案是A.
53题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第二段The district hopes that the limit on homework will allow students to spend less time on large amounts of homework and more time on hobbies可知 该学区希望家庭作业的限制能使学生在大量的作业上花费更少的时间,在业余爱好上花费更多的时间,故答案是B.
54题答案:C 考查推理题,根据文中的第三段This means a third grader should spend 30minutes per day on homework.And a sixth grader would spend 60minutes这意味着,三年级的学生应该每天30分钟做作业,六年级学生会花60分钟可知9年级应该是90分钟,故答案是C.
55题答案:A 考查词汇题,根据文中的第三段后面的句子helps kids perform better on tests and in school这有助于孩子表现更好的在学校测试中,前面应该是好的影响,故答案是A.
56题答案:C 考查细节理解题,根据文中的最后一句They fear that many kids just won't put in the effort if homework doesn't count toward their grade.他们担心许多孩子如果作业不算成绩,他们就不用功了.可知批评者认为 如果没有足够的作业孩子们不努力学习,故答案是C.

点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.
Problems
ABC
My problem is my parents.They never stop going on about how I should keep my room tidy,keep my hair tidy and wear smart clothes.They even make me do the washing-up after dinner every night!None of my friends have got such terrible parents.What should I do?
Helen
My best friend has suddenly turned her back on me and I don't know why!Last week we phoned each other every day and e-mailed too,and over the weekend we went shopping together and she was fine.But at school on Monday morning she didn't look at me or speak to me.I don't know what I've done.She now spends all her time with another group of friends.
Jane
I have a really bad habit of chewing(嚼)the ends of my hair.I try to stop,but I can't!My mom is starting to get really angry about it.Have you got any ideas?
Gina
Advice
①HiHelen,
Why should your parents do all the washing-up?You should help around the house-it's only fair.I don't think you should change your looks though.Young people should look like young people.
②HiGina,
Wearing your hair pulled back in a ponytail(马尾辫)will help keep it out of your mouth.When you feel like chewing something,try bubble gum(泡泡糖).Give yourself time and you should be able to break this habit.The first few days are usually the hardest.Good luck!
③HiJane,
Don't worry about it so much!Phone your friend up as usual and she won't be able to refuse you.I am sure you will get along well with each other.Everything will be fine.
81.根据所读内容将Helen,Jane,Gina 三个名字分别填入相应的横线上.
①Helen  ②Gina ③Jane
82.The three girls wrote to ask forhelp/advice/suggestions/ideas.
83.The underlined words"turned her back on me"means"不理睬我了"in Chinese.
84.It is clear that Helen is nothappy/pleased/satisfied with her parents.
85.According to the advice,Jane shouldphone/call/ring (up) her friend as usual.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.E-book is short for electronic(电子的)book.It is usually read on personal computers.Some mobile phones can also be used to read e-books.
Earlier e-books were written for a specific group of readers and were about only a few subjects.With the development of the Internet,knowledge and answers to a lot of questions mainly come from e-books.This is why the e-book business is increasing quickly.
E-books have many advantages.First,they save time.We don't need to go to a bookstore to buy books; besides,we can find the topic we want to know about on the Internet,and then we can quickly get many e-books on similar topics.Second,e-books save money.Some e-books cost us little money,and there are millions of e-books on the Internet that we can get for free.Third,more trees are saved because e-books don't need to be printed on paper.Fourth,e-books make reading more convenient.You can carry a whole library of hundreds of books with you,in a small computer or any e-book reader(电子阅读器),without worrying about their weight.
But e-books have certain disadvantages.They need a personal computer or an e-book reader,and the information can be lost if its file format(文件格式)is not supported or changed in the reader's computer.
However,e-books provide us with a new way of reading.That is good.

根据短文内容,选择最佳答案.
46.The e-books business is increasing quickly becauseA.
A.the development of the Internet makes e-books more useful.
B.people don't like to read any paper books
C.most e-books have been written for a specific group of readers
47.E-books haveBadvantages according to this article.
A.Three                        
B.Four                       
C.Five
48.It's clear thatB
A.You can't read e-books without a personal computer.
B.E-books can make reading more convenient.
C.All the e-books on the Internet cost lots of money.
49.What is the disadvantage of the e-books?C
A.You can read e-books at any time.
B.You can carry hundreds of books in an e-book reader.
C.You'll lose the information if its file format is not supported.
50.The writer mainly tells usC.
A.you don't need to buy paper books in a bookstore if you read e-books.
B.the development of e-books can help save the environment
C.e-books provide us with a new good way of reading.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

11.An American group developed the rooftop gardening in the early 1980s.The group is known as ECHO.This idea was to help people living in cities who did not have land to grow vegetables.And now it is becoming more and more popular in many other countries.
To build a rooftop garden,four things are necessary.You need a roof strong enough and four pieces of wood to build a box.Grass cutting in which to plant your garden and a thin piece of plastic on which to put the cut grass are also necessary.
Begin by testing (检测) your roof to make sure it is strong enough.Cut and collect some grass.Cover the roof with a thin piece of plastic.Then you build a box from the four pieces of wood.The box has no top or bottom.It should be about 8cm deep.It can be as long and as wide as needed.Put the box on the plastic.Then fill it with the cut grass.Water the grass and push it down by walking on it.After about three weeks,the rooftop box is ready for planting.
Put the seeds (种子) directly into the wet grass.It is important that the grass is kept wet until the plants begin to grow.When the plants are growing,you will need to water them every day unless it rains.And birds must be prevented from eating the seeds or new plants.They will also need some liquid fertilizer.You can make your own liquid fertilizer if you can get wastes from chickens.Put the chicken wastes in a cloth bag.Then put the bag in a big container (容器) of water.After about one week,the water becomes a good liquid fertilizer.
The rooftop garden is a good place to grow peas,tomatoes and onions.If the box is deep enough,potatoes and carrots also will grow.

58.Which of the following is TRUE on describing the box?A
A.It has no top or bottom with four pieces of wood.
B.It's without a thin piece of plastic at the bottom.
C.It's as long and wide as the roof.
D.It's with some cut grass and fruits.
59.People use the liquid fertilizer becauseA.
A.they can reuse the waste    
B.the fertilizer is cheap
C.they have many chickens   
D.the fertilizer is everywhere
60.People build rooftop gardens because they want toA.
A.grow more vegetables   
B.live closer to the nature
C.test the liquid fertilizer   
D.live closer to the city.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Lisa,6,used to argue with her mum about everything.One day,after an hour of arguing,Lisa said,"Mum,you never let me make decisions.You always decide what we are going to eat or where we are going to go."
The next day her mum called,"Lisa,you can decide what you are going to eat.I'll cook whatever you want,but you have to eat up whatever you ask for."A big smile spread across Lisa's face."Okay.I'd like bacon,sausages,toast,eggs and chocolate milk."
Lisa liked this.She ate the bacon,sausages and toast,but when she finished her first egg,she was full.Lisa forced herself to eat up and then she walked to school.When she got to school,her stomach hurt,but by the time she was ready to go home,she had been back to normal.
"Mum,I'd like steak,pie,peas,bread and butter and chocolate cake for supper."As her mum made supper,she started smiling,knowing it wouldn't be much longer before Lisa learned her lesson.Lisa had no problem finishing the steak,pie,peas,bread and butter,but when she started eating the chocolate cake,she felt very full.That night she had a stomachache.She was up all night crying and felt very sick.
The next morning she went to her mum,"Mum,I don't want to make all the choices any more.I want you to pick what we'll have for dinner in the future."
Satisfied that Lisa had learned her lesson,her morn replied,"You can pick what to eat once a week,but don't ask for too much,all right?"
From then on,Lisa didn't argue with her mum that much,and her mum let her make more decisions.They were both much happier this way.

52.Lisa and her mum argued forC one day.
A.six hours                        
B.the whole day
C.one hour                        
D.the whole morning
53.What did Lisa have for breakfast?B
A.Pie,peas,bread,butter and chocolate milk.
B.Bacon,sausages,toast,eggs and chocolate milk.
C.Bacon,sausages,toast,butter and chocolate cake.
D.Pie,peas,steak,bread and butter and chocolate cake.
54.Lisa feltD that night.
A.satisfied       
B.happy         
C.full            
D.sick.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

8.The number of the workers is 200  in the factory.(划线部分提问)
What's thenumber of the workers in the factory?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

15.You must keep the noise under 50db here.( 改成被动语态)
The noise mustbekept under 50db here.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.luckily (幸好),I got 60marks and passed the exam at last.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.I want to watch the famous talk show tomorrow.(对划线部分提问)
What do you want to watch tomorrow?

查看答案和解析>>

同步练习册答案