精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Lisa,6,used to argue with her mum about everything.One day,after an hour of arguing,Lisa said,"Mum,you never let me make decisions.You always decide what we are going to eat or where we are going to go."
The next day her mum called,"Lisa,you can decide what you are going to eat.I'll cook whatever you want,but you have to eat up whatever you ask for."A big smile spread across Lisa's face."Okay.I'd like bacon,sausages,toast,eggs and chocolate milk."
Lisa liked this.She ate the bacon,sausages and toast,but when she finished her first egg,she was full.Lisa forced herself to eat up and then she walked to school.When she got to school,her stomach hurt,but by the time she was ready to go home,she had been back to normal.
"Mum,I'd like steak,pie,peas,bread and butter and chocolate cake for supper."As her mum made supper,she started smiling,knowing it wouldn't be much longer before Lisa learned her lesson.Lisa had no problem finishing the steak,pie,peas,bread and butter,but when she started eating the chocolate cake,she felt very full.That night she had a stomachache.She was up all night crying and felt very sick.
The next morning she went to her mum,"Mum,I don't want to make all the choices any more.I want you to pick what we'll have for dinner in the future."
Satisfied that Lisa had learned her lesson,her morn replied,"You can pick what to eat once a week,but don't ask for too much,all right?"
From then on,Lisa didn't argue with her mum that much,and her mum let her make more decisions.They were both much happier this way.

52.Lisa and her mum argued forC one day.
A.six hours                        
B.the whole day
C.one hour                        
D.the whole morning
53.What did Lisa have for breakfast?B
A.Pie,peas,bread,butter and chocolate milk.
B.Bacon,sausages,toast,eggs and chocolate milk.
C.Bacon,sausages,toast,butter and chocolate cake.
D.Pie,peas,steak,bread and butter and chocolate cake.
54.Lisa feltD that night.
A.satisfied       
B.happy         
C.full            
D.sick.

分析 文章大意:一个六岁的小女孩,平时妈妈替她作决定,她想自己决定一些事,但经事实证明还是由她妈妈做决定比较好.

解答 52-54:CBD
52题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段One day,after an hour of arguing可知一天,在争论一小时后,故答案是C.
53题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第三段Lisa liked this.She ate the bacon,sausages and toast,but when she finished her first egg,she was full可知丽莎喜欢这个,她吃熏肉、香肠和烤面包,但是当她吃完第一个鸡蛋的时候,她已经饱了,故答案是B.
54题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第四段She was up all night crying and felt very sick.可知她整夜哭闹,觉得很不舒服,故答案是D.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.
SHANGHAI-Today there are more than 350,000 people visiting the Expo (世博会).The French pavilion is still the hottest.Over 3,000 people are waiting in line in front of it.The organizers suggest visitors go to other pavilions first.In fact,pavilions of countries such as Russia,Canada,Japan and America are all very good.
XI'AN-Today more than 2,000 people have written their names on a paper.They promise to use less energy and live a low-carbon (低碳) life.Let's follow them.Cut off the power of your computer when you don't use it.Turn off the lights when going out.Use buses more.Share your cars with others.Eat less meat.Let's do our best to stop the earth from warming.
ANKANG-A taxi driver found a bag in his car this morning.There was 10,000 yuan in it.The kind-hearted driver gave the bag to the police.The police have now found the owner,a businessman from Baoji.To show his thanks,the owner wanted to give him 500 yuan,but the driver didn't take it.He says it is something that any taxi driver will do.
    XINING-A special train is now leaving Xining for Shanghai.It carries the last 300 Tibetan children.The platform is crowded with people.Most of them are parents.These children will study in some famous schools in Shanghai until they finish high school.Those schools will pay all their expenses (费用).The children will also get 100 yuan as pocket money each month.Many parents ask us to give their thanks to the Party.
51.It is clear that people are more interested in theA pavilion.
A.French
B.Russian
C.Canadian
D.Japanese
52.Which of the following is a way of low-carbon life?D
A.Never turn off your computer.
B.Always keep the lights on.
C.Always drive to work.
D.Eat less meat.
53.The headline (标题) of the third news should beB.
A.A Good Policeman
B.An Honest Taxi Driver
C.A Careless Businessman
D.A Kind Reporter
54.The fourth news says thatD.
A.the children will get 100yuan from their parents each month
B.there are only parents at the station
C.all the children will go to the same school
D.the parents are very thankful
55.Which of the following is TRUE according to the newsC?
A.The American pavilion is the most popular.
B.The readers are asked not to share their cars with others.
C.The government takes good care of the Tibetan children.
D.The taxi driver took the 500yuan.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Last year,Joseph Medina,a 15-year-old student at West School in California,US,spent most of his time improving his poor math scores,but had little success.Recently,he joined the Interactive (互动的) Math Program (IMP) class.
IMP helps students to improve their scores by using their own learning styles.According to Debbie Wittkowske,the teacher who designed the program,students get visual aids (直观教具)  and hands-on learning in the IMP class instead of just listening to teachers and doing math exercises."Students with different intelligences(智力) learning differently from each other,"she said."So I help the students make their own learning plans according to their learning styles."
In the IMP class,video games,candy,musical instruments,cash…almost anything can be a useful tool for learning.Students also design the teaching materials for their own math lessons,and then teach them to fifth-graders at Jacobson Elementary School.
When Medina said he's a visual learner,Wittkowske gave him a hand.She wrote the math problems on the blackboard and write the answers in different colors.In this way,Medina has found math comes earlier."I'm happy about it because I get to work out many questions I couldn't do last year,"he said.
Another student,Lorena Garcia,15,almost completely gave up math last year.After she took part in the IMP class,her math score rose quickly.One of the ways she enjoys is learning by teaching primary school kids.
"I have to do a lot of work before teaching them,but it also helps me to understand math clearly,"Garcia said."I realize interacting(互动) with others is a successful way for me to make a math problem easier."

57.The program is to help studentsC.
A.improve their visual abilities           
B.listen to teachers carefully in class
C.learn math in their own learning styles   
D.develop their different intelligences
58.A visual learner is a person who prefers learning throughA.
A.seeing           
B.listening         
C.touching        
D.doing
59.How many students'examples did the writer use in the story?B
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
60.Which of the following is not a way used by teachers in the IMP class?D
A.Asking students to learn by teaching primary school kids.
B.Writing down the solutions in different colors on the whiteboard
C.Using all kinds of useful tools as teaching materials.
D.Giving students a lot of math exercises to do.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Walter owns three Italian restaurants which are running very well in Rhode Island in America.Every day his restaurants welcome crowds of customers (顾客) all over the world.
He studied to be a cook,but he sees now that his success is the result of a lifetime education.When he opened his first restaurant,all of a sudden his schooling knowledge,the history of his family and the ethics (道德准则) of his father came into play.It made him a person who studied and explored the secret in the food business.
Walter's learning never stops.He says,"The food business is one where you need to stay on top.Cooks should be trained.You have to keep on studying or you will be left behind."So he spends more time in reading.Every time he gets new ideas from the book,he brings them into his work.
Walter also has a clear understanding about success.That is he would like to be remembered as a person who is innovative (创新的),who believes in the Italian cooking culture (文化) in America.Food is like a bridge connecting to the past,to the family and to the country.He says,"Success to me is not how much money I make,but if at the end of the day I am able to make fifteen or twenty customers happy,I'm a happy man."

58.The underlined  phrase"came into play"meansC.
A.played a joke on him           
B.needed to be used
C.gave him much help             
D.began to be studied
59.From the last sentence of the passage,we can infer that it isC.
A.important to make a lot of money
B.exciting to have more and more customers
C.important to make the customers pleased
D.impossible to make 15or 20customers happy every day
60.The best title for the passage isD.
A.Culture is Important for Cooks  
B.A Cook and His Customers
C.The Story of Three Restaurants   
D.A Winner is Made,not Born.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.At the age of seven,Dominic Osorio was too young to understand that he was facing a serious illness.To make the young boy understand the situation,his mother told him that he should become Superman to fight the serious illness.
"During his treatment,he could not move,and then he thought of himself as Superman and fought the illness bravely,"Monique Spagna,Dominic's grandmother,told a reporter.
Thanks to his Superman thoughts,Dominic managed to get through weeks of hard treatment without crying.Dominic's doctors and nurses were encouraged by this child.So was Dave Anderson,manager of a local restaurant that Dominic's family often went to.The more he learned about Dominic,the more he wanted to help.So Anderson decided to create a children's book about the Superman created by Dominic.And the book was written according to Dominic's real-life experience with his illness.
The book was written to help children with serious illness to feel better about their often terrible treatment."Dominic is really the Superman in this story,"said Anderson."This one little boy has encouraged many people."
Anderson has sold 1,000books,and the money has been used for a children's cancer care center.

52.Why did Dominic's mother tell him to be a superman?Because she wanted toD.
A.make him happy
B.show her love for him
C.encourage him to act as a superman in a film
D.make Dominic face the serious illness bravely
53.Which of the following is true according to the passage?C
A.Dominic's grandma was a superwoman.
B.Dominic's doctors saved Dominic's life with Superman's help.
C.Dominic took himself as a superman and faced the illness bravely.
D.Mr.Anderson became Dominic's friend and helped him in the treatment.
54.Dave Anderson wrote the book toD.
A.earn some money
B.encourage Dominic
C.pay for Dominic's treatment
D.help other children who have serious illness as Dominic did.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.The Los Angeles Unified School District(LAUSD)has made a big chance for the 2011-2012school year.Starting July 1,homework will count for only 10% of a student's grade.The district,the second largest in the nation,says its new policy will provide a fairer assessment(评定)of students'homework and achievement.
The district hopes that the limit on homework will allow students to spend less time on large amounts of homework and more time on hobbies.The policy states,"By limiting(限制)the weight of homework toward a student's grade,a truer picture of the student's knowledge will be allowed in the achievement grade."The new policy doesn't throw out homework.It states that homework is a chance for students to practice their skills and a tool for students to prepare for upcoming lessons.
Exactly how much time kids should spend on homework is a topic for debate.Harris Cooper,a professor at a university,says that the appropriate amount of homework time is ten minutes per day multiplied by(乘以)the student's grade.This means a third grader should spend 30minutes per day on homework.And a sixth grader would spend 60minutes."Good homework assignments in the proper amount will have an positive effect,which helps kids perform better on tests and in school"he said.
Critics(批评者)of the new L.A district policy say that homework is an important part of learning.They fear that many kids just won't put in the effort if homework doesn't count toward their grade.

52.Starting July 1,A will count for only 10% of a student's grade in LAUSD.
A.homework
B.tests
C.assessments
53.Starting July 1,LAUSD will ask students to spendB time on their homework.
A.more 
B.less
C.the same
54.If you were a 9th grader in LAUSD,you should spendC minutes per day on homework
A.30
B.60
C.90
55.The underlined word"positive"in Paragraph 3means"A".
A.good
B.bad
C.balanced
56.Critics fear that many kids won'tCunless they have enough homework.
A.perform better 
B.have fun 
C.work hard.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Simon is_________ to make us all_________.(  )
A.enough funny; laughB.funny enough; laugh
C.enough funny; to laughD.funny enough; to laugh

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.The bus is coming.Let's       one by one.(  )
A.get it onB.get on itC.get it offD.get off it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.I have to arrive at the ______ one hour early,or I'll miss the plane.(  )
A.stationB.parkC.bus stopD.airport

查看答案和解析>>

同步练习册答案