| XI'AN-Today more than 2,000 people have written their names on a paper.They promise to use less energy and live a low-carbon (低碳) life.Let's follow them.Cut off the power of your computer when you don't use it.Turn off the lights when going out.Use buses more.Share your cars with others.Eat less meat.Let's do our best to stop the earth from warming. |
| XINING-A special train is now leaving Xining for Shanghai.It carries the last 300 Tibetan children.The platform is crowded with people.Most of them are parents.These children will study in some famous schools in Shanghai until they finish high school.Those schools will pay all their expenses (费用).The children will also get 100 yuan as pocket money each month.Many parents ask us to give their thanks to the Party. |
分析 本文以表格的形式主要向我们介绍了四则广告:上海世博会的法国场馆热,西安2000多人倡导低碳生活,安康出租车司机拾金不昧,西宁到上海的专列上西藏到上海学习的孩子们.
解答 51 A 细节理解题:根据第一个表格The French pavilion is still the hottest法国馆仍是最热的.即人们对法国场馆最感兴趣,故选A.
52 D 细节理解题:根据第二个表格Eat less meat少吃肉.故选D.
53 B 概括理解题:根据第三个表格There was 10,000 yuan in it.The kind-hearted driver gave the bag to the police里面有10000元钱,好心的司机把包交给了警察.即司机拾金不昧,故选B.
54 D 细节理解题:根据第四个表格Many parents ask us to give their thanks to the Party许多家长要求我们向党致谢.故选D.
55 C 细节理解题:根据第四个表格These children will study in some famous schools in Shanghai until they finish high school.Those schools will pay all their expenses (费用).The children will also get 100 yuan as pocket money each month这些孩子将在上海的一些著名学校学习,直到他们读完高中,这些学校将支付他们所有的费用,孩子们每月也会得到100元零用钱.这些都说明了政府对西藏学生的照顾,故C项正确.
点评 把文章与图示结合起来,图文互相参照、互相验证.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | put up | B. | pick up | C. | give up | D. | look up |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Problems | ||
| A | B | C |
| My problem is my parents.They never stop going on about how I should keep my room tidy,keep my hair tidy and wear smart clothes.They even make me do the washing-up after dinner every night!None of my friends have got such terrible parents.What should I do? Helen | My best friend has suddenly turned her back on me and I don't know why!Last week we phoned each other every day and e-mailed too,and over the weekend we went shopping together and she was fine.But at school on Monday morning she didn't look at me or speak to me.I don't know what I've done.She now spends all her time with another group of friends. Jane | I have a really bad habit of chewing(嚼)the ends of my hair.I try to stop,but I can't!My mom is starting to get really angry about it.Have you got any ideas? Gina |
| Advice | ||
| ①HiHelen, Why should your parents do all the washing-up?You should help around the house-it's only fair.I don't think you should change your looks though.Young people should look like young people. | ②HiGina, Wearing your hair pulled back in a ponytail(马尾辫)will help keep it out of your mouth.When you feel like chewing something,try bubble gum(泡泡糖).Give yourself time and you should be able to break this habit.The first few days are usually the hardest.Good luck! | ③HiJane, Don't worry about it so much!Phone your friend up as usual and she won't be able to refuse you.I am sure you will get along well with each other.Everything will be fine. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| In our country,most of the students go to school by school bus.For me,I go to school by school bus every day.It takes me about 30minutes to get to school,because my home is far from the school.The school bus is not only beautiful but wide and strong.It makes me feel safe when I am in school bus. Mary Smith from America |
| I think riding is one of the best ways to go to school because my school isn't very far from my home.It takes me about 15minutes.I like riding a bike and I think it's good for my health.But nowadays,the number of the cars is becoming larger and larger and the crowded traffic will certainly bring about the risk of safety.So my parents hope that I can take the school bus to school. Li Ping from Wenzhou |
| I went to school by bus one month ago,but now I walk to school with my parents or my classmates.It's because the school bus accident.In the accident,lots of students died.I have to get up one hour earlier than before.I spend one and a half hours getting to school.And now it's very cold outside.I hope to have a school bus. Bing Bing from Jiangsu |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com