精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)
Pubs are important part of British life,pops,formally public houses,are common,in towns,and villages,in England.people usually talk,eat,drink,meet their friends and relax there.You can order a soft drinks like orange juice,cola or coffee,but,many people go to pubs to have an,alcoholic drink,many types of alcoholic drinks,are available,but,the most popular drink his beer.
Traditional English beer comes in a variety,of local flavour years and is called draught beer,all draught beers are served from a hand pump,on the bar rather than in bottles or cans.Unlike American or other European bills,it is served cool but not cold,nowadays,a lot of English people,enjoy a European beer called lager(淡味啤酒).This is lighter,more refreshing(清新的)and is served cold,beer is sold,in pint or half into half-pint(A pint is just over half a liter).When you order a drink,ask for a pint,or a half of the beer you want to try.
There is no waiter service in an English pub,you go to the bar and place your order,to the bar staff,they will pour you drinks and pass them to you,they will then tell you how much to pay,you have to pay for your drinks there and then,after receiving your change,You can carry your drinks back to a table to enjoy,is usual for friends to take turns buying drinks for each other,this is not as,buying a round.
Pubs sell cheap food too.the choice of food ranges(涉及) from small bar snacks such as cripts,and peanuts,to three course meals,a popular meal during the summer months is a ploughman's lunch.this is a dish of bread,cheese or ham,and salad which is served cold.You will often,find a pub's menu,written on a blackboard,there may even be the daily specials for you,to try.
You must be at least eighteen years old to buy alcohol (含酒精的饮料)in England,children under fourteen years old I'm not usually allowed inside a pub,but families with children can sit outside in the garden,known as the beer garden,when the weather is warm,parents are allowed to buy soft drinks for their children.
Pubs are places where people go to enjoy themselves,people like to drink,eat,talk with friends and have a good time,if you go to an English pub you will get a true taste of English life.

69.Traditional English beer isA
A.Served slightly cold.
B.served in pint glasses only
C.Served by waiters.
D.Called larger
70.The bar staffC
A.Are called waiters.
B.expect you tip them
C.pour your drinks before you pay.
D.pour your drinks after you pay
71.If you"buy a round",youC.
A.pay for your drinks at the end of a meal.
B.taste a variety of beers.
C.share the cost of drinking with friends.
D.pay for your own drinks
72.Pub foodB
A.is cheese or ham.
B.doesn't cost much money.
C.it called a"ba r snack".
D.is special English meal
73.ChildrenB
A.are allowed in pubs  
B.can not drink alcohol
C.must not eat pub food  
D.must buy rounds of drinks
74.English pubsC
A.serve only alcoholic drinks.
B.ask for family only.
C.serve both food and drink.
D.are no longer common in.England.

分析 本文讲了英国的酒吧文化.对英国人来说,酒吧是一个能交谈,吃饭,喝酒聊天,放松的场所.他们能在酒吧喝到凉啤酒,能和朋友轮流买酒,也能喝软饮料,吃便宜小吃.但是孩子们是不允许进入酒吧,不允许喝酒的.

解答 69:A.细节理解题.句意;传统的英国啤酒是怎么样的?根据:Unlike American or other European beers,it is served cool but not cold,和美国及其他欧洲啤酒不同,英国啤酒凉但是不冰.故选A.
70:C.细节理解题.句意:酒吧员工会怎样做.根据:They will pour your drinks and pass them to you.They will then tell you how much to pay.他们先满上你的杯子,递给你.然后告诉你要付多少钱.故选C.在你付钱之前就给你酒.
71.C:细节理解题.句意:如果你要买一轮的话,意味着什么?根据:It is usual for friends to take turns buying drinks for each other.This is known as'buying a round'.通常是由朋友轮流为彼此买酒喝,这叫做买一轮.故选C,和你的朋友分摊饮酒的花费.
72.B:细节理解题.句意:酒吧的食物是怎样的.根据:Pubs sell cheap food too.酒吧也销售便宜的食物,故选B,不需要花费太多..
73.B:细节理解题.句意:孩子们是怎样的?根据You must be at least 18 years old to buy alcohol(含酒精的饮料)in England.在英格兰你必须年满18才能喝酒,故选B孩子们不允许喝酒.
74:C.细节理解题.根据:You can order soft drinks like orange juice,cola or coffee,but many people go to pubs to have an alcoholic drink.你能点软饮料如橘子汁等,很多人会喝酒精饮品.Pubs sell cheap food too.酒吧也卖便宜食物,故选C.

点评 本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据.只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读.文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.The girl is often seen ______ in the art room.(  )
A.practice drawingB.practised drawing
C.to practice drawingD.practice to draw

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Those who went to the dance last weekend were       young people.
-Well,it's not out of my expectation.(  )
A.mostlyB.especiallyC.usuallyD.normally

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.My name is Sam.I joined a club called"passing help"last month.Now let me tell you why I joined it.
One evening this May,on my way home my old car broken down(出故障).It was 25miles from my home.I wanted to get a ride(搭便车),but there was no car.It was also hard to take a taxi.I decided to take a bus home.I went to a bus stop nearby.
After a while,a bus came,but it did not go to my town.the bus driver was a young woman.She was kind and she told me which bus I should take.I waited there for about thirty minutes,but no bus came.At last a car came to me and a woman came out of the car.She was just the bus driver.
"When I reached the bus station,I got to that the bus to your town couldn't come,so I returned here.I just can't leave you here,"she said,"Get in my car and I will take you back to your home."
"It is a long way."I said.
"Come on,sir,"she said,"Let's go."
On the way she told me a story.A few days ago,there wasn't gas(汽油)in her car.An old man drove her up to a gas station and then back to her car.
When we got to my home,I wanted to give her some money to thank her,but she didn't accept it."I only want to help others and do something nice for somebody.Pass it along."She said.

34.What happened to Sam one evening this May?B
A.He lost his way.
B.His car broken down.
C.He was hurt in an accident.
D.He couldn't reach the gas station.
35.From the passage,we know that the young woman wasC.
A.a club boss.
B.a taxi driver
C.a bus driver.
D.a gas station worker.
36.The young woman wanted Sam toD.
A.give her some money.
B.get on her bus.
C.take her to her house.
D.help others just as she did.
37.The best title of the passage isC.
A.A kind old man.
B.Getting a ride.
C.Passing help.
D.A broken car.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.I knew little about English when I first came to America.So I (53)went(go) to a language school every day except Sunday (54)to learn(learn) English.One day during the break,(55)having(have) a question about something that I didn't understand,so I asked Alice,one of my classes.When I thanked her for it,she said,"You are welcome,it (56)is(be) a piece of cake."I thought to myself,America is really a"money"country,where everything (57)is done(do) for pay.So I said to her,"I don't have a piece of cake with me today.What about something else?"She looked at me with a big smile and said,"What I mean is no problem.It is just a small matter."From then on,I learnt that"a piece of cake"(58)means(mean) something that is very easy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Success comes from good habits.The most important reason that helps you succeed is what you do every day.Your habits are so important that they will decide whether you are successful or not.If you have strong and healthy habits,it does not matter whether or not you (54)fail  today because you are sure to succeed in the long run.Having positive habits does not mean that you will succeed every time.However,in the long term,there is no (55)doubt  that you will achieve your goals and be successful (56)finally.
A positive action will not change your life,but the same action (57)repeated  one thousand times will have an important effect on your life.For example,if you listen to English only one time,you will not see a big (58)difference in your English study.However,if you listen to English one thousand times (59)over five years'time,you will find you've made progress in English.The same applies to(适用于) health,relationships,work and school.
Everybody can change.(60)All it takes is courage and persistence(毅力).Decide right now to improve your life by (61)changing  your habits.Take actions right now!Don't be afraid.You will probably make mistakes (62)along  the way,but never forget that success is there for you if you have good habits in your life.And if you (63)rrfuse  to give up,success will be yours.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Look at the women.___woman in a red dress is a very popular teacher in our school.(  )
A.AB.AnC.The

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Paris is the largest city that I've ever seen in France.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

4.The plane took off.A passenger needed a cup of water to take his medicine.An air hostess(空姐) told him that she would bring him the(56)B.But the air hostess was(57)Abusy that she forgot to bring him the water.(58)B,the passenger couldn't take him medicine on time.About half an hour later,she hurried over to him with a cup of water,but he(59)Cit.
In the following hours,each time she(60)Dthe passenger,she would ask him with a smile whether he needed help or not.But the passenger (61)Bpaid notice to her.
When it was time to get off the(62)A,the passenger asked her to hand him the passengers'booklet(留言簿).She was very(63)D.She thought that he would(64)Cbad words in it,but with a smile she handed it to him.
Off the plane,she opened the booklet and then(65)A.The passenger put it,"In the past few hours,you have asked me whether I needed help or not for twelve times in all.How can I refuse your twelve faithful(真诚的 )smiles?"
56.A.medicineB.waterC.cupD.coffee
57.A.veryB.tooC.quiteD.so
58.A.With her helpB.As a resultC.On the one handD.To tell the truth
59.A.drankB.acceptedC.refusedD.received
60.A.looked atB.listened toC.talked aboutD.passed by
61.A.usuallyB.neverC.sometimesD.often
62.A.planeB.trainC.shipD.bus
63.A.interestedB.happyC.excitedD.sad
64.A.break downB.get downC.write downD.go down
65.A.smiledB.criedC.wonderedD.worried.

查看答案和解析>>

同步练习册答案