精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.The plane took off.A passenger needed a cup of water to take his medicine.An air hostess(空姐) told him that she would bring him the(56)B.But the air hostess was(57)Abusy that she forgot to bring him the water.(58)B,the passenger couldn't take him medicine on time.About half an hour later,she hurried over to him with a cup of water,but he(59)Cit.
In the following hours,each time she(60)Dthe passenger,she would ask him with a smile whether he needed help or not.But the passenger (61)Bpaid notice to her.
When it was time to get off the(62)A,the passenger asked her to hand him the passengers'booklet(留言簿).She was very(63)D.She thought that he would(64)Cbad words in it,but with a smile she handed it to him.
Off the plane,she opened the booklet and then(65)A.The passenger put it,"In the past few hours,you have asked me whether I needed help or not for twelve times in all.How can I refuse your twelve faithful(真诚的 )smiles?"
56.A.medicineB.waterC.cupD.coffee
57.A.veryB.tooC.quiteD.so
58.A.With her helpB.As a resultC.On the one handD.To tell the truth
59.A.drankB.acceptedC.refusedD.received
60.A.looked atB.listened toC.talked aboutD.passed by
61.A.usuallyB.neverC.sometimesD.often
62.A.planeB.trainC.shipD.bus
63.A.interestedB.happyC.excitedD.sad
64.A.break downB.get downC.write downD.go down
65.A.smiledB.criedC.wonderedD.worried.

分析 飞机起飞了.一名乘客需要一杯水吃药.一个空姐告诉他,她会给他送水过来.但是空姐太忙了,以至于她忘记给他送水了.结果,乘客没有按时吃药.半个小时后,空姐匆匆送了一杯水过去,但是他拒绝了.接下来的几个小时里,每一次她经过这个乘客时,她都会微笑着问她是否需要帮助不.但是乘客从来没有注意她.到下飞机的时间了,这个乘客要她把乘客留言簿递给她.她很难过.她觉得他会写在里面写些不好的话,但是她还是微笑递给他.下了飞机,她打开留言簿,然后笑了.乘客写道:"在过去的几个小时里,你问我是否需要帮助,总共问了我12次.我怎么能拒绝你12次真诚的微笑呢?"

解答 56.B.名词词义辨析.A是药,B是水,C是杯子,D是咖啡.根据A passenger needed a cup of water to take his medicine.可知乘客需要一杯水吃药,所以空姐告诉他,她会给带水,故选择B.
57.D..形容词词义辨析.A是非常,B是太,C是相当,D是如此.根据文中可知空姐太忙了以至于她忘记给乘客水了,其中so…that…引导结果状语从句,表示如此…以至于…,故选择D.
58.B.介词短语辨析.A是因为她的帮助,B是结果,C是一方面,D是说实话.根据the passenger couldn't take him medicine on time.可知由于空姐忙得忘了给乘客送水,结果乘客没有按时吃药,故选择B.
59.C.动词词义辨析.A是喝,B是接受,C是拒绝,D是接收.根据but可知半个小时后空姐过去送水,但是乘客在生气,所以他拒绝了,故选择C.
60.D.动词短语辨析.A是看,B是听,C是谈论,D是经过.根据文中可知空姐每一次经过这个乘客时都会微笑着问他是否需要帮助不,故选择D.
61.B.副词词义辨析.A是通常,B是从不,C是有时,D是经常.根据文中but可知乘客从来没有注意她,故选择B.
62.A.名词词义辨析.A是飞机,B是火车,C是船,D是公车.根据the passenger asked her to hand him the passengers'booklet.可知乘客让空姐把留言簿给他,所以是到下飞机的时间了,故选择A.
63.D.形容词词义辨析.A是有兴趣的,B是高兴的,C是兴奋的,D是难过的.根据bad words 及上文可知因空姐未及时给乘客送水,乘客很生气,期间问了很多次他也没有搭理她,所以她觉得乘客要留言簿肯定是要写些关于她不好的话,她感到很难过,故选择D.
64.C.动词短语辨析.A是失败、损坏,B是下来,C是写下,D是停止.根据文中可知空姐觉得乘客肯定是要写一些不好的话,故选择C.
65.A.动词词义辨析.A是微笑,B是哭,C是纳闷,D是担心.根据The passenger put it,"In the past few hours,you have asked me whether I needed help or not for twelve times in all.How can I refuse your twelve faithful(真诚的 )smiles?"可知乘客在留言簿里赞美了这位真诚微笑的空姐,所以空姐看了留言簿后笑了,与前文中的sad形成对比,故选择A.

点评 本文是一篇记叙文,主要讲述了飞机上一位空姐未及时给乘客送水,乘客很生气,期间空姐还是很有耐心地问了乘客12次是否需要帮助,后来乘客在留言簿上赞美了这位真诚的空姐,告诉我们要对人真诚.文章篇幅短小,内容较简单,练习题都以基本词义辨析题为主,只要认真阅读,理解大意,熟悉每个选项的含义,联系上下文语境即可进行选择,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)
Pubs are important part of British life,pops,formally public houses,are common,in towns,and villages,in England.people usually talk,eat,drink,meet their friends and relax there.You can order a soft drinks like orange juice,cola or coffee,but,many people go to pubs to have an,alcoholic drink,many types of alcoholic drinks,are available,but,the most popular drink his beer.
Traditional English beer comes in a variety,of local flavour years and is called draught beer,all draught beers are served from a hand pump,on the bar rather than in bottles or cans.Unlike American or other European bills,it is served cool but not cold,nowadays,a lot of English people,enjoy a European beer called lager(淡味啤酒).This is lighter,more refreshing(清新的)and is served cold,beer is sold,in pint or half into half-pint(A pint is just over half a liter).When you order a drink,ask for a pint,or a half of the beer you want to try.
There is no waiter service in an English pub,you go to the bar and place your order,to the bar staff,they will pour you drinks and pass them to you,they will then tell you how much to pay,you have to pay for your drinks there and then,after receiving your change,You can carry your drinks back to a table to enjoy,is usual for friends to take turns buying drinks for each other,this is not as,buying a round.
Pubs sell cheap food too.the choice of food ranges(涉及) from small bar snacks such as cripts,and peanuts,to three course meals,a popular meal during the summer months is a ploughman's lunch.this is a dish of bread,cheese or ham,and salad which is served cold.You will often,find a pub's menu,written on a blackboard,there may even be the daily specials for you,to try.
You must be at least eighteen years old to buy alcohol (含酒精的饮料)in England,children under fourteen years old I'm not usually allowed inside a pub,but families with children can sit outside in the garden,known as the beer garden,when the weather is warm,parents are allowed to buy soft drinks for their children.
Pubs are places where people go to enjoy themselves,people like to drink,eat,talk with friends and have a good time,if you go to an English pub you will get a true taste of English life.

69.Traditional English beer isA
A.Served slightly cold.
B.served in pint glasses only
C.Served by waiters.
D.Called larger
70.The bar staffC
A.Are called waiters.
B.expect you tip them
C.pour your drinks before you pay.
D.pour your drinks after you pay
71.If you"buy a round",youC.
A.pay for your drinks at the end of a meal.
B.taste a variety of beers.
C.share the cost of drinking with friends.
D.pay for your own drinks
72.Pub foodB
A.is cheese or ham.
B.doesn't cost much money.
C.it called a"ba r snack".
D.is special English meal
73.ChildrenB
A.are allowed in pubs  
B.can not drink alcohol
C.must not eat pub food  
D.must buy rounds of drinks
74.English pubsC
A.serve only alcoholic drinks.
B.ask for family only.
C.serve both food and drink.
D.are no longer common in.England.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.一Shall we have a picnic this weekend?一       it doesn't rain.(  )
A.UnlessB.UntilC.WhileD.If

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Tim Cook,the CEO of Apple,made his ________sixth visit to China and were warmly welcomed by his Chinese followers.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

19.Why did the man vote againstsetting up a new factory?(set)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.The first school ______ we visited yesterday is not far from here.(  )
A.thatB.whichC.to whichD.where

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Thank you for providing me with some hot water.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-She's never been to Hong Kong,_________?
-__________.But how she wishes to go there again!(  )
A.is she; YesB.is she; NoC.has she; YesD.has she; No

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.________ I want to do,my teachers always encourage me to have a try.(  )
A.whateverB.whicheverC.whereverD.whenever

查看答案和解析>>

同步练习册答案