精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Almost every day,we discuss the topic of health,especially for kids.But what is health?"Health"means eating well,getting enough exercise,and having a healthy weight.Let's read the following rules.They can help you stay healthy.
(1)Eat a variety of food,especially fruit and vegetables.We all know that eating fruit and vegetables can help us stay healthy,but many of us only eat our favorite food.Remember that we can only get the nutrition(营养) we need by eating different kinds of food,especially fruit and vegetables.
(2)Drink water and milk most often.Everyone knows that water is important.Besides that,kids need plenty of calcium(钙) to grow strong bones,and milk is rich in it.Every day,you should drink at least three cups of milk,when you are 9years old or older.You should also try to have less sugary drinks,like soda and coca.They include a lot of sugar.Sugar only includes calories(热量),not important nutrition.
(3)Listen to your body.When you are eating,notice how your body feels.When your stomach feels comfortably full,stop eating.Eating too much makes you feel uncomfortable.If you do it too often,it can make unhealthy and fat.
(4)Limit screen time.What's screen time?It's the amount of time you spend watching TV,movies and playing computer games.The more time you spend on these sitting-down activities,the less time you spend playing sports,like basketball,and doing other activities like riding and swimming.Try to spend no more than 2hours a day on screen time.

42.The underlined phrase"a variety of"meansB.
A.plenty of                  
B.all kinds of
C.the rest of                  
D.a lot of
43.In this passage,"health"includes all of the following EXCEPTD.
A.eating well                         
B.doing more exercise
C.having a healthy weight               
D.wearing comfortable clothes
44.Screen time is the time that you spendD.
A.playing computer games               
B.watching movies
C.watching TV                         
D.All of the above
45.What's the main idea of the passage?C
A.How to eat healthy food.
B.Eating and playing are both important.
C.Suggestions for staying healthy.
D.Health is very important.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了健康问题,并给我们提出了如何才能保持健康的几点建议.

解答 42  B 词义猜测词.根据下文:We all know that eating fruit and vegetables can help us stay healthy,but many of us only eat our favorite food.Remember that we can only get the nutrition(营养) we need by eating different kinds of food,especially fruit and vegetables.可知此处指的是各种各样的食物.故选B.
43  D 细节理解题.根据文章:"Health"means eating well,getting enough exercise,and having a healthy weight.可知健康包括吃得好,多锻炼和有一个健康的体重.所以不包括穿舒服的衣服.故选D.
44  D 细节理解题.根据文章:It's the amount of time you spend watching TV,movies and playing computer games.可知看电视、电影、玩电脑游戏都包括在内.故选D.
45  C 主旨大意题.根据文章:Let's read the following rules.They can help you stay healthy.可知这篇文章主要讲述了健康问题,以及如何才能保持健康.故选C.

点评 做题时先把文章快速通读一遍抓住其大意,本题主要涉及细节理解题目,要结合问题从文章中找到与之相关的句子,抓住关键词和细节进行选择,即可填入正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.15.The king's feet hurt a lot because there are a lot of stones on the roads._______
16.It will cost only a little money if all the roads are covered with leather. ________
17.A smart man suggests that the king should cut a little piece of leather to cover his feet. ________
18.After hearing the smart man's words,the king gets angry and doesn't agree with him. __________
19.This passage mainly tells us the way to deal with problems. _________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.A.60   B.50   C.30    D.25.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.15 Carol and Susan were in the same class.
16.They often visited each other after school.
17.Carol's mother had another baby when she was eight years old.
18.Susan was not interested in the new baby at first.
19.Sue gained two hundred grams this week.
20.A baby elephant gains five kilograms a day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.
A.furniture    B.what's going on    C.experience   D.putting on     E.ever
Twenty minutes later,he walks into the living room.The carpet has been vacuumed; the (50)A cleaned and dusted; the pillows on the sofa plumped; Plants watered.The man thinks to himself,"This is the most amazing thing I've (51)E seen.This really is a pet that can do everything!"Next he says to the centipede,"Run down to the comer and get me a newspaper."The centipede walks out the door.10minutes later..,no centipede.20minutes later..,no.centipede.30minutes later..,no centipede.By this point the man is wondering
(52)B.So he goes to the front door,opens it…and there's the centipede sitting right outside.The man says,"Hey!!I sent you down to the corner store 45minutes ago to get me a newspaper.What's the matter?!"The centipede says,"I'm going!I'm going!I'm just (53)D my shoes!"

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

15.Do you need useful and interesting books?Here we have got some for you.

Best learnersHow to keep pets
This book can give you the answers to the questions most often asked by parents,teachers and students themselves.Read this book and learn:
●What the three difficulties in study are and what to do with them.
●What to do if you don't take an interest in a(50)C you are studying.
●Twenty-six simple exercises to help you study (51)A and fast.
You will get more from this book.For younger students,you can buy Learn to Study for Beginners.It is easier to understand.
A pet can be our best friend.Do you have pets in your house?Are they in good shape?This book not only (52)E you many colorful pictures of lovely pets,but also provides you with the knowledge about:
●How to choose right pets for yourself.
●How to build houses or nests for your pets.
●How to fed the pets and how to keep them clean.
Buy this book and you will learn more.
We may have (53)B books on sale.For more information enter www.Knowbetter.com.If you buy two or more books at a time,you will get 10% off.

A.easilyB.otherC.subject
D.take notesE.offers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.That Will Teach You,Bear!

One beautiful day,Bear was out hunting.As he walked past a fallen tree,he heard a small voice shout,"Watch your feet!"
Bear looked down and saw Cricket (蟋蟀)."You almost destroyed my house,"Cricket said.
"I'll walk wherever I want to,"Bear shouted as he showed off his size and strength.
Cricket shouted back,"But it's my house,and I should protect it!"
This made Bear so  furious that he said he would destroy the house,Cricket,and all of Cricket's family.This made Cricket angry."I have a friend who is only half my size,but he is strong enough to beat you in a fight."
Bear laughed and said,"Go and get your friend,Cricket.I'll return tomorrow,and we'll see who can win in a fight."
The next morning,Bear returned to Cricket's house."Come out,brave Cricket,"called Bear.Suddenly he felt a terrible ache on his back.He yelled,but Cricket's friend Mosquito (蚊子) continued stinging (叮) until Bear yelled,"I give up!"
Just then Cricket appeared at the door of his house.Cricket told Bear to leave and never return.Bear quickly ran away.

48.The title of the story tells us that it is probably aboutB.
A.making a new friend
B.learning a lesson
C.playing a game
D.winning a competition
49.Where does this story most probably take place?D
A.In a city.
B.In a town.
C.At the beach.
D.In a forest.
50.What does the underlined word"furious"mean in this story?B
A.big and strong  
B.very angry   
C.loud   
D.afraid
51.What is the theme of this story?C
A.Time passes too quickly.
B.Be friendly to neighbors.
C.Size isn't everything.
D.Don't be afraid of small things.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---Why does the boy bring a chair here?
---Because the bookshelf(书架) is half a metre __________ his head.He has to stand on it to get the books on it.(  )
A.aboveB.underC.onD.behind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.So far,I _______ my pet dog.I'm very sad.(  )
A.didn't findB.have foundC.haven't foundD.found

查看答案和解析>>

同步练习册答案