精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.There are over 800boarding schools in the UK with students from home and foreign countries.Boarding schools started hundreds of years ago in the country.But the earliest boarding schools were set up for white,rich boys only.Now both boys and girls can go to boarding schools from the age of 7to 18.
What to do?
In the UK,boarding schools have three terms in a school year,with about 13weeks in each term.Students study and live together.They can't go outside if they are not allowed to.In some schools,each student has his or her subject plan.Besides the usual classrooms and laboratories,the boarding schools have lots of other facilities for their students,including music rooms,boats,swimming pools,cinemas and theatres.Most boarding schools have a light-out time.So when it's time to go to bed,all the lights in the bedrooms are turned off.There are house-masters to take care of students all the time,especially after school hours.
What to wear?
Nearly all students at boarding schools wear a school uniform.Boys usually wear a shirt and a tie,and girls wear a white blouse,sometimes also a tie and a skirt.As students get older,the rules become less strict.
.?
In the UK,boarding schools provide students with delicious food.They can choose to have a full English breakfast or simply bread.They can also choose between a meal with no meat and another meal at lunch and dinner.And there is always self-service for salad (沙拉).Students can also make themselves something to eat at any time in a kitchen,or drink tea or have a snack between meals.

51.The underlined word"facilities"meansB in Chinese.
A.教师          
B.设施        
C.活动     
D.课程
52.Most boarding schools have a light-out time whenC.
A.the house-masters come to look after the students
B.the students have finished their subject plans
C.it's the time for the students to go to bed
D.all the students are in after-school hours
53.Students can make themselves something to eat in a kitchenB.
A.at breakfast time                    
B.at any time
C.in the classroom                     
D.in self-service area
54.Which is the best topic (主题) for the last paragraph?A
A.What to eat   
B.When to eat      
C.Where to eat   
D.How to eat
55.Which of the followings is TRUE according to the passage?D
A.Only white children were allowed to attend the earliest boarding schools.
B.Students in a boarding school are looked after only after school hours.
C.As students get older,the rules about wearing school uniforms become stricter.
D.Students can have different activities in a boarding school.

分析 本文介绍的是英国的"寄宿制学校". 英国有800多家寄宿学校.最早的寄宿学校是只为白人和有钱人家的男孩开办的,现在7-18岁的男孩和女孩都可以去.他们在一起学习和生活,不经过允许不能外出,大多数寄宿学校都有熄灯时间.几乎所有的学生要穿校服,随着学生们的年龄增长,规定变得不太严格.寄宿学校为学生们提供美味的食物.

解答 51-55 BCBAD
51.B词意推测题,根据该单词后的句子including music rooms,boats,swimming pools,cinemas and theatres.包括音乐教室,船,游泳池,电影院和剧场;这些都是属于设施场所,故推测其意为设施,故选B
52.C 细节理解题.根据第二段So when it's time to go to bed,all the lights in the bedrooms are turned off.可知,当该睡觉时,有灭灯时间.故选C.
53.B细节理解题.根据短文最后一段Students can also make themselves something to eat at any time in a kitchen可知,学生任何时候都可以为自己在厨房里做吃的.故选B.
54.A段落选标题题,根据最后一段的内容讲述寄宿学校的学生在学校的一日三餐吃什么,故选A.
55.D细理解节题,根据原文句子Besides the usual classrooms and laboratories,the boarding schools have lots of other facilitiees for their students,including music rooms,boats,swimming pools,cinemas and theatres.除了通常的教师和图书馆,寄宿学校有很多其他设施为他们的学生,包括音乐教室,船,游泳池,电影院和剧场,所以学生有许多不同的活动.故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Can you get to the hospital at 5:00p.m.?
There are many cars in the street.I can't ______ there on time.(  )
A.get toB.getC.arrive inD.arrive at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.The expression"go for it"comes from football.Not football as it played in most countries,but the kind of football in the Unites States and Canada.
American football is a difficult game to explain.But the basic idea is that each team tries to move the football across the goal line of the other team.One of the rules is that a team must move
the ball forward(向前)at least ten yards-a little less than ten meters-in four attempts.It loses the ball to the other team if if fails to move that far.
One of the most exciting times inn football comes when a  team has failed,after three attempts,to move the ball forward ten yards.Then the team must tale an important decision.
One choice is to try a fourth and final time.If the team succeeds,it keeps the ball.And continues to move forward.But if if fails,the other team gets the  ball at that place on the field.
The second choice is to kick the ball.The team gives up the ball if it makes this choice.But a good kick can put the other team at the far end of the field,making it more difficult for that team to score.
People watching a football game are certain to shout their advice.Some will shout,"Kick the ball!"But others will urge the team to take a chance,to live dangerously."Go for it!"they will shout.

56."Go for it!"is an expression which comes from a sports game that PictureCshows.

57.The second paragraph(段落)mainly tell us about theCof the game.
A.teams               B.fields            C.rules
58.A team hasAchoices after three unsuccessful attempts.
A.two                 B.three             C.four
59.After four attempts,if a team fails to move the ball forward ten yards,they"llBthe ball.
A.keep                B.lose              C.kick
60.When people shout,"Go for it!",they hope the team chooses toB.
A.kick the ball       B.try a fourth time     C.give up the ball.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1."Just sign here,sir,"the postman said as he handed Oscar a package.
The package consisted of a long,narrow(16)C carefully wrapped in brown paper.Opening the box,Oscar saw an umbrella inside-a very old one with a beautiful handle (把手).(17)D he had not seen it in more than 20years,he recognized it immediately.
Oscar was 16when he first saw the unusual umbrella.He had gone to a (18)C with his grandparents.As they were leaving,he noticed an umbrella on an empty seat.Shocked by its beauty,Oscar wanted to find its (19)D.He asked the manager of the theatre to look up the record of ticket sales.The name was Mrs.Brain.It was hard work to find (20)C Mrs Brain lived.However,they managed to get there.
Oscar rang the bell of Mrs.Brain's house.The door opened,and an elderly woman appeared."May I help you?"she asked.
"I'd like to return it if it's yours,"Oscar said,holding out the umbrella.
"Why,yes!It's mine,"replied Mrs.Brain with a (21)A smile and shining eyes."It was given to me by my father years ago.Thank you so much for returning it."
"May I offer you a reward for your (22)B?"
"No,madam,"he said,"My grandmother says a good deed is its own reward."
"Well,that's (23)C my father used to say.What is your name,young man?"
Years later,Oscar was (24)A the handle of the umbrella as he remembered Mrs.Brain.It was in perfect condition,considering how old it was.Why had it arrived here today?
As if in answer,a note fell from the paper.It read,"I want you to (25)B this umbrella as a present for a kind,unselfish action long ago."Oscar was deeply moved with tears.

16.A.basketB.bagC.boxD.bottle
17.A.AfterB.WhenC.SinceD.Although
18.A.parkB.squareC.concertD.station
19.A.designerB.sellerC.producerD.owner
20.A.howB.whenC.whereD.what
21.A.bigB.confidentC.proudD.wild
22.A.patienceB.kindnessC.courageD.sadness
23.A.obviouslyB.naturallyC.exactlyD.probably
24.A.looking atB.looking forC.looking after D.looking through
25.A.ownB.acceptC.carryD.buy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.Once,Einstein gave a lecture in a university.After his speech,the audience started asking questions.
A girl asked,"Do you think you're (26)A giant of science?"
Einstein said (27)C a smile,"A giant is a person who is tall in height.You see I'm so small,how can I be a giant?Maybe I see a bit farther,only (28)B I stand higher!"
Then a boy asked,"You mentioned you stand higher than (29)D.It reminds me that you had a talk with a lady on the top of the Alps.I don't want to ask (30)A you talked,but I want to know whether you realized you have been a top in the history of science when you stood on the top."
Looking at the boy (31)D,Einstein replied,"Well,(32)A height cannot become a top.And there is no top that no one can get to,so we don't want to be a top,but we want to be a person to climb the top!"
Then he took up a piece of chalk and (33)B  on the blackboard,"Standing on the top,you are not tall,but even smaller!"
Then he said,"Though I stand tall,in the eyes of the world I'm still small!Finally,I can tell you a sentence,which was the last one I told the lady on the top of the Alps,‘Any top can (34)D,for there is no giant in the world but the one (35)A stands higher!'"
A storm of applause sounded.The lady who listened to Einstein's instruction on the Alps that year was no other than Madam Curie!

26.A.aB.anC.theD./
27.A.inB.ofC.withD.from
28.A.soB.becauseC.butD.though
29.A.anotherB.otherC.the othersD.others
30.A.whatB.whereC.thatD.which
31.A.careB.carefulC.carelessD.carefully
32.A.myB.meC.ID.mine
33.A.writeB.wroteC.writesD.writing
34.A.reachB.reachesC.is reachedD.be reached
35.A.whoB.whichC.whenD.where.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Please give this letter____ Maria.(  )
A.fromB.toC.in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

5.I am from Japan.(变一般疑问句,并作否定回答)
Are you from Japan?No,I'm not.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.---What are these?
---____are apples.(  )
A.TheseB.TheyC.Those

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.The kids at the top of the class get there by mastering a few good ways that others can learn.Here are some secrets of straight-A(成绩全优的) students.
①Take good notes and use them.The teacher will test you on what he or she emphasized.That's what you find in your notes.
②Study anywhere or everywhere.Some students work late at nights when the house is quiet.Others wake up early.but straight-A students study as soon as they come home from school.All agree that they succeed in their study because they can studying like this.
③Organize well.Don't waste time looking for a pencil or missing paper.Keep everything at the right place.
④Plan your time.If you want to be a straight-A student,make sure to finish all your tasks before the deadline.
⑤Do more than you are asked..Part of learning is practicing.The more you practice,the better you will learn.
任务一:根据内容完成下列表格.
Secrets of Being a Straight-A Student
Secret 1(56)Take good notes and use them
Secret 2(57)Study anywhere or everywhere.
Secret 3Organize well.
Secret 4(58)Plan your time.
Secret 5(59)Do more than you are asked.
任务二:你一定还有你的有效学习经验,请你写用英语一条出来与同学们一同分享.
(60)Your Secret:Preview and review your lessons.

查看答案和解析>>

同步练习册答案