分析 一个年轻优秀的人试图找到一个大公司的高位就职.这是董事作出最后的决定.董事发现,这个年轻人在他大学期间工作出色,使他很感兴趣.经过询问可知,年轻人的爸爸在他一岁的时候就去世了,是他的妈妈供他上大学,他的妈妈是一名洗衣工,但是他的妈妈从不让他洗衣服,他从来没洗过衣服.董事让年轻人回家帮妈妈洗手,明天再过来.
年轻人很高兴认为这个机会太好了,他回到家告诉妈妈,要给妈妈洗手.这是他第一次给妈妈洗手,泪流满面,妈妈的手有那么多的皱纹那么多的伤痕.这双手让他能完成大学,这双手是他的妈妈为他的生活和将来所付出的代价.
第二天,董事问他昨天学到了什么?
听了年轻人的回答,董事知道他已经学了这一课.说:"就是我要找的人,我想要你成为我们一员."
解答 33:答案:Yes,he did.细节理解题.根据第三行The director discovered that the young man did an excellent job in his college,which interested him a lot.可知年轻人在大学表现优秀.故该做肯定回答:Yes,he did.
34:答案:His mother..细节理解题.根据第五行中"My father passed away when I was one year old,so it was just my mother."可知是他的妈妈供他上大学,故答案是His mother.
35:答案:Because his mother always wanted him to study and read more books.His mother could wash clothes faster than him.细节理解题.根据第九行中"Never.My mother always wanted me to study and read more books.She could wash clothes faster than me,"可知是因为他的妈妈希望他能多读书,他的妈妈洗的比他快,故答案是:Because his mother always wanted him to study and read more books.His mother could wash clothes faster than him.
36:答案:To clean his mother's hands.细节理解题.根据第十一行中When you go back home today,clean your mother's hands and see me tomorrow.可知是让他去给妈妈洗手,故答案是:To clean his mother's hands.
37:答案:Because it was the first time his son cleaned her hands.细节理解题.It was the first time he not iced that his mother's hands were so wrinkled 可知他第一次注意到妈妈的手,也就是第一次给妈妈洗手,可知他的妈妈觉得奇怪但高兴是因为她的儿子从没有给他洗过手,所以作答:Because it was the first time his son cleaned her hands.
38:答案:Mother's love is great!开放题.(Any reasonable answer is OK.)本文是说一个妈妈用双手去做洗衣工去供孩子学习,母亲的手是那么的皱那么多的伤口.结合This pair of hands enabled him to go through college.This pair of hands was the price that his mother had to pay for his life and his future.感受到了母爱的伟大,故答案是Mother's love is great!
点评 首先要掌握问题的类型,客观信息题可以从文章中直接找到答案;而主观判断题考查的是对文章的感情基调等,这类题必须经过对作者的态度、意图以及对整篇文章进行深一层的推理等.其次,了解试题题干以及各个选项所包含的信息,然后有针对性地对文章进行扫读,对有关信息进行快速定位.此法加强了阅读的针对性,提高了做题的准确率.
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | goes;is | B. | will go;is | C. | goes;will be | D. | will go;will be |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Hainan Island Hainan Island is a wonderful place of sun,sand and sea.It is in the south of China.It's famous for its underwater beauty.Tianyahaijiao is also very famous.It attracts lots of tourists around the world every year. |
| Thailand Thailand is in the heart of Southeast Asia.Its capital Bangkok has some of Thailand's greatest buildings,like the Grand Palace (大皇宫).Chiang Mai (清迈) is a big city in Thailand.There are many historic temples (庙) there,such as the Wat Phra Singh temple.The temple has a history of over 500 years. |
| Australia This country is a land of beauty and diversity (多样性).It is famous for Sydney Opera and Ayers Rock (艾尔斯岩).Ayers Rock is 3,600 meters long and 348 meters high.What's more,children can also see many animals here like koalas,kangaroos and sheep. |
| South Korea's Jeju Island (韩国济州岛) As a volcanic (火山) island,Jeju once was chosen as one of the New Seven Wonders (奇迹) of Nature.Not only that,Jeju attracts children with its Teddy Bear Museum.There,people show historical events with teddy bears. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | has gone to;went | B. | has been to;went | ||
| C. | has gone to;has gone |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com