精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Pack up and Fly away
Hainan Island
Hainan Island is a wonderful place of sun,sand and sea.It is in the south of China.It's famous for its underwater beauty.Tianyahaijiao is also very famous.It attracts lots of tourists around the world every year.
Thailand
Thailand is in the heart of Southeast Asia.Its capital Bangkok has some of Thailand's greatest buildings,like the Grand Palace (大皇宫).Chiang Mai (清迈) is a big city in Thailand.There are many historic temples (庙) there,such as the Wat Phra Singh temple.The temple has a history of over 500 years.
Australia
This country is a land of beauty and diversity (多样性).It is famous for Sydney Opera and Ayers Rock (艾尔斯岩).Ayers Rock is 3,600 meters long and 348 meters high.What's more,children can also see many animals here like koalas,kangaroos and sheep.
South Korea's Jeju Island (韩国济州岛)
As a volcanic (火山) island,Jeju once was chosen as one of the New Seven Wonders (奇迹) of Nature.Not only that,Jeju attracts children with its Teddy Bear Museum.There,people show historical events with teddy bears.
51.The information above can't be fromB.
A.a magazine       
B.a story book                      
C.a newspaper           
D.a tour guidebook
52.Hainan Island isC.
A.in the Indian Ocean              
B.in Europe     
C.in the south of China    
D.in Africa
53.If you like historic temples,you can go toB.
A.Hainan Island   
B.Thailand                                        
C.Australia                
D.South Korea's Jeju Island
54.People in South Korea's Jeju Island show historical events withA.
A.teddy bears                   
B.toy cars                  
C.heroes                     
D.pictures
55.Australia is known forB.
A.the Grand Palace and the Wat Phra Singh temple.
B.Sydney Opera and Ayers Rock.
C.Tianyahaijiao and the underwater beauty.
D.Teddy Bear Museum and a volcanic island.

分析 海南岛   海南岛是一个奇妙的地方,有阳光,沙滩和大海.它在中国的南部,其因水下之美而出名.天涯海角也很有名.它吸引着很多每年来自世界各地的游客.
泰国      泰国是东南亚的心脏,它的首都曼谷有一些泰国的伟大的建筑,如大皇宫.清迈是泰国的一个大城市,有许多历史悠久的寺庙,如普拉辛寺.寺有500多年的历史.澳大利亚这个国家是一个美丽而有多样性的国度,它因悉尼歌剧院和艾尔斯岩而出名.艾尔斯岩长3600米,高348米.更重要的是,孩子们还可以在这看到许多动物,像考拉、袋鼠和羊.
韩国的济州岛  作为一个火山岛,济州岛曾经被选为一个新的七大自然奇迹.不仅如此,济州岛的泰迪熊博物馆吸引了很多孩子.在那里,人们用泰迪熊来展示历史事件.

解答 51.答案B    综合理解题 由文中四个旅游目的地的简介可知,最不可能出现在故事书中,故选B
52.答案C    细节理解题 由文中 Hainan Island is a wonderful place of sun,sand and sea.It is in the south of China可知 海南岛是一个奇妙的地方,有阳光,沙滩和大海.它在中国的南部,故选C
53.答案B    细节理解题 由文中 Chiang Mai (清迈) is a big city in Thailand.There are many historic temples (庙) there,such as the Wat Phra Singh temple 可知 清迈是泰国的一个大城市,有许多历史悠久的寺庙,如普拉辛寺,故选B
54.答案A   细节理解题 由文中 There,people show historical events with teddy bears可知 在那里,人们用泰迪熊来展示历史事件,故选A
55.答案B   细节理解题 由文中 It is famous for Sydney Opera and Ayers Rock 可知 澳大利亚因悉尼歌剧院和艾尔斯岩而出名,故选B

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.You are supposed tobow when you meet someone from Korea.(  )
A.mustB.shouldC.wouldD.can

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.My sister entered_________university after graduating from high school.(  )
A.aB.anC./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Can youlend(借)your English book to me?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.It's cold outsaid,please      your coat when you go out.(  )
A.put onB.dressC.wear

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.One young excellent person was trying to find a high position in a big company.It was the director who would make the final decision.
The director discovered that the young man did an excellent job in his college,which interested him a lot.
The director asked,"Who paid for your college?"
The young man answered,"My father passed away when I was one year old,so it was just my mother."
"What did your mother do?"The director seemed surprised.
"She is a clothes cleaner,"the young man answered,with no feeling.
"Have you ever helped your mother wash some clothes before?"
"Never.My mother always wanted me to study and read more books.She could wash clothes faster than me,"the young man seemed puzzled (迷惑) when answering.
"Well,now I need you to do something.When you go back home today,clean your mother's hands and see me tomorrow."
The youth was happy when hearing this because he felt that his chance of getting the job was great.When he went home,he happily asked his mother to let him clean her hands.His mother felt strange but happy.With mixed feelings,she showed her hands to the kid.
The young man cleaned his mother's hands,with tears falling.It was the first time he noticed that his mother's hands were so wrinkled (皱的),and there were so many wounds.This pair of hands enabled him to go through college.This pair of hands was the price that his mother had to pay for his life and his future.
The next morning,the director asked the young man,"Now tell me what you learned yesterday."
After hearing what he said,the director knew the young man had learned his lesson."This is the man whom I am looking for.We want you to be our member."

33.Did the young man do quite well in college?Yes,he did..
34.Who paid for the young man's college?His mother..
35.Why hadn't the young man helped clean the clothes before?Because his mother always wanted him to study and read more books.His mother could wash clothes faster than him..
36.What did the director ask the young man to do when he went back?To clean his mother's hands..
37.Why did the mother feel strange but happy when her son wanted to wash her handsBecause it was the first time his son cleaned her hands..
38.The young man had learned his lesson.What can you learn from his lesson?Mother's love is great!.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

9.根据对话内容,将方框内符合对话情景的语句抄写在对话空白处,使对话恢复完整.选项中有两项是多余的.(5分)
A:Hello,Yang Lin!May I ask you some questions about your English study?
B:Of course.
A:(76)Is English your favorite subject?
B:Yes,it is.I like math and Chinese very much besides English.
A:Who is you English teacher this term?
B:Liu Hongyan.(77)She has been teaching us English since I went to this school.
A:Did you learn English when you were a primary student?
B:Yes,I did.(78)But I have been learning English only for three years.
A:Do you find it difficult or easy to learn English?
B:It's easy.(79)I got an"A"every term.
A:Really?You are great!(80)I hope you'll learn English better this term.
B:Thank you.I'll try my best.
She has been teaching us English since I went to this school.
I hope you'll learn English better this term.
I failed in English last term.
But I have been learning English only for three years.
Is English your favorite subject?
Do you like English?
I got an"A"every term.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Nobody knew .(  )
A.where are you going on holiday
B.who did you go on holiday with
C.why you went to Hainan for holiday
D.how you go to Hainan

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Students don't have to wear uniforms on weekends.(  )
A.needn'tB.mustn'tC.don't need

查看答案和解析>>

同步练习册答案