精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Wonder why you can get angry so easily while your friend smiles all the time?(56)D
Personality(性格) is also about how people think,behave,and react(反应) to everything around them from day to day.So what makes people think and behave in certain ways?
(57)AA baby  gets its blood type,genes (基因) and other physical things when it's still inside its mother.These things may help decide what the baby will be like.
(58)C  Family  life,school learning and life experiences can also make you the person you are.This doesn't mean it's impossible to change your personality.You can always try to make yourself better.Don't get too worried about your shortcomings (缺点).Just accept them.This is a good way to start making changes.
If you don't know how to make friends,find out why.(59)ETell yourself to smile at people.Start talking to people using warm greetings.
Don't give yourself  a hard time about it all.(60)B Keep working at it.One day you'll see that you can turn over a new leaf and be a new you.
A.Part of the reason is that people are born like this.
B.It's not easy to change lifelong habits in one night.
C.But one's personality doesn't stop here.
D.It's probably because you both have different personalities.
E.Is it because you're too shy?

分析 文章大意:这篇文章讲述了个性就是一个人对一些事情的思考,表现和反应的方式,但是,如果你一直努力的话,就可以改变自己的个性的.

解答 56-60:DACEB
56题答案:D 考查细节理解题,根据文中前面的句子Wonder why you can get angry so easily while your friend smiles all the time?想知道为什么当你的朋友一直在笑的时候你会这么容易生气吗?可知用D,是因为你们都有不同的性格,故答案是D.
57题答案:A 考查细节理解题,根据文中的上段的句子,但一个人的个性不会就此停止.后面句子A baby gets its blood type,genes (基因) and other physical things when it's still inside its mother.These things may help decide what the baby will be like婴儿的血液、基因和其他物理物质在它的母亲体内,这些东西可以帮助决定婴儿的样子可知用A 部分原因是人们生来就这样,故答案是A.
58题答案:C 考查细节理解题,根据文中的前面的句子:These things may help decide what the baby will be like这些东西可以帮助决定婴儿会是什么样的,及后面句子:Family life,school learning and life experiences can also make you the person you are家庭生活,学校学习和生活经历也能让你成为你是什么样的人,可知,但一个人的个性不会就此停止.起承上启下的作用,故答案是C.
59题答案:E 考查细节理解题,根据文中的前面句子If you don't know how to make friends,find out why.如果你不知道如何交朋友,找出原因.可知后面可以用是因为你太害羞了吗?故答案是E.
60题答案:B 考查细节理解题,根据文中的后面句子Keep working at it.One day you'll see that you can turn over a new leaf and be a new you.继续努力,有一天你会发现你可以改过自新,成为新的自己.可知 用B一夜之间改变终身习惯不是件容易的事,故答案是B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.This kind of dress ispopular(流行)this year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Keep quiet!Mum___________ to the news.(  )
A.is listeningB.listensC.listenedD.have listened

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.You can call Sally_____ 295-4723.(  )
A.in.B.at.C.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Have you ever planned a trip to Europe?What should you consider before you travel?First of all,it is important to think about money.It can be difficult to (A)estimate how much you will spend.(B)A wallet that is lost or stolen can also cause problems.
Experienced travelers would learn about the money they will use in a foreign country.Most  European countries now use the euro(欧元).So you should know the different value between the euro and the money you use in your own country.We call it exchange rate(汇率).This rate changes every day.You can find out the exchange rate through a bank or the Internet.
It is not wise to carry a large amount of cash(现金).Many travelers prefer to carry travelers'checks(支票) rather than bring cash.(C)They can be used in many places around the world and they can be exchanged for the local money.(D)It is possible to get them back if they are lost or stolen.Travelers can also use bankcards instead of cash.But they must be careful and make sure not to lose them and to keep their passwords secret.

61.(A) 处划线单词"estimate"meansA in the passage.(只涂代表正确答案的字母)
A.估算           
B.评价          
C.偿还
62.将 (B) 处划线句子翻译成汉语.丢失或被偷/盗的钱包也可以/会引起问题.
63.根据短文内容回答问题.
How can you find out the exchange rate?You/We/I can find out the exchange rate through a bank or the Internet.
64.(C) 处划线单词"they"指代travelers'checks 或 checks(请用英文回答)
65.将 (D) 处划线句子进行同义句转换.(每空一词)
It is possible to get them back if they are lost or stolen.Getting them backis possible if they are lost or stolen.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.
 51.The famous tennis players,China's Peng Shuai and Hsieh Su-Wei won their second Grand Slam title together in the final of the French Open women's doubles. A.
 52.The Conference on Interaction and Confidence-Building Measures in Asia-CICA was held in China in May,2014. B.
 53.South China Sea Oil Platform(钻井平台)"Ocean Oil 981"has succeeded in many drilling operations in the South China Sea.It's currently 320kilometers southeast of Hong Kong. C.
 54.The missing Malaysia Airlines plane Flight MH370disappeared early Saturday with 239people aboard including 154Chinese. D.
 55.A view of China's first moon rover,Yutu was seen on the lunar surface with the Chinese national flag on December,16.China's Jade Rabbit,lunar rover is now exploring(勘探) the Moon E.
51.D52.C53.E54.B55.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I spend much money on the books _____ I am not rich.(  )
A.butB.becauseC.even though

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.低声说speak in a low voice.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.We are always using body language in our daily life.Whenwe talk with each other,we may use body language.For example,in the USA,people point to their heads when they think someone is clever.However,human beings are not the only ones who use body language.Animals also use body language and to tell each other how they feel and what they think.
When a dog is happy,its ears will stand up and its ears will wide open.When it is angry,it will look straight at you.If an elephant spreads(展开) its ears,it means"Watch out!"To show friendship,elephants will touch each other with their trunks(鼻子).Dolphins live in groups and like to show each other their feelings.An angry dolphin will sometimes slap(拍) its tail on the water.A happy dolphin will play with its friends,making small jumps into the water.Not only humans but also animals can use body language to communicate,but the things they"say"to each other are different.

根据短文内容判断句子正误,正确的写A,错误的写B.
46.Only human beings use body language.B
47.A happy dog will look straight at you.B
48.Elephants use their trunks to touch each other to show their friendship.A
49.When a dolphin is angry,it often makes small jumps into the water.B
50.The passage is about body language.A.

查看答案和解析>>

同步练习册答案