精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.When he was 12years old,the boy made a decision.He only later realized it probably hurt his teacher.He was,after all,a kid.But in time,when he was older and wiser,he wanted to find this teacher and apologize (道歉).But the teacher seemed to have disappeared.
In the past ten years,the boy,Larry Israelson,often turned to the Internet,typing the teacher's name into search boxes.He never found anything.But he never stopped looking.Last month-by now nearly 39years after the event happened-he got a hit.
Excited,he started reading a story I had written in The Oregonian about a program that helps kids.He studied a photo and found his teacher,who was a volunteer.He then emailed me and asked me to introduce him to the teacher,James Atteberry.
I got in touch with Atteberry.He agreed to talk to his student.Shortly thereafter,I received a package with an envelope in it.I immediately took it to Atteberry.
As James Atteberry read the letter,he was brought back to 1973,when he was a history teacher in Huntington Beach.In the letter,Larry said,"I am truly sorry for leaving your seventh grade class during the 1972-1973school year.I don't have many memories from school,but at the top of my exercise-book you wrote‘You will go far in life.'Looking back on my younger self,I was proud to be your student."
When it comes to apologies,no one gets a pass.Everyone needs to receive one,and everyone needs to give one.
50.How long did Larry spend looking for his teacher on the Internet?C
A.For 39years. B.For 12years.
C.For 10years. D.For 2years.
51.What did Larry feel sorry for?D
A.Not finding the teacher earlier.  B.Forgetting many school things.
C.Not finishing his homework.       D.Leaving the teacher's class.
52.What's the writer's conclusion in the passage?D
A.Students should apologize to their teachers.
B.The earlier you apologize,the better the result is.
C.One must apologize for every mistake he has made.
D.Everyone has to apologize and receive apologies in life.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了一个男孩---拉里•伊斯雷尔森,当他12岁的时候,他做出了一个决定.后来才意识到有可能伤害到老师,后来大点了聪明了,他想找老师道歉,但是老师好像失踪了.拉里•伊斯雷尔森在过去的10年里经常在搜索栏里输入老师的名词,什么也没找到,但是从来也没停止寻找,已经将近39年了,上个月的时候,终于有了结果.这是我给俄勒冈报一个帮助孩子的节目写的一个故事,他研究了一张照片,找到了他的老师,他是一个志愿者,他给我发了邮件,让我向他的老师--詹姆斯•阿特贝里介绍他.我和阿特贝里取得了联系,他同意和学生谈谈,很快,我收到一个包裹,里面有一封信,我立刻就拿给了阿特贝里,他读了这封信之后,好像回到了1973年,当他还是亨廷顿海滩学校的一个历史老师的时候.在信中,拉里说"我很抱歉的就是在1972-1973学年的时候,离开了老师您的班级,我对学校没留下多少印象,但是你在练习本的封面上写着‘我相信你的未来一片光明,回想年轻的我,很自豪是你的学生'."当道歉来了的时候,没人会让它过去,每个人需要收到一个道歉,每个人也得给予一个道歉.

解答 50.C.细节理解题.根据"In the past ten years,the boy,Larry Israelson,often turned to the Internet,typing the teacher's name into search boxes"可知拉里在网上寻找老师用了十年的时间,故选C.
            
51.D.细节理解题.根据"I am truly sorry for leaving your seventh grade class during the 1972-1973school year"可知拉里感到抱歉的就是在1972-1973学年的时候,离开了老师的班级,故选D.
           
52.D.细节理解题.根据"Everyone needs to receive one,and everyone needs to give one."每个人需要接受道歉,每个人也得给别人道歉,作者在文章结尾处作出了总结,和D句的意思是一致的,故选D.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.听下面一段长对话,回答13-15三个小题.
13.How are the two speakers talking?
A.On the phone.
B.By air.
C.By E-mail.
14.Where is Robert now?
A.In the park.
B.In the library.
C.At his friend's home.
15.What does Robert want Anny's brother to do?
A.To study with him.
B.To play basketball.
C.To call him back.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Qingyang is                        the east of Gansu Province and it is famous                                    Xiang Bao     (  )
A.on,forB.in,ofC.to,ofD.in,for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

15.When the teacher came into the classroom,the studentswere talking(talk) freely.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺.
Whenever we see something new,we wish to write it down in one form or another.We will be happier if we share (分享) our experience with others.Then (78)how can we write better travel stories?The following may be helpful.
Memory and notes
Don't believe your memory.You may have a good memory,(79)butyou cannot remember everything.You are seeing and hearing so much information while you're on a trip.When you return to write about your travel stories,you may forget something.So you should make notes,take photographs,and if(80)possible,take videos.In this way,you can describe your travel and write it down(81)without missing anything.
Photographs and your stories
Photographs are very useful for you to remember what you have seen.As you see the photographs,you can describe your experiences easily by remembering how you felt when you took (82)them.
When you are writing about your travel stories,make sure they are not too short as your reader may not get the full impression (印象) of them and make sure they are not so(83)longthat the reader
may get bored.
Popular factors (因素)
Make sure your stories have popular factors and the reader will find your travel stories not only pleasant to(84)read,but useful as well.Popular factors are food to eat,places to stay and the things to look out for while (85)traveling.They should also include what you've found useful and the things you miss so much.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Mr.Brown had lived in a village before he became a famous lawyer.He remembered his hard life during studying in the college.And his parents borrowed much money for him.So he worked hard and tried his best to get more money.
Now he lives in a beautiful house with his family and his son Richard is clever.He likes the boy very much and sent him to the best school in the city.He hopes Richard to live a happy life and buys everything the boy wants.He wishes his son could become a great scientist.
But he doesn't know Richard hates studying and spends much time in playing.Now he's interested in fishing and sometimes cuts classes.So he failed in the exams.Miss Young,his head teacher,tells him not to do that,but he doesn't listen to her.She became angry after the boy was late again one afternoon.
"I'll visit your father tomorrow evening,Richard."said Miss Young."I'll ask him a good way to educate you."
"You'd better not talk with him,madam,"said the boy."Or you'll pay for a fee(费) for his advisory service!"

36.Mr.Brown works hard toB.
A.forget his past hard life               
B.live a happy life
C.be a famous lawyer                  
D.give his son more money
37.Mr.Brown sent his son to the best school becauseD.
A.he's very rich                       
B.the boy studies hard
C.the boy is good at his lessons          
D.he hopes the boy to do well in his class
38.The meaning of the phrase"cuts classes"in the story isA.
A.逃学         
B.逃跑           
C.逃避          
D.留级
39.B,so Miss Young was angry with him.
A.Richard didn't listen to her           
B.Richard was often late for classes
C.Richard didn't do his homework       
D.Richard didn't pass the exams
40.Which of the following is true?A
A.Richard isn't afraid of Miss Young at all.
B.Miss Young wouldn't pay for the advisory service.
C.Richard tries to stop Miss Young visiting his father.
D.Mr.Brown wouldn't meet Miss Young.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Excuse me,could you tell me ____?(  )
A.where's the teachers'officeB.where's the bus stop
C.what's she doingD.where the post office is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.All of us should love our lives and obey the trafficrules(规则).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-I like collecting stamps.
-                  .(  )
A.So is TomB.So Tom doesC.So does TomD.So Tom is

查看答案和解析>>

同步练习册答案