精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Do you like camels?Perhaps,they are not so beautiful.But if you are walking in the hot land of North Africa,and the Middle East camels can be very useful.They are called the ship of the desert.
Camels can live for about 40years old,but they usually stop working at the age of 25.
Camels don't like running,because it is too hot.But if you want them to run,they can run 20kilometers an hour.The dromedary (单峰骆驼) or the Arabian camel,has longer hair and one hump (驼峰).There are about 14million camels in the world,and most of them are dromedaries.
An adult (成年的) camel is about 2.1meters tall,and it can walk for more than 600kilometers without drinking.They only need to drink water every six or eight hours.But if there is water,they can drink up to 90liters.

46.Camels can be veryA for people in the hot lands of North Africa.
A.useful         
B.harmful      
C.difficult       
D.tired
47.Camels can live for aboutB.
A.25years old       
B.40years old      
C.65years old     
D.15years old
48.Camels can runA an hour according to the passage.
A.20kilometers       
B.40kilometers      
C.25kilometers    
D.2.1kilometers
49.Camels can walk for more than 600kilometers withoutC.
A.stopping    
B.eating      
C.drinking   
D.resting
50.Which is NOT true according to the passage?D
A.Camels are called the ship of the desert.
B.Camels usually stop working at the age of 25.
C.The Arabian camel has only one hump.
D.Camels only need to drink water every three hours.

分析 你喜欢骆驼吗?也许它们不是那么漂亮.但如果你走在北非炎热的土地上,中东骆驼可能是非常有用.他们被称为沙漠之舟.骆驼大约可以活40岁,但他们通常在25岁的时候停止工作.
骆驼不喜欢跑步,因为天太热了.但如果你想让他们跑,他们1小时能跑20千米.单峰骆驼或阿拉伯骆驼,有长的毛发和一个驼峰.世界上有1400多万头骆驼,绝大多数都是单峰骆驼.一个成年骆驼大约2.1米高,不喝水它可以步行超过600千米.他们只需要每六或八小时喝一次水.但是,如果有水,他们可以喝高达90升的水.

解答 46.A.细节理解题.根据But if you are walking in the hot land of North Africa,and the Middle East camels can be very useful.可知但如果你走在北非炎热的土地上,中东骆驼可能是非常有用.故选A.
47.B.细节理解题.根据Camels can live for about 40 years old,可知骆驼大约可以活40岁,故选B.
48,A.细节理解题.根据But if you want them to run,they can run 20kilometers an hour.可知但如果你想让他们跑,他们1小时能跑20千米.故选A.
49.C.细节理解题.根据and it can walk for more than 600kilometers without drinking,可知不喝水它可以步行超过600千米.故选C.
50.D.推理判断题.根据They only need to drink water every six or eight hours,可知他们只需要每六或八小时喝一次水,所以选项D,Camels only need to drink water every three hours说法错误.故选D.

点评 本篇是一篇科普知识类阅读短文.这篇短文给我们介绍了沙漠之舟--骆驼.首先通读全文掌握大意,然后带着问题去文中寻找答案,最后检查核对,确保答案的准确性.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.-As a saying goes,"Actions speak louder than words".
-Yes.I can'tagree more.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.I am a professor of sports and exercise so I often deal with nervousness in my research with sports people.Actually,most people experience nervousness at some time or another.Dealing with nervousness in a right way can make us feel better.
If you are feeling worried,my ①____ is to first ②____ the cause or causes.Make a list of those things that are making you nervous and work out which ones you can do something about.Put most of your efforts on managing the causes that you can control.
Most people cannot tell the difference between controllable(可控制的) and uncontrollable causes,so things they can't control become a big reason for nervousness.Dealing with this is very important if people want to keep a healthy mind.
Simply try to accept the uncontrollable causes of nervousness.You might be worried about the weather on a big day,an accident or an attack on the train,or perhaps just things that other people are doing at work.The results may be very important but there is still no use worrying.Because you can't control any of these things.Accept that you can't control everything.Once you understand this,it becomes easier not to worry.
If a situation,such as swimming,is causing you to be worried,③try to face it as often as possible so that you can get used to it.

It can often help to think about yourself doing the thing that makes you nervous-then close your eyes and imagine it going well.Imagine how the flight or job interview is going to happen so that you can get used to it.This will help you understand that the thing you fear most is probably not going to happen.

51.在①、②空白处分别填入一个适当的词使句意完整、上下文通顺.advice/suggestion,find
52.把③句译成中文.试着尽可能多地去面对它,这样你就可以适应它..
53.回答问题:What does the writer advise us to do with uncontrollable causes?
Simply try to accept the uncontrollable causes of nervousness.
54.在文中找出与"You still needn't worry even if the result may be very important."意思相近的句子,并将它写在答题卡上.The results may be very important but there is still no use worrying..
55.在文中找出最能表达该短文主题的句子,并将它写在答题卡上.Dealing with nervousness in a right way can make us feel better..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.彼得,十点钟了!该上床休息了.
Peter,it's ten o'clock!It's time to go to bed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.对不起,但我认为您把车停在这里是不对的.
Excuse me,but Ithink it's wrong for you to park the car here.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Mrs.Smith eats _______ meat,so she is ________ fat now.(  )
A.too much,too muchB.much too,too much
C.too much,much tooD.much too,much too

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.I have created friendships ______ my pen friend.(  )
A.withB.toC.forD.about

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.40.goodwell (副词)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Can you give me thedancer's(dance) names?I need to fill in this form.

查看答案和解析>>

同步练习册答案