精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.There was a young man who went into a shop to buy a parrot(鹦鹉).There were three parrots in the shop.One was 5,000;anotherone,10,000; and the third one,30,000.Thecustomeraskedtheowner,"Thisparrotis5,000?That's so expensive for this kind of parrot."The owner said,"Because I have trained him and he can talk."So the customer asked him,"How about this guy?What can he do that makes him so expensive?"The owner said,"Well,apart from(除了) talking,he can also do some funny actions,like dancing and so on.That's why he's so expensive."Then the customer said,"How about the third one?What can he do that makes him so expensive?"The owner of the shop said,"I don't know.Normally,I have never heard him talk,nor dance,nor sing,nothing at all!But the other two call him"The Boss".

根据短文内容,判断下列句子正误.正确的用"A"表示,不正确的用"B"表示.
31.The young man went to the shop for a parrot.A
32.There were lots of parrots in the shop.B
33.All the parrots were at the same price.B
34.The first bird was the cheapest.A
35.The third one could not sing or dance.A.

分析 有个人到一间商店买鹦鹉.店里有三只鹦鹉,其中一只卖五千元,另一只卖一万元,还有一只卖三万元.顾客问老板:"为什么这只要卖五千元?这个价钱对这种鹦鹉来说太贵了!"老板说:"因为我训练他讲话."顾客又问:"那这只呢?他会做什么?为什么要卖这么贵?"老板说:"他除了会说话之外,还会表演一些有趣的动作,好比说跳舞等等,所以才卖这么贵."顾客接着又问:"那第三只呢?他会做什么?为什么要卖这么贵?"老板说:"我不知道.我从没听过他讲话、跳舞,也没看过他唱歌,什么都没有!不过另外两只叫他:‘老板!'".

解答 31.A.推理判断题.根据There was a young man who went into a shop to buy a parrot(鹦鹉).可知这里的意思是有个人到一间商店买鹦鹉,所以The young man went to the shop for a parrot说法正确.故选A.
32.B.推理判断题.根据There were three parrots in the shop.可知店里只有三只鹦鹉,所以There were lots of parrots in the shop说法错误.故选B.
33.B.推理判断题.根据One was 5,000;anotherone,10,000; and the third one,30,000.可知其中一只卖五千元,另一只卖一万元,还有一只卖三万元,所以All the parrots were at the same price说法错误.故选B.
34.A.推理判断题.根据One was 5,000;anotherone,10,000; and the third one,30,000.可知其中一只卖五千元,另一只卖一万元,还有一只卖三万元,第一只最便宜,第三只最贵,所以The first bird was the cheapest说法正确.故选A.
35.A.推理判断题.根据Normally,I have never heard him talk,nor dance,nor sing,nothing at all!可知我从没听过他讲话、跳舞和唱歌,什么都没有,所以The third one could not sing or dance说法正确.故选A.

点评 本篇是一篇逸闻趣事类阅读短文.这篇短文主要描述了一位顾客和宠物店老板的对话,对话中老板主要介绍了三种鹦鹉的价格及其特点.阅读时,首先理解所给问题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的句子,并理解大意,对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准,最后仔细斟酌,找出答案,并核对.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

1.随着阳光体育运动在全国的开展,校园里出现了可喜的变化:运动时间延长了,运动项目曾加了,学生体质增强了,校园生活丰富了.请以"Sports In Our School"为题给校刊写一篇报道.
内容提示:
(1)time for sports
(2)kinds of sports
(3)Changes of students'health and study.
(4)Change of school life
要求:
(1)词数:80-100,可适当发挥
(2)文中不能出现自己的姓名和所在学校的名称等相关信息.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Tom is _____ than his brother Jim.He always gets better grades than Jim.(  )
A.higherB.smarterC.faster

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.
Picture 1 
This is a map of the city where Mr.Smith lives.His house is in Nekoheim and he works in Ericville.His parents live in Maggie and he often drives to visit them after work.
Picture 2 
Jack is shopping with his parents in a shopping mall.He likes this T-shirt very much and reads the label (标签) on it carefully.
Picture 3 
Mr.Zhou is the manager of the 4S car company selling the expensive cars in Beijing.He asks his secretary to present him a report every week,informing of him the total cars sold in a week.

31.According to Picture1,Mr.Smith drove to work from his house and visited his parents after work.How far did he drive?D
A.52 miles.
B.49 miles.
C.68 miles.
D.101 miles.
32.According to Picture 2,which of the following sentences is TRUE?B
A.55% of this T-shirt is cotton.
B.This T-shirt can be washed by machine.
C.This T-shirt is made in the USA.
D.The size of this T-shirt is L.
33.According Picture 3,which two colours of cars sold the same amount(数量)?A
A.Blue and black     
B.Blue and green 
C.Black and white     
D.Red and green.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Excuse me,Miss Green.How can we become good dancers?
-________practicing hard every day.(  )
A.ForB.InC.ByD.With

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Where would you like to go?--I'd like to go        .(  )
A.warm somewhereB.warm anywhereC.somewhere warmD.anywhere warm

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

20.你一定有自己的未来计划.请你以未来计划为话题,根据以下提示写一篇100词左右的短文.
(1)你的梦想职业及居住地等;
(2)你做出这些选择的理由;
(3)你为实现未来计划应做的努力;
(4)…
注意:文中不得出现真实人名、校名等相关信息.
I want to be an English teacher,and I am going to work and live in the city of Beijing.
First,English is becoming more and more useful and important and being an English teacher is exciting,too.If I am an English teacher,I can help my students with their English study.Second.I like being with children because it makes me feel young.At last,Beijing is the capital of China.I can meet many English speakers and I can improve my English by communicating with them.
To make my dream come true,I will study English hard every day and speak English as often as possible.I will do more listening in the morning.I'm sure I'll love my job and my students and be a friend of them..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-What is a writing brush?
-It's used ________writing and drawing.(  )
A.withB.toC.forD.by

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.I want to take the little girl back home with me.Her mother_______ for her at home.(  )
A.waitsB.waitedC.is waitingD.would wait

查看答案和解析>>

同步练习册答案