精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Venice is an attractive city in Italy.Tourists throughout the world love traveling to Venice.But sometimes you'll have such strange experiences.One moment you walk across the Rialto Bridge,and there's nothing special.Unfortunately,when you come back to the bridge an hour later,it's underwater and everyone's wearing rain boots.
That's just the way it has always been,which may be considered seriously by Italian government.Before the sea comes to Venice,the government has decided to build the MOSE gates.Actually(实际上),there were many kinds of gates that were built to stop the floods,but all the gates were just built on the ground.Besides,the flooding was becoming worse.Industrial(工业的)factories built nearby on the mainland also made the condition get worse,causing the city to sink about 0.75feet in the 20th century.
So the Italian government asked some of Italy's biggest construction and engineering companies to build the MOST project,which was planned to be built under the sea water to stop floods.Now the government are using 3 000people and expect to spend nearly five billion euros(欧元) on it.The MOSE gates are being built at the inlets(海湾).Each MOST gate is 197feet long,28.5to 37feel tall,and weight up to 22tons.It's nearly the size of a 20-story building.Before the gates are in use,under the sea full of water.When the flood comes,the water in the gates will be poured out,and then the gates will be filled with air.So the gates can go up with the sea water.Once they're in the right place,they will stop the sea water pouring into Venice.These gates will be able to deal with floods up to 10feet,and as long as the sea level(平面)rises no more than two feet in the next 100years,the MOSE will work as expected.
The MOSE project is now two-thirds done.The head engineer,Giovanni Cecconi,said,"This is a war.During the war,it's not important that you win.It's important that you're alive.We've alive."Anyway,this project is saving Venice from falling.

根据短文内容选择最佳答案.
46.The underlined word"construction"in the passage means"A"in Chinese.
A.建筑  B.农业  C.交通
47.Before building the MOSE gates,the Italian governmentB to stop the floods.
A.never built gates on the ground
B.built many kinds of gates on the ground
C.built some gates which were under the ground
48.When the flood comes,B can describe the working steps of the MOSE gates.

A.a→b→c     B.b→a→c     C.b→c→a
49.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.The Italian government ate using 3000people and expect to spend nearly five billion dollars on the MOSE.
B.The MOSE project is half done now.
C.Each MOSE gate is 197feet long,28.5to 37feet tall,and weighs up to 22tons.
50.The best title for this passage should beB.
A.The Journey to Venice
B.The MOSE Project in Venice
C.Several Kinds of Floods in Venice.

分析 主旨大意本文主要讲述了意大利的威尼斯为了阻挡洪水而建立"MOSE Project"的情况.

解答 46.A  词义猜测题.根据文章内容可以看出,本文是在介绍MOST这样一项工程,应该是由建筑和工程公司来兴建的.所以construction应该是"建筑"的意思.故选A.
47.B  细节理解题.根据文中第二段原句"Actually(实际上),there were many kinds of gates that were built to stop the floods,but all the gates were just built on the ground."可以推断出,在建立MOSE gates之前,意大利政府建立了许各种各样的gates来防御洪水.故选B.
48.B  整体理解题.根据文章第三段的描述可以看出:"MOSE gates"修建在水下,当洪水来的时候,大门里的水被倾泻出来,然后大门里面就充满空气,这样大门就能竖起来挡住洪水.故选B.
49.C  正题理解题.根据文中第三段原句"Each MOST gate is 197feet long,28.5to 37feet tall,and weight up to 22tons."可以判断.每一个MOST gates是197英尺长,28.5-37英尺高,重达22吨.故选C.
50.B  主旨大意题.根据文章我们可知本文主要是说明了"The MOSE Project in Venice".故选B

点评 阅读理解题,需要先读题,理解清楚题目意思,接着带着问题去文章中寻找、推断答案.把握好细节,注意推敲才能保证正确率.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Such problems between the two countries should be dealt withpeacefully(peace).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.---Jenny,why didn't you appear at the surprise party last night?
---Oh,sorry,I __________ the time.(  )
A.forgetB.forgotC.rememberD.remembered

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6. 阅读短文,填写表格,每空一词.
  In the summer,paper cups for drinks are everywhere.But be careful,because some paper cups might be bad for your health.
  A new set of national standards (标准) for paper cups came out on June 1.According to the new standard,recycled materials (回收原材料) are not allowed anymore.Also,cups must not be too soft.Cups that are unusually white may be dangerous because they may contain some chemicals (化学品) that are bad for our health.
  The standards also set rules for patterns (图案) on paper cups.Colored patterns cannot be within 1.5cm of the top or 1cm of the bottom (底部).
"It's very easy for people to take the ink (油墨) into their bodies while drinking if the pattern is too close to the top,"said Dong.Most of the patterns also contain chemicals that hurt people's health.
Healthier and Safer Cups
A new set of national standards for paper cups came out in 91.June.
New standards(1)Paper cups must not be too 92.soft.
(2)Recycled materials are not allowed.
(3)Set 93.rules for patterns on paper cups.
Warnings(1)Unusually white cups may be 94.dangerous because they may contain something that is bad for our health.
(2)It's very easy to take the ink into bodies when people 95.drink if the pattern is too close to the top.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.It's easier to agree than disagree.The following tips (建议) can help keep disagreements constructive (建设性的).
Don't make it personal.
    If you get upset,it can help to remember that you're mad at the person's idea,not the person.
Never criticize the other person's idea.
    Instead of saying"That's a stupid idea!"try:"I don't agree,and here's why."Never shout loudly and you'll have a much better chance of getting your idea across.
    Use"I"statements to communicate how you feel and what you think.
Using"you"statements can sound argumentative (好争论的).For example,telling your mom"You always remind me about my chores when I have a lot of homework"has a very different tone (语气) from"I'm under pressure because I have a lot of homework tonight.Can I do those chores tomorrow?"
Listen to the other point of view.
    When the other person is talking,try to stop thinking about why you disagree or what you'll say next.Instead,focus on what's being said.When it's your turn to talk,repeat any key points the other person made to show you have paid attention to what was said.Then calmly express why you disagree.
Stay calm.
    This is the most important you can do to deep a conversation go on well.
61.What does the underlined word"focus"mean in the fifth paragraph?A
A.专注        B 赞赏        C 同意        D 诠释
62.What should we do when the other person is talking according to the passage?B
A.Think about why we disagree   B.Pay attention to what he's saying
C.Think about what we'll say next    D.Expresses our own idea to him
63.Which is the right way to show that you disagree with someone?A
A.I'm afraid I disagree with you            B.Your idea sounds terrible
C.You always ask me many questions    D.Your idea is quite wrong
64.How many tips does the writer list in the passage?C
A.Three          B.Four         C.Five                 D.Six
65.What does the passage mainly talk about?A
A.Tips to show disagreements     B.Attitude towards disagreements
C.Opinions about disagreements    D.Discussion about disagreements.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

3.A 14-year-old boy from the USA was described as a hero yesterday after he saved the life of a woman in another country.
Dean Bluey from Dallas,Texas,was a school boy who has much (31)Ain computer.One day,he (32)Can email to a friend on the Internet.Suddenly he received a message saying"Help!Pain!Help!".The message was from Finland,(33)Dkilometers away from America.
"I didn't know (34)BI should do,"Dean said to a reporter afterwards."It was really difficult to tell if the message was real."So Dean did nothing at first.(35)Cthe message kept coming.
"By then it was easy to see that someone was in trouble,"Dean explained.He (36)B and discovered that the sender was a student called Tarja,who was alone in a university library.She was ill.What was (37)B,there was no phone around her.Her only way of communicating with the world was by email.Dean got in touch (38)A the police immediately.And they realized that the situation was quite serious.They called the police in Finland.Then an ambulance rushed to the library.(39)C,she was still alive and was sent to the hospital quickly.
"I'm glad she's OK,"Dean said."It's hard,to believe,but (40)D saved her life."

31.A.interestB.interestedC.interestingD.interests
32.A.sentB.sendsC.was sendingD.is sending
33.A.thousandB.thousand  ofC.thousandsD.thousands of
34.A.howB.whatC.whereD.when
35.A.SoB.AndC.ButD.As
36.A.telephonedB.repliedC.foundD.talked
37.A.betterB.worseC.harderD.easier
38.A.withB.onC.toD.at
39.A.HardlyB.HappilyC.LuckilyD.Carefully
40.A.a boyB.doctorsC.the policeD.email.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.It was Mother's Day.A man stopped his car at a flower shop to order(订购) some flowers.He wanted the shopkeeper to send the flowers to his mother,who lived two hundred miles away.
As he got out of his car,he found a young girl sitting on the road crying.He asked her what was wrong and she answered,"I want to buy a red rose for my mother,but I only have seventy-five cents.A rose costs two dollars."
The man smiled and said,"Come into the shop with me,and I'll buy you a rose."
He bought the little girl her rose and ordered his own mother's flowers.As they were leaving,he offered to drive the girl home.She said,"Yes,please!You can take me to my mother,"She brought him to a cemetery(墓地),where she placed the rose on the grave.
The man was moved.He returned to the flower shop,picked up the flowers he ordered,and drove two hundred miles to his mother's house.Today is the day for your mother.Send a flower to your kind and beautiful mother.

56.The man went to the shop toB.
A.help the girlB.order some flowersC.buy some food
57.The man's mother livedC away from him.
A.2kilometres B.200kilometres C.200miles
58.The girl was crying on the road becauseB.
A.she was hungry
B.she couldn't buy a rose
C.she couldn't find her way home
59.After the man bought the girl a rose,they went to together.A
A.the cemeteryB.the girl's homeC.his mother's house
60.From the passage we can infer(推断) thatB.
A.the girl loved flowers very much
B.The girl loved her mother very much
C.The shopkeeper sent the flowers to the man's mother.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.阅读短文,根据短文内容及首字母提示,在空白处填入一个适当的单词,必要时进行词形变化.
Leo and his father didn't talk for 10 years.10years ago,Leo's mother (61)died.He thought it was his father who caused his mother's illness.He hated his father.
Now they were sitting in a nice (62)coffee shop.Suddenly his father asked the waiter to put some salt in his coffee.Leo was surprised.His father smiled and said,"Before you were born,your mother and I often had (63)fun playing in the sea.We could taste the sea,just (64)like the taste of the salty coffee.Every time I have salty coffee,I always think of your mother.I (65)miss her so much."
Leo was deeply moved (感动).He never knew his father had such deep (66)love for his mother.One month later,he moved to live (67)with his father.Every time he made coffee for him,he put some salt in the coffee.
After 10years,his father died.Leo received a letter (68)which said,"Dear Leo,please forgive my life's lie-the salty coffee.Actually at that (69)time I wanted some sugar,but I said salt.It was hard for me to change,so I just went ahead.Now let me (70)tell you the truth.I don't like salty coffee,but I drink salty coffee for 10years!Having you with me is the biggest happiness of my whole life."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.May has just moved to Sunshine Town.Read the map below and help her find the way.

56.The museum isD.
A.on York Street             
B.beside the pet shop
C.next to the hospital         
D.between the bookshop and the library
57.If she wants to see a doctor,she can go to the hospital onB.
A.Hill street       
B.Adam Street     
C.York Street      
D.King Street
58.The nearest place for the students at school to buy stationery(文具)isA.
A.the shopping mall         
B.the shoe shop
C.the post office            
D.the supermarket
59.The park,a nice place in the town,isC.
A.south of the cinema               
B.north of the library
C.south-west of the museum          
D.north-east of the post office
60.Start from A,walk along Adam Street,turn left at the second crossing,and she will findC.
A.the park on the left            
B.the cinema on the right
C.the library on the left          
D.the bookshop on the right.

查看答案和解析>>

同步练习册答案