精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.It's easier to agree than disagree.The following tips (建议) can help keep disagreements constructive (建设性的).
Don't make it personal.
    If you get upset,it can help to remember that you're mad at the person's idea,not the person.
Never criticize the other person's idea.
    Instead of saying"That's a stupid idea!"try:"I don't agree,and here's why."Never shout loudly and you'll have a much better chance of getting your idea across.
    Use"I"statements to communicate how you feel and what you think.
Using"you"statements can sound argumentative (好争论的).For example,telling your mom"You always remind me about my chores when I have a lot of homework"has a very different tone (语气) from"I'm under pressure because I have a lot of homework tonight.Can I do those chores tomorrow?"
Listen to the other point of view.
    When the other person is talking,try to stop thinking about why you disagree or what you'll say next.Instead,focus on what's being said.When it's your turn to talk,repeat any key points the other person made to show you have paid attention to what was said.Then calmly express why you disagree.
Stay calm.
    This is the most important you can do to deep a conversation go on well.
61.What does the underlined word"focus"mean in the fifth paragraph?A
A.专注        B 赞赏        C 同意        D 诠释
62.What should we do when the other person is talking according to the passage?B
A.Think about why we disagree   B.Pay attention to what he's saying
C.Think about what we'll say next    D.Expresses our own idea to him
63.Which is the right way to show that you disagree with someone?A
A.I'm afraid I disagree with you            B.Your idea sounds terrible
C.You always ask me many questions    D.Your idea is quite wrong
64.How many tips does the writer list in the passage?C
A.Three          B.Four         C.Five                 D.Six
65.What does the passage mainly talk about?A
A.Tips to show disagreements     B.Attitude towards disagreements
C.Opinions about disagreements    D.Discussion about disagreements.

分析 这篇文章主要是围绕着如何表达"不同意"展开的,共提出了五个建议.第一不要使它私人化.如果你生气了,你生气的是人的想法,而不是这个人.第二不要批评别人的想法.第三用"我"的陈述来传达你的感受和你的想法.第四倾听对方观点.第五保持冷静.这是你能做的使谈话顺利进展得最重要的方法.

解答 答案:61.A  词义猜测题.根据倒数第而段第一行句子When the other person is talking,try to stop thinking about why you disagree or what you'll say next.当别人说话的时候,尽量停止思考你为什么不同意或接下来你会说什么.和下文When it's your turn to talk,repeat any key points the other person made to show you have paid attention to what was said.当轮到你说话的时候,重复其他人的要点以表明你已经注意到其他人说的.可知当别人说话的时候,尽量停止思考你为什么不同意或接下来你会说什么.相反,要专注于正在说什么.所以focus的意思是专注.故选A.
62.B    细节理解题.根据倒数第而段第一行句子When the other person is talking,try to stop thinking about why you disagree or what you'll say next.Instead,focus on what's being said.当别人说话的时候,尽量停止思考你为什么不同意或接下来你会说什么.相反,要专注于正在说什么.可知当另一个人说话的时候,我们应该专注于正在说什么.故选B.
63.A    细节理解题.根据第六行句子 Use"I"statements to communicate how you feel and what you think.用"我"的陈述来传达你的感受和你的想法.故选A.
64.C   细节归纳题.根据第二行句子Don't make it personal.第四行句子Never criticize the other person's idea.第六行句子Use"I"statements to communicate how you feel and what you think.第九行句子Listen to the other point of view.倒数第二行句子Stay calm.可知作者在文中列了五点小建议.故选C.
65.A  主题归纳.根据第一行句子It's easier to agree than disagree.The following tips (建议) can help keep disagreements constructive (建设性的).同意比不同意更容易,下面的建议可以帮助你保持建设性的分歧.及整篇文章的内容可知这篇文章主要是谈论表明不同意的建议.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Not only my sister but also I __________ interested in the novel for a long time.(  )
A.have becomeB.has becomeC.have beenD.has been

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.I'm sorry to hear that Mr.Li is ill in __________ hospital.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Here's one very simple but lifechanging advice that I first heard from Brian Tracy.Cut down on the TV at night by just one hour.Instead,use that hour to read books that could improve your life.
If you're a salesman,google for the best and most useful books on improving your sales.
This applies (适用) to all fields,not just the work-related (与工作相关的) ones.Maybe you want to improve your health,become a more energetic person.Or maybe you want to improve your study,your relations or perhaps do some personal development.
One hour a day is not much.But if you read for one hour a day on weekdays,that's about 260hours a year.That's a large number of books and a lot of useful advice.
If you follow the ideas,who knows what great things and feelings could come into your life.Also,all that information and advice will start to open up your mind.You will start to see more chances in your life.
Now,you might think something like this:
1.I really don't have the money…
Answer:Visit your public library or search the database (数据库).Or look for books that are used in places like amazon.com.
2.I really don't have the time…
Answer:Buy audiobooks and listen to them in the car while driving to and from work.Or copy them to your MP3-player and listen while riding your bike/bus to work or school.Recently selling audiobooks through MP3-downloads has become popular…
Shut off the TV a little earlier and start reading.
51.What is Brian Tracy's lifechanging advice about?D
A.Watching TV.              B.Listening to MP3.
C.Surfing the internet.    D.Reading helpful books.
52.If you'd like to improve your work,you shouldA according to the writer.
A.read work-related books     B.become more energetic
C.improve your study          D.improve your relations
53.Which is NOT true about reading an hour a day?B
A.It will open up your mind.
B.You will have about 260hours a year to read.
C.You will read lots of books and get much useful advice.
D.It will probably bring great things and feelings into your life.
54.What should you do if you really don't have the money to read?C
A.To buy some books from amazon.com.      B.To download MP3free.
C.To visit the public library.          D.To borrow audiobooks and listen to them.
55.What is the writer's idea about audiobooks?D
A.They are more useful.
B.Listening to audiobooks is easier than reading books.
C.It's dangerous to listen to audiobooks while driving or riding.
D.Audiobooks are a good solution to the problem of having no time to read.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.What's the most important thing for you to have in your life?Somebody mentions hard-work,others suggest knowledge,love and luck.
If you arrange(排列) the 26English letters in order and use numbers to represent each of them,for example,1for a,2for b,3for c…26for z,you can change an English word into a number.So hard-work becomes 8+1+18+4+23+15+18+11=98,meaning 98is its mark.Knowledge:11+14+15+23+12+5+4+7+5=96,love:12+15+22+5=54,and luck:12+21+3+11=47,a small mark.None of these words can give one a full mark.What about money?It can't,either.
Then what else?Don't be worried.You can always find an answer to a problem in your life,when you change your way of looking at things or doing things,or your attitude.Yes,attitude is the word.See for yourself:attitude:1+20+20+9+20+21+4+5=100,a full mark.
Different attitudes lead to different courses of life.Most time people hope for a better life.It is possible that they will have a better life if they chang their attitudes.When you change your manner and became friendly towards others,you'll meet more smiling faces towards you.In the same way,if you take a positive attitude towards failure,you'll find it's also rewarding(有益的)though it has caused you losses(损失).
57.The writer thinksD is the most important thing in a person's life.
A.hard-work.B.knowledge             C.money           D.attitude
58.What is the mark of the word money according to the passage?
A.73             B.72           C.75           D.62
59.According to the passage,if you meet with problems,the best way is toC.
A.ask for help from others                        B.hope to be lucky
C.change your attitude                            D.try math-solving ways
60.From the passage we can learn thatB.
A.diffrent attitudes come from different courses of life
B.sometimes failure can bring you good if you take a positive attitude
C.math can solve every problem easily in our daily life
D.none of the English words except"attitude"is 100or more.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Venice is an attractive city in Italy.Tourists throughout the world love traveling to Venice.But sometimes you'll have such strange experiences.One moment you walk across the Rialto Bridge,and there's nothing special.Unfortunately,when you come back to the bridge an hour later,it's underwater and everyone's wearing rain boots.
That's just the way it has always been,which may be considered seriously by Italian government.Before the sea comes to Venice,the government has decided to build the MOSE gates.Actually(实际上),there were many kinds of gates that were built to stop the floods,but all the gates were just built on the ground.Besides,the flooding was becoming worse.Industrial(工业的)factories built nearby on the mainland also made the condition get worse,causing the city to sink about 0.75feet in the 20th century.
So the Italian government asked some of Italy's biggest construction and engineering companies to build the MOST project,which was planned to be built under the sea water to stop floods.Now the government are using 3 000people and expect to spend nearly five billion euros(欧元) on it.The MOSE gates are being built at the inlets(海湾).Each MOST gate is 197feet long,28.5to 37feel tall,and weight up to 22tons.It's nearly the size of a 20-story building.Before the gates are in use,under the sea full of water.When the flood comes,the water in the gates will be poured out,and then the gates will be filled with air.So the gates can go up with the sea water.Once they're in the right place,they will stop the sea water pouring into Venice.These gates will be able to deal with floods up to 10feet,and as long as the sea level(平面)rises no more than two feet in the next 100years,the MOSE will work as expected.
The MOSE project is now two-thirds done.The head engineer,Giovanni Cecconi,said,"This is a war.During the war,it's not important that you win.It's important that you're alive.We've alive."Anyway,this project is saving Venice from falling.

根据短文内容选择最佳答案.
46.The underlined word"construction"in the passage means"A"in Chinese.
A.建筑  B.农业  C.交通
47.Before building the MOSE gates,the Italian governmentB to stop the floods.
A.never built gates on the ground
B.built many kinds of gates on the ground
C.built some gates which were under the ground
48.When the flood comes,B can describe the working steps of the MOSE gates.

A.a→b→c     B.b→a→c     C.b→c→a
49.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.The Italian government ate using 3000people and expect to spend nearly five billion dollars on the MOSE.
B.The MOSE project is half done now.
C.Each MOSE gate is 197feet long,28.5to 37feet tall,and weighs up to 22tons.
50.The best title for this passage should beB.
A.The Journey to Venice
B.The MOSE Project in Venice
C.Several Kinds of Floods in Venice.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Different countries have different languages.Among the 6000 languages,English is the most widely used. Whatever countries you go to,you can speak English.English is used in sport and science,business,transportation and other fields.It's so useful to learn English that English is taught as the first foreign language in many countries.China is one of them.Especially after the successful bid of the 2008Olympic Games,Chinese pay more attention to the English education.Even some old people begin to learn English.
Chinese isn't so widely spoken as English,but it is spoken by the largest number of people,including Chinese and some foreigners.As more and more Chinese people go abroad,the number of speakers is becoming larger.
Both Chinese and English are the official languages in the UN.The other four are Arabic,French,Russian and Spanish.All these languages are widely spoken by people in different continents.

105.把划线部分翻译成汉语.不论你去哪个国家,你都可以说英语
106.根据短文内容填空.There are6 official languages in the UN.
107.回答下面的问题
1).Is English the most widely used among the 6000languages?Yes,it is.
2).Are there more and more people learning Chinese?Yes,there are.
3).Which is the language spoken by the largest number of people?Chinese.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.
A) recent     B) failed     C) teenagers    D) disappeared    E) safety
Yesterday the police and more than 20 volunteers started to search for two missing (46)C,Vicky Gray and Tom Hunter,and their guide,Gavin Jones.The police said that they had (47)D   during an adventure tour in Cape York Peninsula.
This was the second day of the search and it was getting dark.The police were now very worried about the (48)E of the missing people.
The police said that the search had covered a wide area,but the rainforest was thick and their work was made harder by the (49)A rain.Later on Chief Inspector Roger Fleet said,"The travelers had a radio with them.If they had been in trouble,they would have called us."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.My cousin Jenny made some new term resolutions last month.
First she wants to keep healthy.So she is going to exercise more and eat a lot of healthier food.She isn't going to eat junk food.She is going to make a volleyball team because she likes it and she's also good at playing it.And she also wants to improve her English.She is going to read English every morning.The third,she is going to read more books because she thinks she can learn a lot from books.So she's going to go to the school library quite often.When she grows up,she is going to be a doctor for children.She wants to help sick children.She's going to study medicine at a university when she finishes high school.She is going to work hard.She loves children and she thinks looking after children will be wonderful.

31.When did Jenny make her new term resolutions?D
A.Yesterday.
B.Last week.
C.Every morning.
D.Last month.
32.How is Jenny going to improve her English?A
A.She is going to read English every morning.
B.She is going to go to the school library quite often.
C.She is going to study medicine at a university.
D.She is going to study English really hard.
33.What's the meaning of"sick"in the article?C
A.幼小的     
B.可爱的     
C.生病的    
D.乡下的
34.What job may Jenny choose in the future?B
A.A university student.
B.A doctor.
C.An English teacher.
D.A volleyball player.
35.Which of the following is NOT right according to the article?C
A.Jenny isn't going to eat some junk food in the new term.
B.Jenny thinks reading books is good for her.
C.Jenny is going to study medicine at a university in the new term.
D.Jenny thinks looking after kids will be good.

查看答案和解析>>

同步练习册答案