精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Where is the world's happiest place?The answer is Denmark,according to the 2016world Happiness Report.
Denmark is neither the richest nor the biggest country.So what makes its 5.7million people so happy?
The Nordic(北欧的)country is famous for its welfare system(福利体系),that includes health care and education.But besides that,the reason Danish people are so happy is because of their lifestyle.
Have you heard of the word"hvgge"?In English,the word can be translated to comfort.But hygge is more than that:having a tasty meal with family,talking with friends under the sunshine on weekends,enjoying classical music or having a movie night.All these things can be called hygge,which is Danish people's everyday life.
Danish people also have a healthy habit:riding bicycles.In Denmark's capital,Copenhagen(哥本哈根),bikes are used about 50percent of the time on the way to school or work.Biking is not only helpful to reduce pollution for the environment.It is also good for people's health.Just 30minutes of biking every day adds an average of one to two years to a person's life expectancy(平均寿命),The Huffington Post reported.
Trust is also important for Danish people.They trust others and people they don't even know.In Aarbus,the second biggest city of Denmark,you can see people buy flowers even when the owner isn't there.People just put money in the empty flowerpot.Trust helps make people happy.
"Danes have no great expectations(期望)about what they do or what happens to them,"she said."They are happy with what they have,"Kaare Christensen,a university teacher,told the Independent.

36.Though Denmark is neither the richest nor the biggest country,C.
A.Danes have great expectations     
B.Denmark's capital is the biggest
C.Danish people are the happiest     
D.Danes always buy many flowers
37.What do you think the underlined word"hygge"means?B
A.得意    
B.安逸    
C.懒散    
D.无忧
38.From the passage,we know that one of Danish people's healthy habits isD.
A.having a tasty meal    
B.seeing a movie    
C.talking with friends    
D.riding a bicycle
39.Which of the following can help make Danish people happy?D
A.Money     
B.Time     
C.Flower     
D.trust
40.How many cities are mentioned in the passage?B
A.One     
B.Two     
C.There    
D.Four.

分析 文章大意:
文中提到的是世界上最幸福的国家,丹麦.人们通过以下几种方式获得快乐和幸福感.一个是健康的生活方式,骑单车;第二个是在丹麦,大家相互信任,以此获得快乐;第三个是大家都很满意现在的生活状态,没有不满足的地方.

解答 36.C,推理判断题,文中提到"Where is the world's happiest place?The answer is Denmark"丹麦不是世界上最富有的,面积最大的国家,但是却是最幸福的国家,由此推测选择C.
37.B,词义猜测题,文中提到"In English,the word can be translated to comfort"在英语中,该单词被翻译成舒服,但是其含义不止如此.还包括和家人共享盛宴,晚上看电影,欣赏古典乐曲,这是一个很安逸的生活,由此推测选择B.
38.D,推理判断题,文中提到"Danish people also have a healthy habit:riding bicycles"丹麦人有一个非常健康的习惯,那就是骑单车,由此推测选择D.
39.D,推理判断题,文中提到"Trust helps make people happy"在丹麦,相互信任可以帮助人们获得快乐,由此确定选择D.
40.B,推理判断题,文中提到两个丹麦的城市,一个是"In Denmark's capital,Copenhagen"在丹麦的首都,哥本哈根,还有一处是"In Aarbus,the second biggest city of Denmark"丹麦的第二大城市Aarbus,由此确定选择B.

点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.日常生活中,我们有多种多样的出行方式,请说一说:你心目中最好的出行方式是什么?请以"The Best Way for Me to Go to School"为题写一篇短文.不少于60词.
The Best Way for Me to Go to School
Different students go to school in different ways in our class,but I like                               

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.You should keep _______ while learning English.(  )
A.to practiceB.practicesC.practicedD.practicing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.A rich man was once riding along the road and saw an old man digging in his garden.On the ground lay a young tree,ready to be planted.The rich man called out to the old man,"What kind of tree are you planting there,my good man?"
"This is a fig(无花果) tree,sir."He said.
"A fig tree?"the rich man was very surprised,"Why,how old are you,may I ask?"
"I am ninety years old."
"What!"cried the rich man,"You're ninety years old.You are planting a very young tree now and it'll take years to give fruit.You certainly don't hope to live long enough to get any fruit from this tree."The old man looked around the garden.Then he said with a smile,"Tell me,sir.Did you eat figs when you were a boy?""Sure,"the man did not know why he asked this question."Then tell me this,"he said,"Who planted the fig trees?""Why-why?I don't know.""You see,sir."went on the old man,"Our forefather(祖先) planted trees for us to enjoy and I am doing the same for the people after me."
The rich man was quiet and said,"You are right,my good man.We should do some things for the people after us.Thank you very much."Then he rode away.
56.What tree was the old man planting when the rich man saw him?It was a fig tree.
57.How old was the old man?He was ninety years old.
58.The old man was planting the tree to get himself some fruit to eat,wasn't he?No,he wasn't.
59.Did the rich man eat figs when he was a boy?Yes,he did.
60.What we should do for the people after us?We should do some good things for the people after us.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.The number of people_____were killed in the accident_____been announced yet.(  )
A.that; haven′tB.who; hasn′tC.which; hasn′tD.who; haven′t

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.It is the most beautiful city __________ I have ever visited.(  )
A.whereB.thatC.whenD.which

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

13.learn physics,it,be,to,difficult
Is it difficlut to learn physics?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.She _________ by finding me a specially trained dog,which actually ______(  )
A.helped me;  cheered meB.helped me out; cheered me up
C.helped me up; cheered me upD.helped me out; cheered me out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.My little brother neverarrives (到达) late for school.

查看答案和解析>>

同步练习册答案