精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Come and see the Indian elephant and the new tigers from America.The bears from Russia are waiting to meet you,and the monkeys from China are waiting to throw(扔) things to you.The lovely dogs from Australia are waiting to laugh at you.The giraffes from Brazil are waiting to look down on you.
TicketsOpen Time
Grown-up(成人):2.00Childrenover12:1.00
Under 12:free9:00a.m.~4:00p.m.
Except(除了) Friday:10:00a.m.~3:00p.m.
Keep the zoo clean!
Don't touch,give food or go near the animals!
 51.How many kinds of animals are talked about in the passage?C
A.Four    
B.Five    
C.Six    
D.Seven
52.Now Mr.Smith is in the zoo with his two sons,one is 14and the other is 10.How much are the tickets together?C
A.4.00    
B.2.00    
C.3.00    
D.10.00
 53.Which of the following is the visiting time?C
A.8:30a.m.Monday      
B.9:30a.m.Friday
C.3:00a.m.Sunday       
D.3:00p.m.Tuesday
 54.From the passage we can guess the animal"giraffe"must be veryD.
A.fat    
B.long    
C.strong    
D.tall
55.Which of the following can we do in the zoo?D
A.To give some food to the fish    
B.To touch the monkey on the head
C.To throw things everywhere     
D.To keep the zoo clean.

分析 文章大意:本文说明了动物园里有哪些动物、开放时间、售票条件、注意事项等.

解答 51-55:CCCDD
51题答案:C 细节题.根据第一段描述Come and see the Indian elephant and the new tigers from America.The bears from Russia are waiting to meet you,and the monkeys from China are waiting to throw(扔) things to you.The lovely dogs from Australia are waiting to laugh at you.The giraffes from Brazil are waiting to look down on you.,可知提到了六种动物,大象,老虎,树袋熊,猴子,狗和长颈鹿.故选C
52题答案:C 细节题.根据Grown-up:(成人)2.00Children:over121.00描述可知2+1=3,选C
53题答案:C 细节题.根据9:00a.m-4:00p.m描述,可知开门时间是上午9点到下午4点,选C
54题答案:D 细节题.根据giraffes from Zambia are waiting to look down(向下看( on you.可知长颈鹿很高,故选D
55题答案:D 细节题.根据Keep the zoo clean!可知保持动物园干净,选D

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

18.
later,they,decide,sell,idea,daily,right,anything,happy,stomach
Once a man had a hen and the hen laid two golden eggs every day.The man was very happy.Every day he took two golden eggs to the market and(51)soldthem there.With the money,he and his family lived(52)happily.
One day,one of his friends said to him,"My friend,you take two eggs to the market every day and sell(53)themthere.There is too much trouble.Why not take out all the eggs once from her(54)stomach?"
The man liked the idea,but he couldn′t  make a(55)decisionto kill the hen.A few days(56)laterhe decided to kill the hen because he thought his friend′s(57)ideawas very good,and it was really tiring to take the eggs to the market(58)daily.
The next day he killed the hen and then opened the hen′s stomach.But he couldn′t find(59)anythingin the stomach.He looked for the eggs here and there,left and(60)right,up and down,but there was nothing inside.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.One day,Peter had a fight with one of his classmates.Then he went to his grandfather and told him his story angrily."He is really bad,"the boy said,"and I hate him."
The grandfather said,"Let me tell you a story.When I was a boy,I also sometimes hated others for what they did."
As Peter listened carefully,the grandfather went on."There are always two tigers inside my heart.One is good and kind.He gets on well with everything around him.But the other is bad and unfriendly.Even the smallest thing will make him angry.He fights with everyone all the time,and for no reason.He can't think carefully because he always hates others.It is difficult to live with these two tigers inside my heart.They both try to control (控制) me."
Peter looked into his grandfather's eyes and asked,"Which tiger always controls you,grandfather?"
The old man said slowly and seriously,"The one that I feed.I always feed the good and kind tiger,so I never hate others and seldom (很少) get angry now."

阅读表达.阅读第I卷第三大题D篇短文,根据短文内容回答下列问题.
46.What's wrong with Peter?He had a fight with one of his classmates.
47.Who did Peter tell his problems to?His grandfather.
48.How many tigers are there in the grandfather's heart?Two.
49.Is it easy to live with these two tigers?No,it isn't.
50.Why does the old man never hate others and seldom get angry?Because he always feed the good and kind tiger..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.He likes ______my friends(  )
A.to play withB.to playC.play withD.play

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Mum,must I clean my room today?
-No,you _____.You can do it tomorrow.(  )
A.don't have toB.mustn'tC.can'tD.shouldn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.There are threehundred (百) and sixty-five days in a year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.你通常什么时候起床?When do you usually get up?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.当听到这个消息时,罗伯特十分兴奋,以致于他恨不得马上出发.
Hearing the news,Robert gotso excitedthat he wanted toset out/off immediately.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

11.I like English because it's interesting.(划线部分提问)
Why doyou like English?

查看答案和解析>>

同步练习册答案