18.Coldness pays a high price
Farmer John and his wife Molly live on a big farm.They hold pigs,cows and many other animals on their farm.There also lives a little mouse.
One day the mouse found a mousetrap on the floor.He decided to warn all the animals of the danger.
He first met the chicken."There is a mousetrap in the house!"the mouse said.But the chicken answered coldly:"It has nothing to do with me,as this is a danger for you."
Then the mouse ran to the pig and the cow and told them about the mousetrap.But they didn't care about it and said it's none of their business.
The mouse sadly went back to the house.
At night,Molly found that a snake was caught by the mousetrap.Unluckily,the snake bit her on her leg.
The farmer took her to the hospital at once.Later,when they returned home,Molly still had a fever.John killed the chicken to make soup for her.
However,Molly didn't get well.Many friends and relatives came to visit her.The farmer killed the pig and the cow to feed all the visitors.
The mouse watched all that was happening with great sadness.
55.What does the underlined word"mousetrap"mean?C
A.老鼠洞
B.老鼠药
C.老鼠夹
D.老鼠肉
56.What did the mouse do when he found the mousetrap?D
A.He thought this is none of his business.
B.He tried hard to calm his neighbors down.
C.He decided to get rid of the mousetrap.
D.He decided to warn all the animals of the danger.
57.In what order did the story happen?B
a.The mouse went to warn his farm animal friends.
b.John made chicken soup for Molly.
c.Friends came to visit Molly.
d.Molly found that a snake was caught by the mousetrap.
e.The cow and the pig didn't care about the mousetrap.
A.a-d-e-b-c
B.a-e-d-b-c
C.c-b-d-e-a
D.c-a-b-d-e
58.The story tells us thatA.
A.we should work together when we're in trouble
B.animals should be cold to each other
C.when using a mousetrap,you must be careful
D.don't tell anybody about your own troubles.
分析 冷漠付出高昂代价农民约翰和他的妻子茉莉生活在一个大农场.他们把猪、牛和其他许多动物农场上放养.也生活着小老鼠.一天,老鼠在地板上发现了一个捕鼠器.他决定警告动物们危险.他首先见到鸡."屋子里有一个捕鼠器!"老鼠说,但鸡冷冷地回答:"这与我无关,因为这对你来说是危险的."
然后老鼠跑到猪和牛的告诉他们关于捕鼠器.但他们不在乎,说这是他们的事.老鼠伤心地回到家里.晚上,莫莉发现一条蛇被捕鼠器抓到.不幸的是,蛇咬伤了她的腿.农民把她送到医院后,他们回到家时,茉莉还在发烧.约翰杀了鸡给她做汤.然而,茉莉没有得到很好.很多朋友和亲戚来看望她.农民杀了猪和牛给所有的客人.老鼠悲伤地注视着发生的一切.
解答 55-58:CDBA
55题答案:C考查细节题解,根据文中的One day the mouse found a mousetrap on the floor.可知老鼠在地板上发现了一个捕鼠器.故答案是C.
56题答案:D考查细节题解,根据文中的He decided to warn all the animals of the danger.可知 他决定警告动物们危险,故答案是D.
57题答案:B考查细节题解,根据文章大意,a:先是发现了老鼠夹,去警告其它的动物,e:它们都没在意,d;然后蛇被夹住了,b:受伤了给茉莉做鸡汤,c:最后是朋友们来看望茉莉,故答案是B.
58题答案:A考查细节题解,根据文章可知当有困难时,我们应该团结互助,故答案是A.
点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.