精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.One afternoon,in Paris,I took a trip to an art museum while waiting for my husband to finish a business meeting.I was looking forward to a quiet view (看) of some great paintings of excellent artists..
A young couple looking at the paintings in front of me were talking non-stop.I watched them a moment and decided she was doing all the talking.In fact,I was surprised at this man for putting up with her everlasting speech.Bored by their noise,I moved on.
I met them several times as I moved through those rooms of art.Each time I heard her voice,I moved away at once.
I was standing at the museum gift shop buying some cards when the couple walked to the exit (出口).
"He's a brave man,"said the shop assistant."Most of us would give up if we were blinded at such a young age.But he and his wife come in whenever there's a new art show."
It explained the non-stop talk!A sudden sense of shame came to my heart for what I was thinking just now."But what does he get out of the art?"I asked.
"His wife describes each painting so he can see it in his head."
At that moment I realized what is patience,courage and love.I saw the patience of a young wife describing paintings to a person who can't see and courage of a husband who would not allow blindness change his love towards art.And I felt the love shared by the two as I watched them walking away holding each other's hands.
51.How did the writer feel in the beginning when hearing the woman's talking?B
A.Surprised      B.Bored           C.Excited         D.Happy
52.What can we infer (推断) from the underlined sentence in Paragraph 1?D
A.The writer was waiting for somebody.
B.The writer was a silent person.
C.The writer was looking for some great paintings.
D.The writer wanted t to enjoy some great paintings quietly and carefully.
53.The woman kept talking while she and her husband were enjoying the art show becauseC.
A.she was too excited to keep silent
B.she preferred talking to listening
C.she had to explain everything to her blind husband
D.she liked to show off in front of others
54.What did the writer think of the woman at last?B
A.The woman was too noisy.     B.The woman was patient and loving.
C.The woman was blind.         D.The woman was brave.
55.The passage mainly shows usA.
A.patience,courage and love            B.how to watch paintings
C.how art changed people's life        D.a trip.

分析 短文讲了作者在艺术博物馆等她的丈夫,她想好好欣赏一下艺术大家的伟大画作.一对年轻夫妇一直喋喋不休,让作者感到很无聊,当这对夫妇离开的时候,作者听到店员说,她的丈夫是个盲人,在那一刻,作者认识到了什么是耐心,勇气和爱.

解答 答案:51.B    细节理解题.根据第二段第一行句子In fact,I was surprised at this man for putting up with her everlasting speech.Bored by their noise,I moved on.事实上,我对这个男人能一直忍受她不停的说话感到很惊讶.他们的噪音太无聊了,我继续往前走.可知作者开始感到很无聊.故选B.
52.D    句意猜测题.根据第一段第一行句子I was looking forward to a quiet view (看) of some great paintings of excellent artists.我想好好看看一些艺术大家的伟大的画作.可知作者想要安静细心的享受一些很棒的画.故选D.
53.C   细节理解题.根据第五段句子"He's a brave man,"said the shop assistant."Most of us would give up if we were blinded at such a young age.But he and his wife come in whenever there's a new art show.商店店员说,他是个勇敢的男人,我们大部分人如果在那么年轻的时候就失明了,将会放弃.但是他们夫妇俩每当有新艺术展的时候都会来这里.可知女人必须为她失明的丈夫的解释一切.故选C.
54.B   细节理解题.根据最后一段第一行句子At that moment I realized what is patience,courage and love.I saw the patience of a young wife describing paintings to a person.在那一刻,我意识到了什么是耐心,勇气和爱.我看到一个耐心的年轻妻子给一个看不见的人描述画作.可知作者最后认为女人是充满耐心和爱的.故选B.
55.A   主旨归纳题.根据文章内容及其最后一段句子At that moment I realized what is patience,courage and love.I saw the patience of a young wife describing paintings to a person who can't see and courage of a husband who would not allow blindness change his love towards art.And I felt the love shared by the two as I watched them walking away holding each other's hands.在那一刻,我意识到了什么是耐心,勇气和爱.我看到一个耐心的年轻妻子给一个看不见的丈夫描述画作,和一个失明了却无法改变他对艺术的爱的勇敢的丈夫.还有我看见他们彼此握紧双手离开感受到的他们对彼此的爱.可知文章主要告诉我们关于耐心、勇气和爱.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,仔细推敲,运用学过的一些句型和语法进行翻译.最终确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Our classroom ____ every day.
-So it is.It's our duty to keep it clean.(  )
A.cleansB.is cleaningC.cleanedD.is cleaned

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Either you or I _______ right,there is only one right answer.(  )
A.areB.amC.isD.be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.The hero's story _____ differently in the newspapers.(  )
A.was reportedB.was reportingC.reportsD.reported

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.You can only turn left when you see the sign __________.(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Nowadays,more and more schools in China make rules making students wear school uniforms to school.Parents and teachers think it will make a better learning environment at school,but some students don't like their school uniforms.So,what are school uniforms like in other parts of the world?
In Japan,boys in middle school wear uniforms called"gakuran"which have dark jackets with stand-up collars and pants.Girls,on the other hand,wear uniforms called"sailor fuku",which look like European naval(海军) uniforms.
Most schools in England require students to wear school uniforms.Boys need to wear long grey or black pants,white shirts and school ties.Girls have the same clothes as boys,but they can wear skirts or summer school dresses during the summer term.
In the UK,uniforms were the custom throughout most of the 20th Century,but now more and more public schools stop requiring students to wear uniforms.They think uniforms make students lose their personalities(个性).
For children in many African countries,school uniforms can be a kind of pride,or a huge financial burden(经济负担).Many children have only one uniform,and that may be all the clothes they have.
In a word,love it or hate it,school uniform is a part of growing up for children around the world so you'd better enjoy your school uniform and your school life.

根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F).
76.The author introduces school uniforms of different countries to prove it is a part of growing up for children.T(判断对错).
77.In Japan,teenagers all wear uniforms which liik like European naval uniforms.
F(判断对错)
78.Neither Chinese students nor students in other countries like their school uniforms.F(判断对错)
79.In England all the school stop requiring students to wear uniforms because they think uniforms make students lose their personalities.F(判断对错)
80.In Africa,many children are too poor to afford more than one uniform.T(判断对错)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.阅读短文,判断下列句子是否符合短文内容.符合的写(T),不符合的写(F).
When you are watching TV,you will notice that more and more famous stars make the ads on TV.Many people believe them because they are famous.But have you ever thought if the ads are real or not?
In the past few years,lots of stars have been on TV or newspapers as spokesmen (代言人) of some products(产品),such as Sanlu Milk and Haojixing Study Machine.People spent much money on these products,but at last,many of them were not like what the stars said.More and more people are very angry with the famous actors for making the ads after the accident of Sanlu Children Milk.
What are the public's ideas about the famous people making ads on TV?Do you agree that the famous people should take responsibility (负责任) if the products have any problems?A research shows that about 36% think it wasn't the famous stars'fault(过错),but they all think famous stars should give out the money they got from the ads to the charity(慈善机构).More than 34% think the famous stars must take responsibility.They are dishonest and lose themselves in the public.
So we should be more careful when we buy things advertised by the stars.We must find what these things are really like instead of only listening to what the stars say.

41.Many people believe the ads because they're made by famous people.T.
42.In fact,some products were not like what the stars said.T.
43.About 36% think famous stars should give out the money they got from the ads to the charity.T.
44.All the famous actors are not honest and lose themselves in the public.F.
45.When we buy things,we should only listen to what the stars say.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.When we talk about stars,especially women stars,it seems that they are always young,pretty ana own charming body shapes.But recently a Britain's Got Talent (英国达人)star Susan Boyle has changed our views absolutely.
Simon Co well,one of the judges of the talent show spoke of his shock over Ms Boyle's voice."This lady came up,and I'm thinking,‘This will take five seconds and I can go to have a cup of tea.That changed when she began to sing I Dreamed a Dream from Les Miserables.She knew we were going to have that reaction and just to see that look of satisfaction on her face midway through-it was one of my favorite moments,"Cowell said.
The performance was posted on line and before long,the 47-year-old Scottish woman has been famous all over the world.
Speaking from her home in Scotland,Ms Boyle said that she hasn't thought of changing her appearance.She said that her friend helped her with make-up."I mean,that's hardly a makeover,"she added.
Ms Boyle also spoke of the reason she first began to explore her vocal talents,"I was kind of slow at school,so getting something like singing was a good way of hiding behind that and thus it built my confidence."

44.Susan Boyle isD.
A.a judge
B.a reporter
C.a beautiful lady     
D.a Scottish woman
45.Susan Boyle had a look of satisfaction on her face when she was singing becauseA
A.she was confident of her singing
B.she was satisfied with the judges
C.she was pretty and in good shape
D.she sang the song I Dreamed a Dream from Les Miserables
46.According to the passage,which is NOT trueC?
A.It was the vocal talents that built Susan's confidence.
B.Susan Boyle was not good at her lessons when at school.
C.Susan Boyle became famous because of her appearance.
D.Simon Cowell didn't think Susan Boyle a good singer at the first sight.
47.What can we learn from Susan Boyle's successC?
A.It's never too old to learn.
B.It's easier to succeed at the age of 47.
C.If you have a dream,try to make it come true!
D.If you are not able to study well,to be a singer instead.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.Who is the greatest teacher in Chinese history?Many people would say:
Confucius(孔子).
September 28 is his birthday.(75)Che was born over 2,000
years ago,people still remember him on this day.
Confucius lived in the Kingdom of Lu,part of today's Shangdong province.He lived during the Spring and Autumn Period.His childhood was sad.His father died when he was only 3and he had to work to help his mother.But young Confucius didn't give up on studying.He visited many famous teachers and learned music,history,poetry and sports.
Later,he became a teacher and started the first (76)Aschool in Chinese history.At that time only children from rich families could go to school,but Confucius believed(77)Dshould go to school if they wanted to learn.He had about 3,000students in his lifetime.
Today,people still follow Confucius'(78)B.He told us that each person has something worthy to learn and teach."When I am with three people,one of them must be better than me in some areas.I select their good qualities and follow them.I take their bad qualities and change them in myself."
He also taught us that thinking is very important in study."All study but no thinking makes people puzzled.All thinking but no study makes people(79)B."
Confucius is not only a great teacher,but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society.His most important teachings are about kindness and good manners."A kind person should (80)C others.Be strict with yourself,but be kind to others."he said.

75.A.BecauseB.AfterC.AlthoughD.Since
76.A.publicB.privateC.popularD.primary
77.A.anyoneB.someoneC.no oneD.everyone
78.A.messagesB.thoughtsC.waysD.news
79.A.hardworkingB.lazyC.proudD.polite
80.A.learn fromB.get on withC.care forD.worry about.

查看答案和解析>>

同步练习册答案