精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Many teenagers are fond of science fictions.Jules Verne,a French writer,is regarded as the father of science fiction.He was born in 1828.When he was a child,his father wanted him to be a lawyer(律师).But Verne decided to become a writer in his early twenties.
At the beginning,Verne wrote plays for a theater.Then in 1863,the success of his book Five Weeks in a Balloon encouraged him to write more stories.So he finished writing A Journey to the Center of the Earth in 1864,and then wrote another story From the Earth to the Moon in 1865.
In the 19th century,science and inventions were very popular.Many things described in Verne's books for the 20th century came true.For instance,space flight,movies and air conditioning were all mentioned in his books a long time before they were invented.These books were very successful and they made Verne rich.Verne's books have been the subjects for many movies,such as 20,000Leagues Under the Sea and Around the World in Eight Days.
根据短文内容,选择最佳答案.
41.CVerne decided to be a writer.
A.About in 1828
B.About in 1838
C.About in 1850
42.The storyBwas NOT written by Verne.
A.Five Weeks in a Balloon
B.A Travel to Mars
C.From the Earth to the Moon
43.According to the passage,A described in Verne's books came true.
A.space flight
B.the Internet
C.mobile phone
44.Which of the following is NOT true according to the passage?A
A.Jules Verne was born in England.
B.The movie Around the world in Eight Days was based on Verne's book.
C.In the 19th century,many people were interested in science and inventions.
45.What's the best title for the passage?A
A.Jules Verne-the Father of Science Fiction
B.Science Fiction in the 19th century
C.Famous Science Fiction Movies.

分析 本文主要介绍的是誉为科幻小说之父的法国作家凡尔纳.

解答 41.C细节理解题.根据第一段He was born in 1828.When he was a child,his father wanted him to be a lawyer(律师).But Verne decided to become a writer in his early twenties.可知他出生在1828,二十几岁的时候凡尔纳决定成为一个作家,即大约1850年故选C.
42.B细节理解题.根据第二段的Then in 1863,the success of his book Five Weeks in a Balloon encouraged him to write more stories.和and then wrote another story From the Earth to the Moon in 1865.
可知Five Weeks in a Balloon 和From the Earth to the Moon是凡尔纳写的,故选B.
43.A细节理解题.根据最后一段Many things described in Verne's books for the 20th century came true.For instance,space flight可知很多事情在凡尔纳的书中描述的第二十世纪成真.例如,太空飞行,故选A.
44.A细节理解题.根据Jules Verne,a French writer可知凡尔纳是法国人,故选A.
45.A标题归纳题,根据文章内容可知本文主要介绍的是誉为科幻小说之父的法国作家凡尔纳,故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-What are you going to do next Sunday?
-        (  )
A.I'm sorry.B.Here you are.C.I've no idea.D.No,nothing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给的词的适当形式填空,并将答案填写到答题卷的相应位置,每个词限用一次.
remain,you,pleasure,know,chance,name,might,receive,surprise,hand
A professor was standing in front of his 20students.He was going to (51)handout the final exam papers.
"I want to say that it's been a (52)pleasureteaching you this tern.I (53)knowyou've all worked hard and many of you will be off to medical school after summer.And you've been in too many celebrating activities this week.So you worry you (54)mightnot pass this exam,anyone who like to give up the final exam today will (55)receive a"B"for the course.
Quite a few students were (56)surprisedat what the professor had said.One by one,they passed by the professor to thank him and signed their (57)names on a piece of paper.As the last take left the room,there weren't many students (58)remainingthere.The professor asked,"Anyone else?This is your last (59)chance."Then the last student got up and took the advice.
In the end,the professor closed the door and started to count those students who had left."I'm glad to see you believe in (60)yourselves,"he said."You all have‘A's."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Sandy listens carefully,but she ________ anything.(  )
A.listened toB.didn't listen to
C.hearD.doesn't hear

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.Teddy's Bear
The story of how the teddy bear was invented is an interesting one.In 1902,American president Theodore (Teddy) Roosevelt was hunting (打猎) in the forest(36)B several of his friends.Almost everyone had(37)D shot an animal,but the president had not.Nobody wanted to make the president look sad,so they tied an American black bear to a tree.They wanted the president to shoot(38)A.
The president was very (39)D to see the bear tied to a tree.He felt it was unfair to shoot the bear,because it couldn't(40)C.He refused to shoot it,and the story of his decision went all over the country.Everybody was moved by the president's beliefs (信念).There was(41)C a cartoon showing the president refusing to shoot a cute bear.
It was this cartoon and the story behind the president's hunting trip that gave Morris an(42)Bto make a new toy.He made a small,soft bear and showed it in his shop window.Next to the bear he made a sign that read,"Teddy's Bear".The new toy was a big success and it(43)A Morris with the money to create a toy company.
Teddy bears have been popular(44)B they were first made.A teddy bear would be the first choice when people think about children's toys.Theodore Roosevelt's famous(45)Don a hunting trip in 1902brought millions of soft,stuffed (填满填充物的) bears.They are being loved by people across the world.

36.A.forB.withC.withoutD.by
37.A.succeedB.successC.successfulD.successfully
38.A.itB.oneC.onesD.those
39.A.interestingB.interestedC.surprisingD.surprised
40.A.shout atB.shout outC.run awayD.run after
41.A.onceB.onlyC.evenD.ever
42.A.dreamB.ideaC.hopeD.reason
43.A.providedB.offeredC.gaveeD.sent
44.A.beforeB.sinceC.afterD.when
45.A.directionB.responsibilityC.pronunciationD.decision.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

18.I'm not good at Chinese.(保持原句意思不变)
I'mpoor at Chinese.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Look at these types of MP3.Three types are made in Japan and ___________ are made in China.(  )
A.the otherB.anotherC.othersD.the others

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2._____we got off the ferry,we saw the two tourists standing near the gates.(  )
A.IfB.AlthoughC.BecauseD.As

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.I have three new books.One was from my mother,and _________ two were from my friends.(  )
A.otherB.the otherC.anotherD.others

查看答案和解析>>

同步练习册答案