3.When he was 16,his father seriously said to him,"I'll give you whatever you want before you are 18.But after that,I won't care much about you,and you should give me whatever I want."When his 18th birthday was coming,the young man began thinking about looking for a job.So he sent resumes (简历) to many companies he liked on the internet.But,"most got no reply,"he said."Maybe they were surprised about my primary school education."
One of his friends was looking for someone,who could work as an egg porter (搬运工) in the supermarket,for 0.5dollar a box.Facing lots of difficulties in getting a job,he said,"I'll take this job.At least I can make some money for my petrol (汽油)."
Then everyday,he drove his car,his18th birthday gift,to work in the supermarket.He did that for three months.
Later,he heard that a newspaper was looking for a net work technician (网络技术员),so he asked for it.But they were also worried about his school education.He practiced his skill right in front of the computer,and showed the managers web pages he had designed.He started to work the next day,and became the director of net work department in less than a year.
And now,the 25-year-old man is a boss.In January 2009,he started a magazine for children,with himself as the editor-in-chief (主编).And the only writer was his father.
31.It was difficult for the young man to get a job becauseD.
A.he was only 18year sold
B.his father cared too much about him
C.he had an expensive car
D.he didn't have enough school education
32.What did the 18th birthday mean to the young man?B
A.He could get a car as a gift.
B.He had to make a living all by himself.
C.He had to leave his parents.
D.He had to work in a supermarket.
33.The young man's father might beA.
A.a well-known and rich writer
B.a computer programmer
C.a very old and kind man
D.a manager of a big company
34.The young man got the job as a net work technician becauseB.
A.his school education was enough for the job
B.he was very good at computer
C.he wanted to be a director
D.his resumes were sent by internet
35.The magazine the young man started was perhapsB.
A.about network technicians
B.full of many interesting stories
C.about working for supermarket
D.about how to be a director.
分析 文章大意:
文中主要讲述的是小男孩找工作的经历.由于学历问题,好多公司都不愿意招他,最后只能去餐厅帮忙.之后去一家报社面试网络工程师职位,由于自己出色的计算机技能,就被录取了.之后慢慢发展,最后成立了自己的杂志.
解答 31.D,推理判断题,文中提到"Maybe they were surprised about my primary school education"他们可能是惊讶于我的初中学历,由此可知是学历不是太高,所以找不到工作,由此确定选D.
32.B,推理判断题,文中提到"I'll give you whatever you want before you are 18.But after that,I won't care much about you,and you should give me whatever I want."男孩的父亲告诉他,18岁之后就不再照顾她,并且他还应该给父亲他想要的东西,由此可知18岁之后他就必须自己挣钱养活自己,选择B.
33.A,推理判断题,文中提到"And the only writer was his father"他创办一个杂志,但是该杂志唯一的写手就是他的父亲,由此推测她的父亲应该是一个不错的作家,确定选择A.
34.B,推理判断题,文中提到"He practiced his skill right in front of the computer,and showed the managers web pages he had designed"一开始,面试的人不想要他,但是当他向对方展示了自己制作的网页,他就被录取了,由此确定他很擅长计算机方面的工作,由此确定选择B.
35.B,推理判断题,文中提到"he started a magazine for children"他创办了一家为小孩子服务的杂志,遍历选项可知是有趣的故事,这样才能吸引小孩子的注意,选择B
点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题