精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Have you heard about"Survival (生存) Holidays"?"Survival Holidays"is  for children to go into the lonely place for exciting activities.Now about 1,100companies are allowed to take children into the great outdoors without their parents.
The reason why people like"Survival Holidays"is that they think being close to nature is good for children.Many children in big cities spend all time watching TV and playing computer games."Survival Holidays"gives them an important change.
Is"Survival Holidays"a wonderful idea?Maybe it is.Children need more free time to play.They need to be left on their own,without adults disturbing (打扰) them.Parents care too much about their children.They like to see the children being busy with activities that are controlled by adults,but children don't know what to do when they are in danger.Even something like crossing a small river seems to be a hard challenge.Children are not comfortable with danger.Even small danger like getting their feet wet or falling down seems very terrible to them.
Many people think the survival activities are good for children.Even years later,they will still remember what they have learned.Some have learned to stay calm in different times.Some have learned how to keep safe.Others have learned how to work in a team.All these skills will help them a lot in their lives.

Answer the following questions according to the passage.
76.Is"Survival Holidays"for children or parents?Children
77.Why do people like"Survival Holidays"?Because they think being close to nature is good for children.
78.What do the children in big cities usually do?They usually watch TV and play computer games.
79.How do children feel when they are in danger?They don't know what to do.
80.What can children learn in the survival activities?They can learn to stay calm in different times,keep safe and work in team.

分析 文章大意:本文主要讲述了一个野外生存训练的内容,其中详细介绍了进行这种训练的必要性以及进行这种训练对于一个人的意义.

解答 76.答案:Children.细节理解题.根据"Survival Holidays"is  for children生存假期是为孩子们.可知答案是Children.
77.答案:Because they think being close to nature is good for children.细节理解题.根据The reason why people like"Survival Holidays"is that they think being close to nature is good for children.人们喜欢"生存假期"的原因是他们认为亲近自然对孩子有好处.答案是Because they think being close to nature is good for children.
78.答案:They usually watch TV and play computer games.细节理解题.根据Many children in big cities spend all time watching TV and playing computer games."Survival Holidays"gives them an important change大城市的许多孩子花时间看电视和玩电脑游戏,"生存假期"给了他们一个重要的变化.答案是They usually watch TV and play computer games.
79.答案:They don't know what to do.细节理解题.根据but children don't know what to do when they are in danger当他们处于危险之中时,但孩子们不知道该做什么.可知答案是They don't know what to do.
80.答案:They can learn to stay calm in different times,keep safe and work in team.细节理解题.根据Some have learned to stay calm in different times.Some have learned how to keep safe.Others have learned how to work in a team.有些人学会了在不同的时间保持冷静,有些人学会了如何保持安全.其他人学会了如何在团队中工作.可知.答案是They can learn to stay calm in different times,keep safe and work in team.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据要求,结合语境,运用正确的语法写出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.I likebeing (be) outside,near beautiful lakes and hills.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.--How about your English?
--I found ________ hard to learn it well.(  )
A.thatB.itC.thisD.one

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Would you like ______ with me?(  )
A.to go shoppingB.go shoppingC.to shoppingD.going to shop

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.When people go to the beach on vacation,many people like to eat seafood.But not everyone can enjoy it.Some people think seafood tastes great,but their bodies don't like it at all.When they eat it,their skin gets red and itchy(痒的).That's because they're allergic(过敏的)to seafood.
When someone is allergic to a food,his body doesn't see that thing as a food.It sees it as an enemy and tries to fight it.It fights by making antibodies(抗体).Sometimes,when the body fights a food,it can make a person very sick.
There are some ways to deal with food allergies.One is to stop eating the food that you're allergic to,but this may be hard.People are often allergic to very healthy foods,and it's hard to always avoid them.
People can be allergic at different ages to different foods,like eggs,milk or peanuts(花生).If you think you might be allergic to a food,ask a doctor to have a look first.
66.Some people cannot enjoy seafood,becauseD.
A.it doesn't taste good                 B.it makes their skin hurt
C.it gives them a headache              D.it makes them allergic
67.What does the underlined word"enemy"mean in Chinese?C
A.伙伴           B.支持者           C.敌人            D.病人
68.According to paragraphs 3-4,which of the following is TRUE?A
A.A good way to deal with a food allergy is not to eat that food.
B.Unhealthy foods often make people allergic.
C.People with skin problems often get allergic.
D.Food allergies often cause people to die.
69.When a person is allergic to a food,B.
A.it can always make the person die
B.it can make the person very sick
C.it can make the person very excited
D.it can make the person angry
70.What can we learn from the last paragraph?B
A.Old people often have food allergies.
B.Some everyday foods make people allergic.
C.Most people are allergic to the same food.
D.Doctors must be able to treat food allergies successfully.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.W:Excuse me,what would you like to do,Mr.Green?
M:I'd better go back to the hotel.(61)C
W:OK,how are you going back?By bus or taxi?
M:I think I'd take a taxi.(62)B
W:Oh,just wait by the roadside.I'll wait with you.
M:OK,thanks.(63)E
W:Well,some ofthem are.(64)F
M:Yes,it is.Do you give extra money to the taxi drivers here?
W:You mean a trip?Oh,yes.They usually expect about ten percent.
M:(65)A
W:Oh.look.Here's one.Taxi.
M:Thanks.See you tomorrow.

A.That's the same in my country.
B.Do you know where I can get one?
C.I'm meeting someone this evening.
D.I'll pick you up by the roadside soon.
E.Are the taxis in London all black?
F.Is this your first time in London?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

18.
A.But why do they do that?
B.But I'm a bit nervous.
C.The weather will not be cold or hot.
D.They celebrate the beginning of new life by that way.
E.Wow,sounds cool!
F.Many Western countries celebrate Easter.
G Could you give me a hand?
A:Guess what?I'm going to England in March.
B:(66)EWhat are you going to do there?
A:I'm going to study English at a college.
B:Hmm,it's a good time to visit England.(67)C
A:Yes,that's true.And there is a Easter Festival from March 22nd to April 25th
B:I wonder if it's similar to Qingming Festival in our country.
A:Maybe.(68)FA popular activity during Easter is to hide eggs around home or garden for friends or relatives to find.
B:That's interesting!(69)A
A:Because eggs give birth to life,an egg is a symbol of new life.(70)D
B:Oh,it's quite different!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.The boy        black is my cousin.(  )
A.onB.forC.in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2017届江苏南通通州区初三上期毕业、升学第二次模拟考英语卷(解析版) 题型:单项填空

The fact that she was a foreigner made ______ difficult for her to get a job in that country.

A. that B. this C. it D. one

查看答案和解析>>

同步练习册答案