精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Music touches our hearts and shortens (缩短) the distance between people of different countries.The super star Jay Chou has cooperated with the American NBA star Kobe Bryant to create a song named The Heaven and Earth Challenge.That's a song written by Jay Chou whose favorite sport is basketball.It expresses the love for basketball.And it encourages young people to be more confident.Jay Chou has learned much from Kobe's sports spirit.In the song,Jay Chou does most of the singing part while Kobe plays a part of rapper (说唱者).People can download the ring tone (铃声) of the song from the Internet.All the money from the downloads will go to Project Hope,which aims to improve educational environment in poor areas in China.

任务1.根据英文释义及首字母提示,拼写单词.
66.distance:space between two points or places
67.encourage:give confidence or hope to somebody
任务2.同义句转换,每空一词.
Jay Chou has learned much from Kobe's sports spirit.
Jay Chou has learned (68)a (69)lot from Kobe's sports spirit.
任务3.根据短文内容简答问题.
70.What does the song express?
The love for basketball.

分析 全文大意:音乐触动人的心灵缩短不同国家的人之间的距离.超级明星周杰伦和美国NBA球星科比.布莱恩特共同合作了了一首名为《The Heaven and Earth Challenge》的歌曲,歌词鼓励年轻人要更加自信,这首歌由周杰伦主唱,科比负责说唱部分,人们可以在网上下载这首歌的铃声,下载所得的钱,全部捐给希望工程,目的是改善中国贫穷地区的教育环境.

解答 66.distance.单词填空题,英文解释为space between two points or places指两个点或者地方的空间,根据Music touches our hearts and shortens (缩短) the distance between people of different countries可知也就是距离distance,故答案为distance.
67.encourage.单词填空题,英文解释为give confidence or hope to somebody给予别人信心和希望.根据And it encourages young people to be more confident也就是鼓励encourage,故答案为encourage.
68.a. 69.lot 同义句转换题,much可以作副词是非常或很的意思,相当于a lot,a lot作为一个短语来修饰动词短语learn from…,故答案为a lot.
70.The love for basketball.细节理解题,根据文章第4行It expresses the love for basketball.故答案为the love for basketball.

点评 本题要求考生较为细心,能根据英文解释选择合适的词,同时要注意词性和词形.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Look!There ______ a pair of glasses and a few books on the desk,whose might they be?(  )
A.isB.areC.hasD.have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Mary decided to        for a job at an after-school reading program last year.(  )
A.try outB.hand outC.give outD.take out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.By 2005,she had learnt many English words byherself (her).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.My name is woof.You think that we have a great life,right?Wrong!I am going to tell you why.
First of all,we are bored.Bored.bored.And bored.Do you ever think about what a dog does all day?Nothing.Nothing at all.Our owners are busy,you know,working,going to school,away from home all day.So what are we supposed to do?Watch the house or apartment?Sure.That is like watching paint dry or grass grow.Boring.That's why we get so excited when our owners come home.We bark and run around and act as if we are very happy.But we only do this because we are bored all day.If we are lucky,our owner take us for a walk.
Then there is the food.We eat the same food,meal after meal,day after day,week after week,month after month.Help!Would you like to eat the same thing all the time?No,you would not.So what makes you think we dogs like it?We don't.We hate it.
Another thing-television.Another thing-television.Dogs hate television.Our owners watch these stupid programs,hour after hour,night after night.Are there any programs for dogs on television?No.Not a single one.
So what can we do?What else can we do but sleep?And so we sleep.We dogs are not lazy,we are bored.

44.Woof may be aC.
A.boy         
B.girl         
C.dog         
D.cat
45.From the passage,we know that WoofD.
A.lives a great life            
B.is busy every day
C.likes the food very much    
D.hates watching television
46.How many points does Woof complain aboutC?
A.1           
B.2          
C.3            
D.4.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Today we are proud of our school,and tomorrow our school will be proud ofus.(we)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Would you like to have   apples?
-No,thank you.I've had enough.(  )
A.other twoB.another twoC.more twoD.two others

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.The iWatch will soon become _____ useful tool in the future for communicating and entertainment.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Will foreigners have any problems talking with Chinese people here?
-I don't think so.Now,      the young,      the old,are learning to speak English.(  )
A.only;exceptB.either;or
C.neither;norD.not only;but also

查看答案和解析>>

同步练习册答案