精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Dear Abby,
I'm a helpless mother.My son Tom is 15years old.I find that the older he grows,the less we talk.I feel very sad and I really need help.
My first problem is about his hobbies.He spends almost all his spare time on computer games.When he gets home,he always turns on the computer and closes the door.I'm getting worried about him,especially when his English teacher tells me he always gets low marks in the English exams.
Second,he likes new technology,but I don't have enough money and I can't afford all the things he wants.
Recently,I've found that he is always alone.I've never seen him talking to his friends on the phone or going out with anyone on weekends.That is the last problem I have.
What should I do to help him?Please give me some advice.
A helpless mother
41.The helpless mother hasBproblems.
A.two         B.three              C.four               D.five
42.TomA for almost all his spare time at home.
A.plays computer games              B.talks with his mother
C.does his homework                D.practises typing (打字)
43.From the passage we know that Tom's motherC.
A.is not worried about Tom            B.feels very happy
C.is not rich                        D.likes new technology
44.The helpless mother asks Abby toD
A.play with Tom                    B.talk to Tom
C.buy what Tom wants               D.give her some advice
45.Which of the following is TRUE about Tom?B
A.He is 14years old.
B.He is not good at English.
C.He often phones to his friends.
D.He likes going out on weekends.

分析 文章大意:
一位无助的妈妈在教育Tom时遇到了三个困难,一是花了他全部的空闲时间玩电脑游戏;二是他喜欢新技术,妈妈没有足够的钱支付他想买的东西;三是他很孤单,没看见和朋友电话聊天或周末和朋友散步,希望得到建议.

解答 41.B综合理解题.从信中的第二段第一句My first problem、第三段Second、第四段最后一句That is the last problem I have可知,共有三个问题.故选B.
42.A细节理解题.从信中的第二段第二句"He spends almost all his spare time on computer games."可知,"他花费几乎全部空闲时间玩电脑游戏",故选A.
43.C推理判断题.从信中的第三段"I don't have enough money and I can't afford all the things he wants."可推测"Tom的妈妈不宽裕",故选A.
44.D细节理解题.从信的最后Please give me some advice可知,"妈妈希望得到建议",故选D.
45.B综合理解题.A、C、D三项与信中的内容不符,可排除;从第二段最后一句he always gets low marks in the English exams可知,"他英语学得不好",故选A..

点评 对于阅读理解题,首先指导学生速读全文,抓住中心主旨;然后细读小题,捕获相关的信息,各个作答;然后复读,核对答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Which province is the ________ one in winter?
-It should be Hainan Province,I think.(  )
A.coldestB.hotterC.warmestD.cooler

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.She speaks French.Her twin sister speaks French,too.(合并为一句)
Both Of the twin sistersspeak French.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Today is Tony's birthday.It's his _____ birthday.(  )
A.11B.11stC.11th

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.How about telling stories to cheer up the sick kids?(改为同义句)
Why not/Shall we tell stories to cheer up the sick kids?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The second Sunday of May is ______ Mother's Day.It's ______special day for children to show their love for their mothers.(  )
A.a;theB.the;aC.不填;aD.不填;the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Like most teenagers in the world,Joso Montanaro a teen artist in Brazil,likes reading and drawing cartoons.But he is special-his drawings get published(出版).
Montanaro is now drawing cartoons for Folha.Folha is Brazil's largest newspaper and is known for its cartoons.Montanaro has already been working at Folha for two years.Each week he draws two,there or four cartoons and sends them to the paper.From those editors choose one for the next day's page.
Montanaro draws about the news of the day.Recently he worked on The Wave-a drawing of the tsunami(海啸) that hit Japan.Montanaro also likes to draw cartoons about the funny things that happen in Brazilian politics(政治).
"I like doing political drawings because you can joke about somebody bigger than you."Montanaro says.
Folha's art director,Mario Kanno,says editors saw something new and different in Montanaro's work."We brought him in with this idea to show that,yes,young people also read newspapers and can show their ideas on politics,"Kanno says.
Montanaro's love for cartoons began when be was only 7or 8year old.His dad bought him comics.Montanaro says these books gave him the ideas that got him drawing."I think those great works have really helped me,"he says."They remind me that I should draw something in my book every day."

56.What is Montanaro doing for Folha now?B
A.He is publishing story books.B.He is drawing cartoons.
C.He is sending newspapers.D.He is writing articles.
57.Which of the following is NOT true according to the passage?C
A.Folha is famous for its cartoons.
B.Folha is the largest newspaper in Brazil.
C.Montanaro draws one cartoon for Folha every week.
D.Montanaro began to work for Folha two years ago.
58.Why does Montanaro like drawing political cartoons?D
A.Because he can show his ideas on politics.
B.Because he is very interested in political jobs.
C.Because he thinks it's easier to draw political cartoons.
D.Because he can make fun of some important people.
59.What made Montanaro draw and helped him a lot in his drawings?A
A.The comics his dad bought him.B.His interest in cartoon films.
C.The fun of drawing cartoons.D.His dad's ideas about cartoons.
60.What's the best title for this passage?C
A.Folha's art director.B.Brazil's largest newspaper.
C.Teen artist in Brazil.D.Montanaro's great father.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-The environmental problem is serious in the USA.
-Yeah.But it seems much            in many developing countries.(  )
A.seriousB.more seriousC.seriouslyD.more seriously

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.从下面各题所给的 A.B.C.D四个选项中,选出与划线部分意思相同或相近的最佳选项.
I like my pet dog a lot because it's smart.(  )
A.braveB.cleverC.friendlyD.polite

查看答案和解析>>

同步练习册答案