精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Like most teenagers in the world,Joso Montanaro a teen artist in Brazil,likes reading and drawing cartoons.But he is special-his drawings get published(出版).
Montanaro is now drawing cartoons for Folha.Folha is Brazil's largest newspaper and is known for its cartoons.Montanaro has already been working at Folha for two years.Each week he draws two,there or four cartoons and sends them to the paper.From those editors choose one for the next day's page.
Montanaro draws about the news of the day.Recently he worked on The Wave-a drawing of the tsunami(海啸) that hit Japan.Montanaro also likes to draw cartoons about the funny things that happen in Brazilian politics(政治).
"I like doing political drawings because you can joke about somebody bigger than you."Montanaro says.
Folha's art director,Mario Kanno,says editors saw something new and different in Montanaro's work."We brought him in with this idea to show that,yes,young people also read newspapers and can show their ideas on politics,"Kanno says.
Montanaro's love for cartoons began when be was only 7or 8year old.His dad bought him comics.Montanaro says these books gave him the ideas that got him drawing."I think those great works have really helped me,"he says."They remind me that I should draw something in my book every day."

56.What is Montanaro doing for Folha now?B
A.He is publishing story books.B.He is drawing cartoons.
C.He is sending newspapers.D.He is writing articles.
57.Which of the following is NOT true according to the passage?C
A.Folha is famous for its cartoons.
B.Folha is the largest newspaper in Brazil.
C.Montanaro draws one cartoon for Folha every week.
D.Montanaro began to work for Folha two years ago.
58.Why does Montanaro like drawing political cartoons?D
A.Because he can show his ideas on politics.
B.Because he is very interested in political jobs.
C.Because he thinks it's easier to draw political cartoons.
D.Because he can make fun of some important people.
59.What made Montanaro draw and helped him a lot in his drawings?A
A.The comics his dad bought him.B.His interest in cartoon films.
C.The fun of drawing cartoons.D.His dad's ideas about cartoons.
60.What's the best title for this passage?C
A.Folha's art director.B.Brazil's largest newspaper.
C.Teen artist in Brazil.D.Montanaro's great father.

分析 文章大意:主要叙述了巴西的少年卡通画家.他每周画三或者四幅画,人们从他的画中可以看到新的特别的东西.他也爱好画政治方面的画.他对画的兴趣来源于小时候父亲给他买的喜剧书.

解答 56.B.细节理解题 根据短文第二段第一句话Montanaro is now draowing cartoons for Folha.可知他为Folha在画卡通画,故选B.
 57.C.细接理解题 由短文第二段Each week he draws two,three,or four cartoons and sends them to the paper."可知每一周画3或4幅卡通画.故选C.
58.D.细节理解题 根据短文第四段I like dong political drawing because you can joke about somebody bigger than you.可知画政治画可以愚弄一些重要的人物.故选D.
 59.A.细节理解题 根据短文最后一段中His dad bought him comies.Montanaro says these books give him the ideas than got him drawing.故选A.
60.C.主旨大意题 根据关键句Like most teenagers in the world,Joso Montanaro a teen artist in Brazil结合全文内容本文主要叙述了巴西少年画家Montanaro的基本情况.故选C.

点评 解答此类题,根据文章上下文的语句和语段,采用不同的答题技巧来推理做题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.The            World Table Tennis Championship began            the morning of May 25,2010            Moscow,Russia.(  )
A.Fifty; in; inB.Fiftieth; on; in
C.Fiftieth; in; onD.Fifty; on; in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.There isn't an airport near where I live.The _______ one is about 90miles away.(  )
A.busiestB.farthestC.newestD.nearest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Dear Abby,
I'm a helpless mother.My son Tom is 15years old.I find that the older he grows,the less we talk.I feel very sad and I really need help.
My first problem is about his hobbies.He spends almost all his spare time on computer games.When he gets home,he always turns on the computer and closes the door.I'm getting worried about him,especially when his English teacher tells me he always gets low marks in the English exams.
Second,he likes new technology,but I don't have enough money and I can't afford all the things he wants.
Recently,I've found that he is always alone.I've never seen him talking to his friends on the phone or going out with anyone on weekends.That is the last problem I have.
What should I do to help him?Please give me some advice.
A helpless mother
41.The helpless mother hasBproblems.
A.two         B.three              C.four               D.five
42.TomA for almost all his spare time at home.
A.plays computer games              B.talks with his mother
C.does his homework                D.practises typing (打字)
43.From the passage we know that Tom's motherC.
A.is not worried about Tom            B.feels very happy
C.is not rich                        D.likes new technology
44.The helpless mother asks Abby toD
A.play with Tom                    B.talk to Tom
C.buy what Tom wants               D.give her some advice
45.Which of the following is TRUE about Tom?B
A.He is 14years old.
B.He is not good at English.
C.He often phones to his friends.
D.He likes going out on weekends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.What should we do to help thehomeless(home) people after the earthquake?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Youngreaders(read) are crazy about Guo Jingming's books.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---What's your favourite sport?
---I like playing         basketball.(  )
A.aB.anC.不填D.the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.The weather is becoming         .(  )
A.hotter and hotterB.more hat and hot
C.hoter and hoterD.more and more hot

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Mother's Day is celebrated across the world on the           Sunday in May.
-That's right.People show their love for their mothers by giving some presents.
(  )
A.firstB.secondC.thirdD.last

查看答案和解析>>

同步练习册答案