精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Terry Fox was born on July 28,1958in Canada.He was a determined little boy who never liked to miss a day of school.Fox enjoyed playing baseball and basketball very much in his free time.In secondary school he won the Athlete of the Year Award.He wanted to be a physical education teacher.
Terry Fox's future changed in 1977when doctors told him there was cancer in his right knee.To stop the spread of cancer,doctors amputated(截肢) most of his leg.Fox learned how to use an artificial leg,and three weeks after the operation,he was walking.
   Terry Fox made a plan to raise money for cancer research by running across Canada.His goal was to raise﹩1 from every Canadian.People said it was a crazy idea but Terry could not be stopped.He started his running on the Atlantic coast in Newfoundland in April 1980 and planned to finish on the Pacific coast in September.
    The people of Newfoundland were welcoming and generous.Fox was treated to many meals at people's homes.A small town of 10,000 people raised﹩10,000.Fox ran about 45 km each day.He ran through Nova Scotia,New Brunswick,Quebec and Ontario.As he ran he gave speeches about cancer and how the money he collected would go to finding a cure for cancer.The 8,000 people in the town of Gravenhurst donated﹩14,000.By the time he ran half-way across Canada he had raised﹩11.4 million.
    At the end of August he thought he was getting a bad cold and stopped running for a few days.Doctors said the cancer had come back and was now in his lungs.Terry went into hospital for treatment.People kept donating money.There were 24 million people in Canada in 1980.Over﹩24 million had been raised by February 1981.Terry had met his goal.The treatment did not cure Terry.He died on June 28,1981.That September,the first Terry Fox Run was held in Canada.Terry Fox Runs are now held yearly in 60 countries and millions of people have taken part.More than﹩360 million has been raised for cancer research.The donations for cancer research don't stop.His dream lives on.
Personal detailsName:Terry Fox           Nationality:Canadian
Date of birth:July 28,1958   Personality:determined
Date of (56)death:June 28,1981
(57)Hobbies:baseball and basketball (at school)
Main
events
In secondary schoolHe (58)won the Athlete of the Year Award.
In 1977He had(59)cancer in his right knee.
After the operation(60)Losthis right leg.
In (61)April1980He began his plan to raise money for cancer research.
During the runningHe gave (62)speechesabout cancer and how the money  would be used.
He had to stop running because the cancer(63)returnedand was in his lungs.
InfluenceHis life has stopped,but his dream (64)continues.Terry Fox Runs are held every(65)year in 60countries and millions of people have taken part.

分析 文章大意:
文章讲述的是Terry Fox 的一生和跑步集资的事情.
FoxFox一生都酷爱棒球和篮球,在中学的时候,Fox获得了年度最佳运动员奖.
1977年Fox的人生发生转变,因为医生告诉他在他的右膝盖处有肿瘤,为了不让肿瘤细胞扩散,医生不得不对他的右腿进行截肢.
Fox跑步集资的计划开始于1980年四月,集资到的钱财用于肿瘤研究.在跑步过程中Fox还进行演讲,说明集资到的钱如何被用于癌症治疗.
在8月底的时候,他得了一场感冒,停止了跑步并去医院检查,确定肿瘤细胞已经扩散至肺,死于1981年6月28日.

解答 56.death,推理判断题,文中提到"He died on June 28,1981."他死于1981年6月28,由此判断日子是死亡日期,由此填写名词death.
57.Hobbies,推理判断题,文中提到"Fox enjoyed playing baseball and basketball very much in his free time"Fox一生都酷爱棒球和篮球,由此确定棒球和篮球是他的兴趣爱好,所以填写Hobbies.
58.won,推理判断题,文中提到"In secondary school he won the Athlete of the Year Award"在中学的时候,Fox获得了年度最佳运动员奖,由此确定填写won.
59.cancer,推理判断题,文中提到"Terry Fox's future changed in 1977when doctors told him there was cancer in his right knee"1977年Fox的人生发生转变,因为医生告诉他在他的右膝盖处有肿瘤,所以填写cancer.
60.Lost,推理判断题,文中提到"To stop the spread of cancer,doctors amputated(截肢) most of his leg"为了不让肿瘤细胞扩散,医生不得不对他的右腿进行截肢,由此判断他是失去了右腿,一般过去时,所以填写lose的过去式Lost.
 61.April,推理判断题,文中提到"He started his running on the Atlantic coast in New found land in April 1980"Fox跑步集资的计划开始于1980年四月,由此确定填写April.
62.speeches,推理判断题,文中提到"As he ran he gave speeches about cancer and how the money he collected would go to finding a cure for cancer"在跑步过程中Fox还进行演讲,说明集资到的钱如何被用于癌症,由此确定填写speeches.
63.returned,推理判断题,文中提到"At the end of August he thought he was getting a bad cold and stopped running for a few days.Doctors said the cancer had come back and was now in his lungs"在8月底的时候,他得了一场感冒,停止了跑步并去医院检查,确定肿瘤细胞已经扩散至肺,一般过去时,come back=return,由此确定填写returned.
64.continues,推理判断题,文中提到"The donations for cancer research don't stop.His dream lives on"肿瘤研究的计划没有叫停,他的梦想一直持续了下去,为一般现在时,由此确定填写continues=lives on.
65.year,推理判断题,文中提到"Terry Fox Runs are now held yearly in 60 countries"Fox跑步比赛在60个国家每年举行一次,用于延续fox的计划,由此确定填写名词year

点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Our spiritual intelligence quotient,SQ (精神智商)helps us understand ourselves and live fuller,happier lives.
While we're all born with SQ,most of us even don't know that we have it.Luckily,you don't have to sign up for classes to learn how to enhance(加强) your SQ.Here are some simple steps that can lead you to this new level of understanding:
Sit Quietly.The step of developing SQ begins in solitude (独处) and silence.To tune in to its whisper,you have to keep away from your busy,noisy,complicated life and make yourself do nothing at all.At home,for example,shut the door of your bedroom,take a few deep breaths and let them out very,very slowly.
Step Outside.For many people,nature makes their spirit free.Go outside to watch a beautiful sunset.Follow the flight of a bird; watch clouds floating overhead.
Find An Activity You Enjoy.It's important to find a hobby that helps you tune in to yourspirit.Garden,walk or jog,arrange flowers,listen to music that touches your soul.
Ask Questions Of Yourself.Some people use their thoughtful time to focus on scriptures (经文).Others ask open-ended (无确定答案的) questions,such as"What am I feeling?What are my choices?"But don't expect an answer to arrive through  some super-natural form of e-mail.Later that day you'll suddenly find yourself thinking about a problem from a perspective (角度) you never considered before.
Trust Your Spirit.While most of us rely on gut feelings (直觉) to warn us of danger,SQ usually nudges (渐渐推动) us,not away from,but toward some action that will lead to a greater good.

57.To enhance your SQ,you should firstB.
A.stand loneliness and silence
B.make your life simpler and less busy
C.give up the daily things in your life
D.listen more to your whisper
58.The underlined phrase"tune in to your spirit"in the fifth paragraph probably meansA.
A.get your spirit relaxed                      
B.keep up your spirit
C.listen to your spirit                         
D.change your spirit
59.What will happen after people ask questions of themselves?B
A.People will lead to a greater good.
B.People will think about a problem in a different way.
C.People will expect answers through e-mails.
D.People will keep away from their busy life.
60.What is the best title for the passage?C
A.Advantages and disadvantages of SQ
B.The relationship between your SQ and you
C.What SQ is and in what ways it can be improved
D.What SQ is and in what ways you can make your life easier.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.There is little rain in desert.Because deserts are so dry,they have no"quilt"to  help stop the soil from going away.As a result,they may get very hot during the day with the sun shining,but don't hold the heat overnight.Many deserts can quickly get cold once the sun goes down.Some deserts can reach temperatures of over 100degrees F during the day and then drop below freezing (32degrees F) during the night.
The largest hot and dry desert in the world is the Sahara Desert in Northern Africa.The Sahara is a sandy desert with great sand hills.It covers over 3million square miles of Africa.Other large deserts include the Arabian Desert in the Middle East,the Gobi Desert in Northern China and Mongolia,and Kalahari Desert in Africa.
Animals that live in the desert are also used to needing little water.Many get all the water they need from the food they eat.Other animals keep water that they can use later.The camel stores up fat in its hump while other animals keep something they need in their tails.
Only certain types of plants can live in the terrible environment of the desert.You won't see a lot of tall trees in the desert.Most plants have a way to keep water in their leaves,or trunks sor they can live a long time without water.
Now deserts cover around 20% of the world's land,but they are growing.This is called desertification and is caused by different reasons including human activities.The Sahara Desert is growing larger and larger each year.What should we do with it?

61.How is the weather during the night int he desert?B
A.Hot.
B.Cold.
C.Cool.
62.Where does the camel store up fat?A
A.In its hump.
B.In its stomach.
C.In its tail
63.Why won't we see a lot of tall trees in the desert?C
A.Because of few people there.
B.Because of the sun shining.
C.Because of the terrible environment
64.How much of the land do deserts cover in the world?A
A.One fifth.
B.Less than 10%.
C.Two fifths
65.Is the Sahara Desert growing or not?B
A.Nobody knows it.
B.It's growing.
C.It's not growing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Most animals on land are known to us,but many living things underwater are not.Now let's get to know some of them.
Sea cucumber
Sea cucumbers are strange animals living at the bottom of the sea.They wear brown or pale green coats with many sticks up.When summer comes,they stay deep to sleep because they are afraid of heat.And when it is autumn,they move to shallow (浅的) water and get their food.
Pike
The pike is a kind of freshwater fish.They are good swimmers and like swimming near boats,waiting to be fed.They have sharp teeth to catch fishes.When they are young,they live in groups.However,when they grow up,they prefer to live alone.
Cuttlefish
A cuttlefish can swim quite fast,so it is also called rocket(火箭) fish.It has eight arms and two feelers on its head,just around its mouth.It ejects ink (喷墨) when it is in danger.Its meat is delicious,and it is often the first choice for many people.
Octopus
An octopus has long arms,with which to catch food and protect itself.When it is sleeping,one or two of its arms are still on duty,keeping moving.Once it feels something dangerous,it can wake up at once to take action.

49.Sea cucumbers stay deep to sleep in summer because theyA.
A.are afraid of high temperature     
B.want to get strong and fat
C.are afraid of their enemy         
D.want to live alone
50.According to the passage,B likes to swim near boats.
A.the sea cucumber      
B.the pike     
C.the cuttlefish     
D.the octopus
51.What happens if a cuttlefish meets its enemy?D
A.It rushes at the enemy at once.
B.It cuts off one of its arms.
C.It bites with its sharp teeth.
D.It ejects ink to the enemy.
52.TheB of an octopus can help protect it when in danger.
A.color     
B.arms      
C.sound      
D.smells.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.What is a Chinatown?Is it a town in China?Of course not!Chinatown is a part of a town area with a large number of Chinese residents(居民),usually outside of Greater China.Chinatowns are throughout the world,including those in East Asia,Southeast Asia,North America,South America,Australasia,and Europe.The biggest one is in New York.It is a good place to go.Shopping:Shopping in the Chinatown is fun.You can find lots of things there.Most of them are made in China.Mott Street is the best place to shop because things there are not very expensive.
Eating:The Chinatown has more than 200restaurants.You can enjoy traditional Chinese food there.New Silver Palace Restaurant is one of the best Chinese restaurants.
Living:Living in the Chinatown is comfortable.You can find hospitals,banks,libraries and supermarkets there.In some schools,students must study Chinese.Many overseas(海外) Chinese send their children to these schools.They want their children to learn more about China and its culture.
41.Chinatown is a living areaB.
A.in China
B.in a foreign country
C.in the countryside     
D.in shopping mall
42.New York in the United States hasB Chinatown in the world.
A.the smallest   
B.the largest      
C.the funniest       
D.the most boring
43.D is the best place to shop because things there are not very expensive.
A.South America   
B.Europe        
C.East Asia  
D.Mott Street
44.In New York,you can go to New Silver Palace Restaurant toA.
A.eat Chinese-style food    
B.borrow magazines
C.have Western food          
D.see a doctor
45.Many overseas Chinese want their children toD.
A.live in a foreign country    
B.know something about Chinatown
C.read books in Chinese language         
D.learn more about China and its culture.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.E-books are becoming more and more popular,and it has become common among families who read.More children are picking up the device(设备) and wish to (66)reade-books of their own.Children wish to own the e-book reader that looks(67)cooland has real advantages.For struggling readers,the device reads (68)aloudand they can repeat.Children can look up new words (69)witha press of a button(按钮).The device's storage capacity(容量) helps to store lots of books which can be (70)usedon the road.The device also has lots of features(特色) like playing games,(71)listeningto music and watching movies.As prices of e-book readers are becoming affordable,parents must choose the right one for their children.
E-books are useable for different age groups,and choosing the (72)properone for the child is important.(73)Forchildren who have just started to learn about reading,parents must choose the new readers that have been specially designed for them.Such devices for (74)smallchildren must have colorful covers and large buttons.This device does not require Internet connection for reading,as the books are loaded with removable cartridges(储存卡).
For older children,by eight or nine,they can handle e-book readers like an ordinary adult.It opens to them a new (75)worldof e-books that can be downloaded or read.
There are many affordable choices for parents,and they must find the right one that suits their child best.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.中考在即,请你根据以下内容写一篇发言稿,谈谈你对中考过程中要注意的事项以及建议理由:
1保持良好情绪.不焦虑,不紧张,否则会没有面对困难的勇气.
2明确目标,学会规划.太低的目标使人懒散,太高的目标使人失去信心.
3多与父母、老师、同学交流沟通,以便帮忙走出困境.
4劳逸结合,以保持旺盛精力.
5自拟一个观点.
 词数90左右
Boysandgirls,thefinalexamsarecoming.Whatshouldwedoinordertopreparewellfortheexams?Herearesomesuggestions.Firstlyit'simportantforustobeingoodmoods.Don'tbenervousorstressed.Otherwise,wewillnothavethecouragetofacedifficulties.Secondly,weshouldhaveproperaimsandlearntoplanwell.Ifweaimtoolow,wemaybecomelazy.Ifweaimtoohigh,wemayloseconfidence.Thirdly,we'dbettercommunicatemorewithourparents,teachersandclassmates.Theycanhelpusgetoutoftroubleifany.Fourthly,Keepingagoodbalancebetweenstudyandrestcanmakeusenergetic.Finally,ahealthydietisveryusefulaswell.
Withthesedone,Ibelievewecanbesuccessfulintheexams..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.In some western countries,many children do housework to get pocket money.They usually start to do this when they are ten years old.
School students have to do homework and study for tests.They don't have much free time on weekdays.They often do housework at weekends.
Young kids only do easy housework.So they don't get much money.But that's enough.Many of them only want to buy candy.And candy is cheap!They often help wash the dishes,clean the floor,or feed (喂) the pet cat or dog.
When they get older,they want to buy more and more things.They want things that are more expensive than candy.So they have to work harder!They often help their parents wash the family car,cut the grass,or cook meals.
Some jobs are a good way for kids to learn new things.For example,they can learn how to use a lawnmower(割草机)or hw to cook.Of course,their parents help them at first.

50.How do many children get pocket money in some Western countries?B
A.By studying hard.
B.By doing housework at home.
C.By doing part-time.jobs.
D.By asking their parents for it.
51.Young kids can do easy housework EXCEPT (除了)B.
A.wash the dishes             
B.cut the grass
C.feed the pets               
D.clean the floor
52.Which of the following is NOT true?A
A.Young kids do easy housework because they can get much money from their parents.
B.If kids get older and want more pocket money,they can help wash their family car.
C.School students often do housework on Saturdays and Sundays.
D.Kids can learn how to cook with the help of their parents.
53.The passage mainly tells us how children in some Western countriesD.
A.find jobs                 
B.get pocket money
C.study at school            
D.do housework.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---Mr.Wang is strict ____________ her students and she is strict____________ her work.(  )
A.in; inB.in; withC.with; withD.with; in

查看答案和解析>>

同步练习册答案