精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.When I was young,I liked to play jokes on people I knew,especially on my parents and friends.One day my mother was cooking and I was playing with my younger brother Tony.Suddenly I ran to my mother and said:"Tony fell from the open window!"She was very worried and ran out of the kitchen.Then I said:"Don't worry,I'm just joking."My mother shouted at me,"If you do it again,I'll hit you."
Another day I went swimming with my friends in the sea.I wanted to play a joke on them.In the beginning I swam fast and I called out"Help!".All my friends came to help me.However,they found that I was joking.But half an hour later I wasn't joking.I was so fast,soon I got tired and couldn't swim on in water.I tried my best to call my friends for help,but this time nobody came to help me.
In the end they found I was telling the truth.They came and saved my life.They took me to the hospital.This is the best lesson in my life.From then on I haven't joked on anyone.

36.When he was young,the writer liked toC.
A.play with his brother    B.help his mother cook
C.play jokes on peopleD.go swimming with his friends
37.What happened when the writer was playing with his brother?B
A.He got tired.B.He played a joke on his mother.
C.Tony fell from the open window.D.His mother hit him.
38.In the beginning,all his friends came to help him because heB.
A.swam fast B.called for help
C.would sink in waterD.couldn't swim on in the water
39.When the writer called his friends for help for the second time,theyC.
A.took him to the hospital at once B.came and saved him immediately
C.thought at first he was joking againD.did nothing because the writer had lied to them
40.The story tells us thatD.
A.swimming is dangerous
B.the writer is a naughty boy
C.one can play jokes only on people he knows
D.if someone always tells lies,others won't trust (信任) him.

分析 这篇文章讲述了作者小的时候特别喜欢跟朋友还有父母开玩笑,有一天,妈妈正在做饭,我正在和我的弟弟Tony玩,我突然跑向妈妈说,Tony从开着的窗子上掉下来了,妈妈非常担心并且跑出了伙房,然后,我说,别担心,我只是开玩笑,为此妈妈非常生气.后来在一次游泳中,作者遇到危险,朋友们以为他在开玩笑,没有人理他.好在朋友们后来发现作者是真的遇到危险了,这才救了他的性命,从那之后,作者再也不乱开玩笑了.这篇英文版的"狼来了"的故事,告诉我们有时说谎不但害人,还会害己.

解答 36:答案:C;细节理解题;根据第一段When I was young,I liked to play jokes on people I knew,描述,可知当作者小的时候,他喜欢跟人开玩笑.故选C.
37:答案:B;细节理解题;根据第一段Suddenly I ran to my mother and said:"Tony fell from the open window!"She was very worried and ran out of the kitchen.Then I said:"Don't worry,I'm just joking描述,可知当作者和他的弟弟正在一起玩的时候,他他跟母亲开了一个玩笑.故选B.
38:答案:B;细节理解题;根据第二段.In the beginning I swam fast and I called out"Help!".All my friends came to help me.描述,可知在一开始,作者喊了救命,故选B.
39:答案:C;推理判断题;根据I tried my best to call my friends for help,but this time nobody came to help me.及In the end they found I was telling the truth.They came and saved my life.描述,可知他的朋友们以为他又是在开玩笑,所以一开始没有人来救他,后来才发现我说的是真的.故选C.
40:答案:D;主旨归纳题;这篇短文中作者因为开玩笑欺骗朋友,差点丢了自己的性命.以此告诉我们,一个爱说谎的人,没有人会信任他.故选D.

点评 在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义.对于暗含在文章中的人物的行为动机、事件中的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.The girl _______ has big eyes is my classmate,Kate.(  )
A.whomB.whichC.whoD.what

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The spaceship_________ was sent up to go around the earth in Nov.of 2011is called Shenzhou VIII.(  )
A.whichB.whoC.whomD.what

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.假定你是李华,看到班上有部分同学在完成作业时,不是自己独立完成而是抄袭他人的作业.针对这种现象,请你以My opinions on copying others'homework为题谈谈自己的看法.
注意:1.短文必须包括所有内容要点,可适当发挥; 
2.短文标题与开头已为你写好,不计入总词数;
3.词数:80左右.
Reasonsdifficult and too much
lazy and no interest
Effectagainst the school rules
Solutionsstudy hard
ask…for help
Opinions
My opinion on copying others'homework
 
It is known to us all that some students copy others'homework.There are several reasons for this phenomenon.The main reason is that a large amount of homework which is difficult to work out needs to be done everyday.Although copying others'homework seems to do us a favor when we have to stay up late to finish the endless exercises,in fact,it really does harm to us students in terms of getting into a bad habit of being lazy to think over difficult questions.
As far as I am concerned,as a student,we should not only be honest but work hard to finish all the homework on our own as well.If we have difficulties,we can ask our teachers and classmates for help.
We should work hard to gain knowledge.Let's do our best to prevent such bad behavior from spreading..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Every baby like sitting in the prams (婴儿车) which are pushed by their mothers along the road or in the park.They sit in the prams eating,drinking,laughing or sleeping.
But have you ever heard of the Pram Race before?It is held in Hull,England once a year.You might see some people running along the road and pushing the prams as fast as they can.However,there aren't any babies in the prams,but adults instead.They jump out of the prams and drink lots of milk on the table along the road.Then they get into the prams and go on racing.The Pram Race is held to raise money for the people in need!For example,it helps to make it possible for disabled people to have wheelchairs for fit.
It all started when Hull was a fishing town.Every Friday afternoon,fishermen's wives had to run,pushing the prams with their babies in.They took money to pay their bills and buy food rapidly before their husbands returned from the sea.
At the beginning,only a few people were interested in the race,but now quite a lot of people including children,teenagers and the old take part in it each year.It is watched by more than three thousand people.These days,the Pram Race has become more famous in the town.People can not only watch the exciting race,but also share their joy and friendship every year.If you want to watch the Pram Race,go to Hull.

51.What do babies do while sitting in the prams?B
A.They eat,drink or run.   
B.They drink,laugh or sleep.  
C.They run,walk or jump.   
D.They sleep,eat or race.
52.How often is the Pram Race held?C
A.Once a week.   
B.Once a month.   
C.Once a year.   
D.One a season.
53.Who sits in the prams during the Pram Race?D
A.Babies.   
B.Children.   
C.Teenagers.  
D.Adult
54.What was the town like when the Pram Race started?A
A.A fishing town.   
B.A riding town.   
C.A shopping town.   
D.A running town.
55.Which of the following sentences is WRONG?C
A.The Pram Race was not very popular at the beginning.
B.The Pram Race is held to raise money for the people in need.
C.People in the prams drink lots of water along the road while racing.
D.The fishermen's wives were busy with a lot of things every Friday afternoon.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.The librarian took the magazines out of the reading room.(改为被动语态)
The magazineswere taken out of the reading room by the librarian.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.John worked very hard.He managed to find out a solution to the math problem.(两句合并成一句)
John workedso hardthat he managed to find out a solution to t he math problem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Lucy has been to Beijing.Mark has been to Beijing as well.(合并为一句)
Both Lucy and Mark have been to Beijing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.He is so poor that he has no house _____.(  )
A.to live inB.livingC.to liveD.living in

查看答案和解析>>

同步练习册答案