精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Self reflection(自我反思)is helpful for our study.Some people prefer to do their self reflections mentally(精神地),while others write some notes.Whether written or purely(纯粹地)mental,the course is the same.School textbooks are often divided into units of study.This can make it easier of someone who wants to begin the course of self reflection to get started.Sometimes you are reminded that the unit is over because there is a test.Use these natural breaks as chances to stop and reflect.Find a quiet place.You can even sit at your desk at school or on the sofa in your living room or somewhere else as long as it is quiet.Write some notes on things that you learn in this unit but don't know before.Writing questions will help you remember to continue seeking answers.The next time,you are an expert (专家)in the same topic.Self reflection is a basic skill for a successful student.If you have never taken time to reflect,try it now.
Answer the following questions according to what you read.
76.What are the two ways of self reflection?doing their self reflections mentally and writing some notes
77.When can we stop and reflect during learning school textbooks?When a unit is over
78.Where is the suitable place to do self reflection?A quiet place
79.Why does writing questions help you to be an expert?Because writing questions will help you remember to continue seeking answers
80.What do you think is important for a student according to the passage?Self reflection is important for a student.

分析 该短文讲述了自我反思的重要性;自我反思对我们的学习是很有益的,一些人喜欢在心里自省,其他的人则会写日记或者某种形式的笔记.但无论是落在纸面还是藏在心里,这个过程是一样的.学校的教科书常常被划分为不同的单元进行学习.这种方法对试图开始自我反省的人来说也是简单易行的.当你学完了任何一门学科的某一单元,你要善于进行自我反思.
找个安静的时间和地点.甚至当你在学校课堂上比其他同学先做完作业后的那段自由时间也可以.如果你打算记笔记,可以以写日志的方式顺便进行自我反思.你可以写下本单元所学习的一些新知识,然后考虑考虑你正想知道的那些知识,如考虑考虑虽已学习过的解决数学问题的新方法,但你并不知道何时使用这种方法.记下你的这一问题以提醒自己在下次讲到这个话题时专心听讲并寻找答案.
自我反思对一个成功的学生非常重要,如果你以前从未反思过,现在就请开始吧.

解答 76.答案:doing their self reflections mentally and writing some notes;细节理解题;根据短文内容Some people prefer to do their self reflections mentally,while others write some notes.可知自我反思的两种方式分别是:doing their self reflections mentally和 writing some notes;故填doing their self reflections mentally and writing some notes.
77.答案:When a unit is over;细节理解题;根据短文内容Sometimes you are reminded that the unit is over because there is a test.Use these natural breaks as chances to stop and reflect.可知,当你学完了任何一门学科的某一单元时,你要进行自我反省.故填When a unit is over.
78.答案:A quiet place;细节理解题;根据短文内容Find a quiet place.You can even sit at your desk at school or on the sofa in your living room or somewhere else as long as it is quiet.可知,最好找一个安静的地方进行自我反思;故填A quiet place;
79.答案:Because writing questions will help you remember to continue seeking answers;细节理解题;根据短文内容Writing questions will help you remember to continue seeking answers.The next time,you are an expert (专家)in the same topic;可知记下你的这一问题以提醒自己在下次讲到这个话题时专心听讲并寻找答案.有助于你成为一个专家;故填Because writing questions will help you remember to continue seeking answers;
80.答案:Self reflection is important for a student;细节理解题;根据短文内容Self reflection is a basic skill for a successful student;可知自我反思对一个成功的学生非常重要;故填Self reflection is important for a student.

点评 通览全文,领会大意,揣摩话题.解题时应先通览全文,了解短文大意,根据对大意的把握,判定语境,揣摩话题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.With the development of modern science,it's     for us to get information from all over the world.(  )
A.slowerB.busierC.harderD.easier

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.One day,a farmer was walking down a road with his son Thomas.The father said,"Look!There's a horseshoe,pick it up and put it in your bag."Thomas said,"It isn't worth the trouble."His father said nothing but he picked it up himself.When they got to a nearby town,they had a rest.There the farmer sold the horseshoe and with the few pennies he bought some cherries(樱桃).
The father and the son continued their way.The sun was well up in the sky,and there wasn't a house or even a tree where they could have a rest.Thomas felt too thirsty to walk on.At this time,his father dropped a cherry on the ground and Thomas picked it up quickly and ate it.After a while,his father dropped another cherry and once again,his son lost no time in picking it up and putting it in his mouth.
And so they went on.The old farmer dropped the cherries and the son picked them up.When Thomas had eaten up all the cherries,his father said to him"My dear son,if you had bent (弯腰)down early to pick up that horseshoe,it would not have been necessary for you to bend so many times for the cherries.Always remember the lesson that he who does not worry about the little things will find that he cannot do the great things."

51.What did the father find on the road at first?B
A.A horse
B.A horseshoe
C.A bag
D.A cherry
52.The farmer boughtC  with the money after he sold the horseshoe.
A.some bread
B.some water
C.some cherries
D.some pennies
53.What did the father do after his son refused to pick up the horseshoe?B
A.He beat his son.
B.He said nothing
C.He felt vary happy
D.He became very angry
54.The father dropped the cherries one by one,becauseA.
A.he wanted to teach his son a lesson
B.he wanted his son to do more exercise
C.he wanted his son to eat them all
D.he wanted to laugh at his son
55.The main idea of this story isD.
A.cherries are so delicious that most of us like to eat them
B.a horseshoe is so expensive that it can bring us a lot of money
C.if we want to eat cherries,we must pick up a horseshoe
D.if we don't worry about the little things,we cannot do the great things.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.-Mum,today is your day,the Women's Day.Here are someflowers(flower) for you.
-It's very thoughtful of you.Thanks,Kitty.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.The party yesterday was a bigsuccess(succeed).Everyone had a good time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.一Kate has won the first prize in the singing competition.
一__________pleasant surprise this gave her classmates!(  )
A.WhatB.HowC.What aD.How a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Since last August,the old ladyhas had (have) bad headaches three to four times a month.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.It is quite fine today!How aboutgoing(go) climbing this afternoon?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年浙江杭州萧山区临浦片八年级上四科联赛英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Your mom tells you to put on your hat and gloves. But as the cold winter season gets closer, it’s so cold that even mom’s advice does not work.

That means it’s time to put on your qiuku! This is a kind of “thermal underwear(保暖内衣)” or long underpants that keep people warm in the coldest months of the year.

In Western countries, qiuku is usually known as long johns, but they aren’t popular. Long johns in the US are usually two pieces, a long-sleeved(长袖的) shirt and long pants, worn under other clothing or sometimes even used as pajamas(睡衣).

Long johns first appeared in England during the 17th century. We call them long johns because the US boxer John L. Sullivan wore them while he boxed. But this is not a historical fact.

In the US, it gets quite cold and snowy in many places. And while parents often push kids to wear more clothes and long underwear, it’s very special when young people actually(实际上) put them on.

Part of the reason might be because it’s not very fashionable(时尚的) and another reason might be because people don’t spend much time outside during the cold months. So they just deal with the freezing(冰冻的) temperatures when they have to leave the warm building. But in their parents’ eyes, staying warm is more important than looking nice.

1. People wear qiuku to be __________.

A. fashionable B. popular C. friendly D. Warm

2. What is part of long johns in the US?

A. Socks B. T-shirts C. Long pants D. Coats

3.Which one is TRUE according to the passage?

A. Long johns first appeared in the US in the 17th century.

B. Long johns got its name from the boxer John L. Sullivan.

C. We can read about long johns and Sullivan in history books.

D. Long johns in Western countries are as popular as qiuku in China.

4. What does the underlined sentence mean?

A. Few young people wear long johns.

B. Many young people wear long johns.

C. Young people like special long johns.

D. Young people dislike special long johns.

5.The last paragraph tells us that ___________.

A. young people care more about staying warm

B. young people think long johns are not fashionable

C. in winter people need to stay outside for a long time

D. long johns are fashionable but can’t keep people warm

查看答案和解析>>

同步练习册答案