精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.There are over 800 boarding (寄宿) schools in the UK with students from home and foreign countries.Boarding schools started hundreds of years ago in the country.But the earliest boarding schools were set up for white,rich b oys only.Now both boy s and girls can go to boarding schools from the age of 7 to 18.
What to do
In the UK,boarding schools have three terms in a school year,with about 13 weeks in each term.Students study and live together.They can't go outside if they are not allowed to.In some schools,each student has his or her subject plan.Besides the usual classrooms and laboratories,the boarding schools have lots of other facilities for their students,including music rooms,boats,swimming pools,cinemas and theatres.Most boarding schools have a"light out"time.So when it's time to go to bed,all the lights in the bedrooms are turned off.There are house-masters to take care of students all the time,especially after school hours.
__________________ _                                                              
Nearly all students at boarding schools wear a school uniform.Boys usually wear a shirt and a tie,and girls wear a white blouse,sometimes also a tie and a skirt.As students get older,the rules become less strict.
What to eat
In the UK,boarding schools provide students with delicious food.They can choose to have a full English breakfast or simply bread.They can also choose between a meal with no meat and another meal at lunch and dinner.And there is always self-service for salad (沙拉),other side dishes and a dessert.Students can also make themselves something to eat at any time in a kitchen,or drink tea or have a snack between meals.

105.How long does a student need to stay at school every year according to the passage?
39 weeks.(About 273 days)
106.What does the underlined word"facilities"mean in Chinese?设施
107.请在文中空线上为第三段拟个标题(限3个词以内)What to wear
108.将文中划线的句子翻译成汉语学生们也可以随时到厨房做些东西吃,或者在两餐之间喝点茶,吃点零食
109.根据短文内容用一个完整的英文句子(限15个词以内)回答问题.
What is the main idea of the passage?The life in boarding schools in the UK.

分析 本文大意:英国有800多家寄宿学校.最早的寄宿学校是为只为白人和有钱人家的男孩开办的,现在7-18岁的男孩和女孩都可以去.他们在一起学习和生活,不经过允许不能外出,大多数寄宿学校都有熄灯时间.几乎所有的学生要穿校服,随着学生们的年龄增长,规定变得不太严格.寄宿学校为学生们提供美味的食物.

解答 105.39 weeks.(About 273 days)
106.设施.
107.What to wear
108.学生们也可以随时到厨房做些东西吃,或者在两餐之间喝点茶,吃点零食.
109.The life in boarding schools in the UK.

105题答案:39 weeks.(About 273 days)考查细节理解题,根据文中的第一段In the UK,boarding schools have three terms in a school year,with about 13 weeks in each term在英国,寄宿学校一学年有三个学期,每个学期大约有13个星期可知3×13周=39周,故答案是39 weeks.(About 273 days).
106题答案:设施 考查词汇题,根据文中的第二段the boarding schools have lots of other facilities for their students,including music rooms,boats,swimming pools,cinemas and theatres从后面的句子:包括音乐室,船,游泳池,电影院和剧院,这些是设施,故答案是设施.
107题答案:What to wear考查归纳题,根据文中的文章大意寄宿学校几乎所有的学生都穿校服,男生通常穿衬衫和领带,女孩穿白色的衬衫,有时也系领带和裙子,随着学生年龄的增长,规则变得不那么严格了.故穿什么,故答案是What to wear.
108题答案:学生们也可以随时到厨房做些东西吃,或者在两餐之间喝点茶,吃点零食.考查翻译题,根据文中的第四段Students can also make themselves something to eat at any time in a kitchen,or drink tea or have a snack between meals.可知,故答案是学生们也可以随时到厨房做些东西吃,或者在两餐之间喝点茶,吃点零食.
109题答案:The life in boarding schools in the UK考查主旨题,根据文中的大意主介绍了英国的寄宿生活,故答案是The life in boarding schools in the UK.

点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.
Fifty-three years ago Barbie Millicent Roberts first appeared in the world of toys.
Since then,Barbie doll,as everyone called her,has become the most successful toy doll in history.Her parent,the Mattel Company,said that 90% of all Ame"rican girls between 3and 10have at least one Barbie at home.
     However,Barbie is facing some trouble at present (现在).There are many similar dolls on the market in competiotion with her.Another doll named Bratz,for example,come to life thirteen years ago.She looked more like today's pop stars with heavy makeup(浓妆) and miniskirts.And her company offers more kind of clothes too.
    It seems that Barbie has lost her magic among older girls."For younger girls,playing with a Barbie is much fun.But when you get older,you want something smarter and more modern,"says Vera Shepherd,a shop assitant in a New York toy store.
    It is good news that on the international market.Barbie is still No.1.although Mttel is selling ferwer Barbies int the United States three years,sales in other countries are still going up.in January 2009,Mattel openee its first Barbie store in Shanghai,where girls can shop,eat,drink or even become fashion designers for their own Barbies.
    Mattel is planning big celebration for Barbie's 53rd birthday.Fashion designers from all over the world have been called to make new dresses for Barbie.How long will Barbie stay popuplar in the world of toy dolls?It is hard to say,but 53is surely not the age to retire(退休).
61.Barbie's family name isA.
A.RobertsB.millicentC.ShepherdD.Bratz
62.Barbie's trouble is thatC.
A.it wears heavy makeup and miniskirts.
B.other dolls are more popular with little girls.
C.other dolls are trying to beat her in the market.
D.it has become less popular in the international market.
63.Girls can do the following in the first Barbie shop in Shanghai exceptD.
A.going shoppingB.having foodC.drinking juiceD.taking photos
64.What's the meaning of the underline words"fashion designers"in the passage?D
A.珠宝设计师B.发型设计师C.舞台设计师D.服装设计师
65.What is the best title of the passage?B
A.First Barbie Shop in ShanghaiB.Barbie's Past and present
C.Barbie's 53rd Birthday PartyD.Barbie Lost Her Magic.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.How do you like your school?Have you ever written to your headmaster to express your idea?Here are some letters written by students from different schools.
Luke,14,from Jiangsu
I will give some suggestions about our school uniform.In our school,we students have to wear uniform every day.But the yellow and green sports kit(服装)looks really dark and old.It can't stand for young and lively spirit.We can add some red or orange colors and make a new type of uniform.I hope our headmaster will think about it.
Danny,14,from Zhejiang
I have two suggestions for my headmaster.First of all,I think we should have more hobby classes in science,such as plane model making class and computer programming class.It is really boring to study basic subjects all the time.And second,I hope we can have more PE lessons or more time for physical exercise.Lots of students now don't have a strong enough body.
Sam,15,from Shanxi
I'd like to say thank you to my headmaster.About one week ago,I got a bad cold after playing basketball.Our headmaster came to me after he knew about it.He took care of me until my parents came.I really want to thank him for that.
Helen,14,from Shandong
In the letter I wrote,I want to talk about the possibility of personal(个性化的)classes.Now many middle schools are trying he"personal class"system.Students don't have regular classes.They can choose lessons they want to take.I think it is more effective.And it is also good for exercise.
We don't have to stay in one classroom all the time.

69.Luke gives some suggestions aboutC in his letter.
A.hobby classes                B.personal classes
C.school uniform               D.basketball playing
70.The reasons why Danny gives two suggestions are thatB.
A.students have too few classes every day and they love sports
B.studying basic subjects only is boring and students are too weak
C.hobby classes are interesting and students have no PE lessons at all
D.students want to cancel the basic subjects and they want to have more sports lessons
71.All the students exceptC write to the headmaster to complain about something.
A.Luke                       B.Danny
C.Sam                        D.Helen
72.Which of the following is NOT True in Sam's letter?D
A.Sam hurt himself when playing basketball.
B.The headmaster cared for Sam until his parents came.
C.Sam was really thankful to the headmaster.
D.The headmaster stayed with Sam after he knew what had happened.
73.The underlined sentence"I think it is more effective"means"D"
A.Regular classes will be more vivid and lively.
B.Regular classes will help students learn better.
C.Personal classes will be more vivid and lively.
D.Personal classes will help students learn better.
74.According to the passage,most students write to their headmasters aboutB.
A.personal experiences            B.how to make schools better
C.spare time activities             D.how to deal with other students.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Happiness is important for everyone.Most people want to be happy but few know how to find happiness.Money and success don't bring lasting happiness.Happiness depends on ourselves.In other words,we make our own happiness.
Some people believe that if they are  wealthy,they will be able to do anything they want,which means happiness.On the other hand,some people believe that holding a high position in the government is happiness.In this way,you have not only money,but also many other things which can't be bought by money.However,other people believe that having lots of money is not happiness,nor is holding a high position in the government.These people value their beliefs,or their intelligence,or their health.They think these can make them happy.
Here are a few ways to help you be happier.
The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life.Too often,we spend so much time thinking about the future,for example,getting into college or getting a good job,which means we don't enjoy the present.You should enjoy life's simple pleasures,such as reading a good book,listening to your favorite music,or spending time with close friends.People who have close friends usually enjoy happier and healthier lives.
The second secret of happiness is to be active.Many people go dancing or play sports.People can forget about their problems and only think about the activities.
Finally,many people find happiness in helping others.According to studies,people feel good when they volunteer their time to do many meaningful things for other people.If you want to feel happier,do something nice for someone.You can help a friend with his or her studies,go shopping to get food for an old neighbor,or simply help around the house.
Now maybe you know how to find happiness!

根据短文内容,选择正确答案
61.The underlined word"wealthy"means"D"in the article.
A.pleased         
B.healthy           
C.excited          
D.rich
62.Some people who hold a high position in the government think they canA.
A.get money and something they can't buy with money.
B.do what they want to do at any time
C.enjoy health which means them work hard
D.take an active part in all kinds of activities every day
63.The writer thinks the secret of happiness is that peopleC.
A.think about getting a good job           
B.think of presents they don't like
C.often spend time with close friend       
D.often spend time on entering the college
64.Many people find it happy toB.
A.remember the old days and troubles      
B.do some meaningful things for others
C.go shopping to buy some food            
D.make much money and little success
65.The passage mainly tells usA.
A.how to find happiness                   
B.how to save happiness
C.to do something good for others         
D.to value our beliefs or health.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2017届江苏仪征市九年级上期第二次英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Look, the old man who is playing _______ guitar is ______ university teacher.

A. the ; an B. /; an C. the; a D. / ; a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Some people think only school children do not agree with their parents,however,it is not true.Communication is a problem for parents and children of all ages.If it's hard for you to communicate with your parents,don't worry about it.Here is some advice for you to bridge the generation gap.
Don't argue with your parents.Don't get to your parents when you are angry.Your parents probably won't consider your ideas if you are shouting at them.And you can't express yourself well if you are angry.Go someplace to cool off.Make sure you understand why you are unhappy.Then think about what you want to say to your parents.If you don't think you can speak to them at the moment,try writing a letter.
Try to reach a compromise (和解).Perhaps you and your parents disagree on something.You can keep your disagreement and try your best to accept each other.Michael's mother didn't agree with him about buying a motorcycle.They argued over it.But they finally came to a compromise.Michael bought the motorcycle,but only drove it on certain days.
Of course,your parents might refuse to compromise on something.In these situations,it is especially important to show love and respect to them.Showing respect will keep your relationship strong.Talk about your values.The values of your parents are probably different from those of your own.Tell your parents what you care about,and why.Understanding your values might help them see your purposes in life.
A good relationship with your parents can make you a better and happier person.It is worth having a try!

61.The reading tells usD have a communication problem.
A.parents and other people             
B.school kids and their parents
C.teachers and their students            
D.parents and children of all ages
62.Your parents probably won't consider your ideas if youC.
A.don't get to them often   
B.write a letter to them
C.don't speak to them politely  
D.express yourself well
63.The underlined phrase"cool off"in the passage means"B".
A.to make yourself happy   
B.to get you quiet and relaxed
C.to have a good rest   
D.to hide yourself quickly
64.If there's really a generation gap between you and your parents,you'd betterA.
A.have a talk with them often 
B.keep away from them
C.agree with them all the time 
D.know about their values
65.From the reading we learn thatC.
A.parents and children should not have a generation gap
B.parents should show love and respect to their children
C.there are some good ways to bridge the generation gap
D.there are so many serious problems in families today.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.In a classroom in any country,the teacher teaches more than art or history or language.He or she teaches what is known as the"hidden course"---the culture(文化)of that country.
In a society such as the United States,people with different history,culture and language join together and think highly of individualism(个人主义).Their education as a part of the society(社会),also think of this greatly.Teachers try to make each student special.Students do not have to remember a lot of information; instead,they work alone and find answers by themselves.There is often a discussion in the classroom.At an early age students learn to have their own ideas.Their education encourages personal thought.The importance is put on how to arrive at an answer and not simply to get the correct answer.
In most Asian countries,the people have the same languages,history,and culture.Perhaps for this reason,the education there shows society's ideas in group goals rather than individualism.Children in China and Japan often work together and help each other on homework.In the classroom,the teacher often teaches in a public way.He says,and the students listen.There is not much discussion.Instead,the students repeat rules or information that they have been taught in order to keep them in mind.
In many ways these differences come from different educational psychology(教育心理学).In Western countries teachers make it easier for the students to learn for themselves.In the Eastern,however,teachers often feel that their job is to pass knowledge to students,or the students can't learn anything.

66.What is the"hidden course"according to the passage?The culture of its country.
67.What do American teachers do in class?They let students work alone and find answers by themselves.
68.What do Asian teachers do in class?They say and students listen.
69.What's the main difference in education between the East and the West?The Eastern education shows society's ideas in group goals rather than individualism while the Western education encourages personal thought.
70.What do you think the proper title for the passage is?Education in the East and in the West.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Too many people want others to be their friends,but they don't give friendship back.That is why some friendships don't last very long.To have a friend,you must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you.Learning to be a good friend means learning three rules:be honest; be generous; be understanding.
Honesty is where a good friendship starts.Friends must be able to trust one another.If you don't tell the truth,people usually find out.If a friend finds out that you haven't been honest,you may lose your friend's trust.Good friends always count on one another to speak and act honestly.
Generosity means sharing and sharing makes a friendship grow.You don't have to give your lunch money or your clothes,or enjoyments,like your hobbies and your interests.Naturally you will want to share your ideas and feelings.These can be very valuable to a friend.They tell your friend what is important to you.By sharing them,you help your friend know you better.
Sooner or later everyone needs understanding and help with a problem.Something may go wrong at school.Talking about the problem can make it easier to solve.Turning to a friend can be a first step in solving the problem.So to be a friend you must listen and understand.You must try to put yourself in your friend's place so you can understand the problem better.
No two friendships are ever exactly alike.But all true friendships have three things in common.If you plan to keep your friendships,you must practice honesty,generosity and understanding.

31.Some friendships don't last very long becauseD.
A.they don't know friendship is something serious
B.there are too many people who want to make friends
C.those who give others friendships receive friendships from others
D.those who never give others friendships receive no friendship from others
32.According to the passage,honesty isB.
A.something countable        
B.the base of a friendship
C.as important as money      
D.more important than anything else
33.Which of the following is NOT true in the passage?C
A.Always tell your friend the truth.
B.Sharing your mind with your friend is of great value.
C.A friend who gives you his lunch money is a true friend.
D.Discussing your problems with your friend often helps to solve the problem.
34.What does the word"them"refer to in the third paragraph?A
A.your ideas and feelings.
B.your hobbies and interests.
C.your lunch money and clothes.
D.your clothes and enjoyments.
35.The best title of this passage isA.
A.How to Be a Friend                
B.Honesty Is the Best Habit
C.Three Important Points in Life       
D.A Friend in Need Is a Friend Indeed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Parents do anything they can to give their kids the best education.According to a report published by the Sutton Trust,a third of"professional parents"with children aged between 5and 16have moved to an area,because they think it has good schools^
Some go further:6% of the 1,000parents surveyed said they started to attend church (教堂) services to help their children get a place at a church school; 3% said they used a relative's address to get children into a better school; and 2% said they had bought a second home and used that address for a better school.
It seems strange that parents,while paying close attention to school,seem often to forget a much cheaper way of improving their children's educational situation-a stable (稳定的)family.There are plenty of researches to back all this up:a recent study by the Childhood Wellbeing Research Centre found that children aged seven and older usually (lid more poorly in exams and behaved badly at school if their parents broke up.Another report by the Economic and Social Research Council,found that a stable family life meant children were more likely to take in what was offered in the classroom.According to the Royal College of Psychiatrists,teenagers whose parents were fighting or separating might find it difficult to concentrate (集中注意力)at school.
Of course,many marriages are progressing well even if there're unpleasant matters in life.I've been married for more than a quarter of century,and the one thing I'm sure of is that it's not a bed of roses.I've also got four children aged between 11and 21; and while I'm truly thankful to the many teachers who have taught them,and the schools they've been pupils at,I've felt fairly certain as the years go by that a stable home is much more important than where their school sits in the local league table (排行榜).
So paying a few hundred pounds for a family relationship course could be a much better use of the family's money than spending thousands on moving houses.I can't help wondering whether the only sure winners from the fight to live by the best school gates are house sellers rather than the very children the move is designed to help.

52.According to the Sutton Trust,what's the most common way for parents to send their children to a good school?C
A.Asking their relatives for help.
B.Going to church every Sunday.
C.Moving to a house in a certain area.
D.Buying a second house near the school.
53.What can we learn from the researches in Paragraph 3?C
A.Children above seven usually behaved badly at school.
B.Going to good schools improved the children's behavior.
C.Parents'relationship had an influence on their children's study.
D.Parents usually fought for their children's poor performance at school.
54.The writer agrees that.D
A.a longer marriage means a stronger family relationship
B.the local league table of schools is important for parents
C.parents should have better communication with teachers and schools
D.it's worthwhile to spend some money improving a family relationship
55.What's the best title of the passage?D
A.More Money Can Help"Buy"Better Education
B.Parents Should Provide the Best Start for Their Children
C.Moving Houses Gives Great Benefits to Children's Education
D.Parents Staying Together Happily Is the Best Way to Help Children.

查看答案和解析>>

同步练习册答案