精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.请认真阅读下面短文,并根据各题所给首字母的提示,写出一个合适的英语单词完整、正确的形式,使短文通顺.
Now I tell you a short story"Dare to fly".There was a tree in my garden.Two birds with their (66)two babies lived in the tree.
One day,I heard the cry of two baby birds.Maybe they were hungry.And I could not
(67)find their parents.I wanted to give (68)them some food.At that time,the (69)father bird and the mother bird came back.They came back with some food.But they put the food onto the (70)ground.To get the food,the babies had to fly down.
The baby birds were (71)afraid.They just cried and didn't move at first.They asked their parents for (72)help.But the two just stood there and did nothing.
Having no other choice,the baby birds began to look (73)down of the house.After about ten minutes,they were so (74)hungry that they flew off from the house.I could hear their cry when they flew.At last,they landed safely on the ground and (75)ate the food.
These birds teach me a lesson-There are lots of chances.If you want yours,you need to go out for them.

分析 本文通过幼鸟刚开始学飞时,有些害怕,但努力克服之后,就成功地吃到了父母放在地上的食物这个故事,告诉我们一个道理:有很多的机会,如果你想要你的,你需要为他们而迈出第一步.

解答 66.two  考查数词:细节理解题:由下文two baby birds得知此处为两只小鸟.   
67.find  考查动词:细节理解题:由下文They came back with some food它们带着食物回来了.即当时父母不在家,因此我不能"发现"它们,故填find.
68.them  考查代词:细节理解题:由上文two baby birds得知,即them指代两只幼鸟,give sb.sth.故用宾格形式.         
69.father 考查名词:细节理解题:由下文They came back with some food它们带着食物回来了.they指代两只幼鸟的父亲和母亲,故填father.            
70.ground 考查名词:细节理解题:由下文To get the food,the babies had to fly down为了得到食物,小鸟不得不飞下来;下文At last,they landed safely on the ground最后,他们安全降落在地上. 结合题意,故填ground.
71.afraid  考查形容词:细节理解题:由下文They just cried and didn't move at first起初他们只是哭着不动.推测它们是害怕的,故填afraid.
72.help  考查名词:细节理解题:由下文 But the two just stood there and did nothing 但两人只是站在那里什么也没做;结合题意,本题考查固定短语ask sb.for help寻求某人的帮助,故填help.
73.down 考查副词:细节理解题:由上文Having no other choice没有其它选择; 上文To get the food,the babies had to fly down为了得到食物,婴儿不得不飞下来.故此时幼鸟开始向下看,故填down.
74.hungry   考查形容词:细节理解题:由下文they flew off from the house他们从房子里飞下来了;上文Maybe they were hungry也许他们饿了.故填hungry.
75.ate 考查动词:细节理解题:由上文they were so (74)h ungry that they flew off from the house他们饿得从房子里飞了出去.目的是吃东西,故填过去式ate.

点评 本文是一篇填词阅读理解题,在解题时,务必充分挖掘上下文的语境和行文的逻辑关系,为我们解题找到依据,同时,要注意考虑单词书写的正确形式.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.After getting up,he washes his face.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

7.The boy is too young to dress himself.(同义句)
The boy isso youngthat hecan't dress himself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.-Mina looks happy,shesucceeds(succeeds,fails)in the match-We are proud of her.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Do you get angry at your friends'singing loudly while you are working?Or when your best friend does not wait for you after school?
If you do,you need to control your feelings and stop getting angry so easily.Getting angry with people can make you lose friends.
Gary Egeberg,an American high school teacher,has written My feelings Are Just Like Wild Animals to help you control your feelings.It tells teens how to stay cool when bad things happen to them.The book says that getting angry only makes problems worse.It can never make them better.Getting angry is not a natural way to act.It is just a bad habit,like smoking.The book says you can control your anger easily-all you have to do is telling yourself not to be angry.
When a baby falls over,it only cries if people are watching it.Like a baby,you should only get angry if you are sure it is the right thing to do.
•Keep a record.Every time you get angry,write down why you are angry.Look at it later and you will see you get angry too easily.
•Ask your friends to stop talking to you when you get angry.This will teach you not to be angry.
•Do something different.When you get angry,walk away from the problem and go somewhere else.Try to laugh!

28.The writer wants to tell usA.
A.not to get angry             
B.to work hard at school
C.to do more exercise          
D.to help each other
29.The writer thinks that if you get angry easily you willB.
A.get ill very easily
B.lose your friends
C.get sad easily    
D.eat less
30.My Feelings Are Just Like Wild Animals is aB.
A.story
B.book
C.picture 
D.film
31.My Feelings Are Just Like Wild Animals mainly tells usC.
A.what to read                
B.how to read
C.how to stay cool            
D.how to learn English
32.When a baby falls over,it  only cries if people are watching.Here"it"refers toD.
A.the book
B.anger
C.habit  
D.the baby.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Mum,I'm very hungry.Could you give me  something to eat?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.What does she think _____the game  shows?(  )
A.aboutB.ofC.onD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.(A)篇,根据内容,判断句子正(A)误(B)
Miss White
Do your children enjoy interesting stories,funny games and exciting dances?
Miss White will be ready to teach children all these things at the City Theater at 10:00on Saturday morning for free (免费).

International Picnic
Are you tired of eating the same food every day?Come to the Nature Park on Saturday and enjoy food from all over the world.Delicious but not expensive.From noon to 5:00p.m.

Ball Game
It's October,and Saturday night (7:00-9:00)is your last chance to see The Red Birds this year.Get your tickets at the gate.You will see it outdoors.It may be cold.Don't forget to wear sweaters and jackets.
Do You Want to Hear"The Zoo"?
"The Zoo",a popular rock group from Australia,will give their first concert this Saturday night,at eight in the Rose Hall,City College.

根据短文内容判断正误,正确的在题号前写A,错误的写B.(10分)
51.On Saturday morning,children can learn dancing at the City Theater.A
52.The Red Birds ball game is indoors in the evening.B
53.You can enjoy different kinds of foods from all over the world if you go to the Nature Park.A
54."The Zoo"is a music group.A
55.According to the advertisements(启事) we can have a nice Saturday night.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

6.Why don't you wait for the bus at the gate?(改为同义句)
Why not wait for the bus at the gate?

查看答案和解析>>

同步练习册答案