精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Almost all cultures celebrate the end of one year and the beginning of another in some way.Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways,and at different times on the calendar.
In Western countries,people usually celebrate New Year at midnight on December 31st-January 1st.People may go to parties,sometimes dressed in formal clothes,and they may drink champagne(香槟酒)at midnight.During the first minutes of the new year,people cheer and wish each other happiness for the year ahead.But some cultures prefer to celebrate the new year by waking up early to watch the sun rise.They welcome the new wear with the first light of the sunrise.
Many cultures also do special things to get rid of bad luck at the beginning of a new year.For example,in Ecuador,families make a big doll from old clothes.The doll is filled with old newspapers and firecrackers.At midnight,these dolls are burned to show the bad things from the past year are gone and the new year can start afresh(重新).Other common traditions to keep away bad luck in a new year include throwing things into rivers or the ocean,or saying special things on the first day of the new year.
Other New Year traditions are followed to bring good luck in the new year.One widespread Spanish tradition for good luck is to eat grapes on New Year's Day.The more grapes a person eats,the more good luck the person will have in the tear.In France,people eat pancakes for good luck at New Year.In the United States,some people eat black-eyed peas for good luck-but to get good luck for a whole year you have to eat 365of them!
26.The reading is mainly aboutB.
A.the meaning of"Happy New Year!"
B.several different New Year traditions
C.what to eat on New Year's Day
D.why people dress up nicely on New Year's Day
27.It's clear thatA.
A.some cultures celebrate New Year in the morning
B.the Western people celebrate New Year only on New Year's Day
C.people in Ecuador go to parties on December 31st-January 1st
D.no cultures do special things to celebrate New Year
28.In some cultures,people throw things into rivers or oceans toB.
A.bring good luck                
B.keep away bad luck
C.forget everything               
D.plan for the next year
29.To have a happy new year,C.
A.friends talk to each other in special ways
B.families make big dolls filled with old clothes
C.some people get up early to watch the sunrise
D.Europeans eat 365grapes on New Year's Day
30.When eating black-eyed peas on New Year's Day,people thinkA.
A.one pea brings one day of luck
B.black-eyed peas are the best medicine
C.the peas are too black and taste bad
D.the peas are helpful to count numbers.

分析 这篇短文给我们讲述的是不同的文化有不同的庆祝新年的方式,如有的国家是在半夜就开始庆祝新年的到来,而有的国家是早起,看到新年的第一缕阳光来庆祝新年.在新年的时候,还有很多不同的传统习俗,作者给我们举了很多例子来说明.

解答 BABCA
26.B 主旨大意题.这篇短文的第一段是本文的中心,根据这一段中Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways,and at different times on the calendar.我们可知,不同的文化有不同的庆祝新年的方式,而且是在不同的时间.从下一段开始作者给我们讲述了具体有什么不同.因此B选项几种不同的新年传统最符合文意.故选B.
27.A 细节理解题.根据短文第二段中But some cultures prefer to celebrate the new year by waking up early to watch the sun rise.可知,在一些国家里,人们更喜欢早起看日出,用这样的方式庆祝新年的到来.由此可知选A.
28.B 细节理解题.根据短文第三段中Other common traditions to keep away bad luck in a new year include throwing things into rivers or the ocean可知,还有一些传统是把一些东西扔到河里或海洋里,代表着在新的一年里远离坏运气.由此可知选B.
29.C 细节理解题.根据短文第二段中But some cultures prefer to celebrate the new year by waking up early to watch the sun rise.They welcome the new wear with the first light of the sunrise.可知,在一些国家里,人们更喜欢早起看日出,他们用看到新年的第一缕阳光这样的方式来庆祝新年的到来.故选C.
30.A 细节理解题.根据短文最后一句话In the United States,some people eat black-eyed peas for good luck-but to get good luck for a whole year you have to eat 365 of them!可知,在美国,一些人吃黑眼豆来获得好运.为了整整一年都有好运气,你必须得吃365粒豆子.由此我们可以推断出吃一粒豆子可以得到一天的好运,故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.When _____Rick eat breakfast?He ______ breakfast at seven o'clock.(  )
A.do,eats.B.does,eatC.does,eats

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.It's dangerous to put your head out of the window while driving.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19._________ weekends,we often play soccer.(  )
A.InB.OnC.forD.Of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Mom,my classmates invited me ____ a field trip.May I go with them?
-OK.(  )
A.go onB.to go onC.go inD.to go in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Today,an increasing number of people are always looking at their mobile phones with their heads down.These people are called the"Heads-down Tribe".Are you a heads-down tribe member Heads-down tribe members now can be seen everywhere.
More and more traffic accidents are happening because more drivers use mobile phones when they are driving.In order to make drivers pay more attention to driving,some new traffic rules have been made.For example,heads-down tribe members who use mobile phones while driving in Taiwan are fined(罚款).Car driver and motorcyclists who break the traffic rule will be fined NT3,000andNT1,000respectively.(分别地)
As we can see above,using mobile phones may cause accidents and even cost a lot of money.Also,more and more interesting and strange facts happen to the"Heads-down Tribe".Let's have a look at an interesting TV report.A man in America kept using his mobile phone on his way home.As a result,he bumped into a big lost bear.When he lifted his eyes from the phone,he was so scared that he turned around and ran away as quickly as possible.Another fact is that we can often see people in the restaurant eating face to face but looking at their own mobile phones.It's strange that they don't talk to the ones who sit opposite to them during the meal.Some of them even have fun communicating with others on the phone.
Mobile phones are helpful and necessary tools for modern life.Are mobile phones good or bad It depends on how people use them.Let's be"healthy"users and try to be the"Heads-up Tribe".
46.What do we know about the"Heads-down Tribe"D
A.They are cool children.
B.They are dangerous driver.
C.They are good at using the Internet.
D.They are always looking at their mobile phones.
47.What does the underlined word"motorcyclists"in the passage mean in ChineseA
A.摩托车手  
B.手机使用者  
C.低头族  
D.汽车司机
48.The American wasCwhen he knocked into the bear.
A.driving a car               
B.going to work
C.using his mobile phone       
D.singing a song
49.According to the passage,what do the"Heads-down Tribe"do when they eat in a restaurant?C
A.They look at their own mobile phones
B.They don't talk to the people who sit opposite.
C.Both A and B
D.They talk to the strangers who sit next to them.
50.What is the main idea of the passageD
A.Let's try to be the"Heads-down Tribe".
B.Mobile phones are helpful and necessary.
C.Mobile phones are not good for people.
D.We should use mobile phones rightly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.The problem is very easy,but not ____________ can work it out.(  )
A.somebodyB.NobodyC.noneD.everybody

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.I'm sure theywill accept (接受) our advice and join us in the activity.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.I like watching TV        Saturday evening.(  )
A.inB.atC.forD.on

查看答案和解析>>

同步练习册答案