精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Today,an increasing number of people are always looking at their mobile phones with their heads down.These people are called the"Heads-down Tribe".Are you a heads-down tribe member Heads-down tribe members now can be seen everywhere.
More and more traffic accidents are happening because more drivers use mobile phones when they are driving.In order to make drivers pay more attention to driving,some new traffic rules have been made.For example,heads-down tribe members who use mobile phones while driving in Taiwan are fined(罚款).Car driver and motorcyclists who break the traffic rule will be fined NT3,000andNT1,000respectively.(分别地)
As we can see above,using mobile phones may cause accidents and even cost a lot of money.Also,more and more interesting and strange facts happen to the"Heads-down Tribe".Let's have a look at an interesting TV report.A man in America kept using his mobile phone on his way home.As a result,he bumped into a big lost bear.When he lifted his eyes from the phone,he was so scared that he turned around and ran away as quickly as possible.Another fact is that we can often see people in the restaurant eating face to face but looking at their own mobile phones.It's strange that they don't talk to the ones who sit opposite to them during the meal.Some of them even have fun communicating with others on the phone.
Mobile phones are helpful and necessary tools for modern life.Are mobile phones good or bad It depends on how people use them.Let's be"healthy"users and try to be the"Heads-up Tribe".
46.What do we know about the"Heads-down Tribe"D
A.They are cool children.
B.They are dangerous driver.
C.They are good at using the Internet.
D.They are always looking at their mobile phones.
47.What does the underlined word"motorcyclists"in the passage mean in ChineseA
A.摩托车手  
B.手机使用者  
C.低头族  
D.汽车司机
48.The American wasCwhen he knocked into the bear.
A.driving a car               
B.going to work
C.using his mobile phone       
D.singing a song
49.According to the passage,what do the"Heads-down Tribe"do when they eat in a restaurant?C
A.They look at their own mobile phones
B.They don't talk to the people who sit opposite.
C.Both A and B
D.They talk to the strangers who sit next to them.
50.What is the main idea of the passageD
A.Let's try to be the"Heads-down Tribe".
B.Mobile phones are helpful and necessary.
C.Mobile phones are not good for people.
D.We should use mobile phones rightly.

分析 今天,许多人总是低头看着自己的手机,成为了"低头族".因为越来越多的驾驶员开车时用手机,造成了更多的交通事故.也闹出了一些笑话.所以作者提议:健康地使用手机,做"抬头族".

解答 46.D 细节理解题.由短文第一自然段Today,an increasing number of people are always looking at their mobile phones with their heads down.These people are called the"Heads-down Tribe可知,人们把总是看着手机的人们称为"低头族".故选D.
47.A 词义猜测题. 从该句中的"break the traffic rule"(违反交通规则)可以推测出本空与"驾驶员"相关,故选A.
48.C 细节理解题.从短文第3自然段的"A man in America kept using his mobile phone on his way home."(一位美国人在路上不停地使用手机),可知,本题选C.
49.C 细节理解题.由短文倒数第2自然段Another fact is that we can often see people in the restaurant eating face to face but looking at their own mobile phones.It's strange that they don't talk to the ones who sit opposite to them during the meal.Some of them even have fun communicating with others on the phone可知,在饭店吃饭时,玩手机爱好者是盯着手机,不与人说话.故选C.
50.D 题目推断题.根据文章内容可知短文说明了过度地、不恰当地玩手机给人们生活带来的一些问题,告诫人们恰当地使用手机.故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Bob is a good student.He is ______  late for shool.
A.alwaysB.usuallyC.never

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.When people meet each other for the first time in Britain,they say"How do you do?"and shake hands(握手).Usually they do not shake hands when they just meet or say goodbye.But they shake hands after they haven't met for a long time or when they will be away from each other for a long time.
Last year a group of German students went to England for a holiday.Their teacher told them that the English people hardly shake hands.So when they met their English friends at the station,they kept their hands behind their backs(后背).The English students had learned that the Germans shake hands as often as possible,so they put their hands in front and got ready to shake hands with them.It made both of them laugh.
41.It isCif you know the language and some of the customs(风俗) of the country.
A.not useful            
B.not helpful  
C.very helpful         
D.very bad
42.English people usually shake hands when they.B
A.meet every time         
B.meet for the first time
C.say goodbye to each other    
D.say hello to each other
43.Usually English people don't shake hands.C
A.when they will be away for a long time      
B.when they say"How do you do?"
C.when they just meet or say goodbye    
D.after they haven't met for a long time
44.Which is right?A
A.German people shake hands as often as possible.
B.English people like shaking hands very much.
C.German people hardly shake hands.
D.Neither English people nor Germans like shaking hands.
45.This story is about.C
A.shaking hands           
B.languages
C.customs          
D.languages and customs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Jim:I have some new photos of my family.This is my sister.
Lucy:How beautiful she is!Where is she?Is she in the study(书房)?
Jim:No,she is in the living room.She is doing her homework.And that's my brother.
Lucy:What's he doing?
Jim:He is seeing a movie.He thinks it is very interesting.But he likes the guitar best.Look at this picture.My father and my mother are in a store.They're shopping.
Lucy:Oh,you have a happy family.
51.There areA people in Jim's family.
A.five         
B.four         
C.three        
D.two
52Jim's sister is in theD.
A.zoo       
B.study       
C.store       
D.living room
53.Jim's brother likesB best.
A.movies       
B.the guitar       
C.soccer       
D.chess
54.What's Jim's brother doing?B
A.He is playing the guitar.
B.He is seeing a movie.
C.He is cleaning the room.
D.He is shopping.
55.Where are Jim's parents?A
A.In a store.
B.In the room.
C.At home.
D.In the library.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Almost all cultures celebrate the end of one year and the beginning of another in some way.Different cultures celebrate the beginning of a new year in different ways,and at different times on the calendar.
In Western countries,people usually celebrate New Year at midnight on December 31st-January 1st.People may go to parties,sometimes dressed in formal clothes,and they may drink champagne(香槟酒)at midnight.During the first minutes of the new year,people cheer and wish each other happiness for the year ahead.But some cultures prefer to celebrate the new year by waking up early to watch the sun rise.They welcome the new wear with the first light of the sunrise.
Many cultures also do special things to get rid of bad luck at the beginning of a new year.For example,in Ecuador,families make a big doll from old clothes.The doll is filled with old newspapers and firecrackers.At midnight,these dolls are burned to show the bad things from the past year are gone and the new year can start afresh(重新).Other common traditions to keep away bad luck in a new year include throwing things into rivers or the ocean,or saying special things on the first day of the new year.
Other New Year traditions are followed to bring good luck in the new year.One widespread Spanish tradition for good luck is to eat grapes on New Year's Day.The more grapes a person eats,the more good luck the person will have in the tear.In France,people eat pancakes for good luck at New Year.In the United States,some people eat black-eyed peas for good luck-but to get good luck for a whole year you have to eat 365of them!
26.The reading is mainly aboutB.
A.the meaning of"Happy New Year!"
B.several different New Year traditions
C.what to eat on New Year's Day
D.why people dress up nicely on New Year's Day
27.It's clear thatA.
A.some cultures celebrate New Year in the morning
B.the Western people celebrate New Year only on New Year's Day
C.people in Ecuador go to parties on December 31st-January 1st
D.no cultures do special things to celebrate New Year
28.In some cultures,people throw things into rivers or oceans toB.
A.bring good luck                
B.keep away bad luck
C.forget everything               
D.plan for the next year
29.To have a happy new year,C.
A.friends talk to each other in special ways
B.families make big dolls filled with old clothes
C.some people get up early to watch the sunrise
D.Europeans eat 365grapes on New Year's Day
30.When eating black-eyed peas on New Year's Day,people thinkA.
A.one pea brings one day of luck
B.black-eyed peas are the best medicine
C.the peas are too black and taste bad
D.the peas are helpful to count numbers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.There is a beautiful garden _____ Kangkang's house.(  )
A.in the front ofB.in the frontC.in frontD.in front of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.If you talk with British people,pleaseavoid something like age,weight or money.(避免)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.What shall we do if herefuses (拒绝) to provide the details about the project?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Many children like ________ very much.(  )
A.potatos and tomatoB.potatoes and tomatoes
C.potatos and tomatosD.potato and tomatoes

查看答案和解析>>

同步练习册答案