精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.When people meet each other for the first time in Britain,they say"How do you do?"and shake hands(握手).Usually they do not shake hands when they just meet or say goodbye.But they shake hands after they haven't met for a long time or when they will be away from each other for a long time.
Last year a group of German students went to England for a holiday.Their teacher told them that the English people hardly shake hands.So when they met their English friends at the station,they kept their hands behind their backs(后背).The English students had learned that the Germans shake hands as often as possible,so they put their hands in front and got ready to shake hands with them.It made both of them laugh.
41.It isCif you know the language and some of the customs(风俗) of the country.
A.not useful            
B.not helpful  
C.very helpful         
D.very bad
42.English people usually shake hands when they.B
A.meet every time         
B.meet for the first time
C.say goodbye to each other    
D.say hello to each other
43.Usually English people don't shake hands.C
A.when they will be away for a long time      
B.when they say"How do you do?"
C.when they just meet or say goodbye    
D.after they haven't met for a long time
44.Which is right?A
A.German people shake hands as often as possible.
B.English people like shaking hands very much.
C.German people hardly shake hands.
D.Neither English people nor Germans like shaking hands.
45.This story is about.C
A.shaking hands           
B.languages
C.customs          
D.languages and customs.

分析 本文谈论的是英国人的礼仪:在英国,人们见面时,他们谈论家庭、工作、学校及行动等等.但是一些个人的、私人的问题是不礼貌的.问英国人的薪水、所买东西的价格、问英国人有关政治、政党、宗教及婚姻状况都是不礼貌的.

解答 41.C理解推断题.根据第二段内容德国的一批学生去英国度假,因为不懂英国人的礼仪而闹笑话的故事可知如果你知道国家的礼仪是有用的,故选C.
42.B细节理解题.根据第一句When people meet each other for the first time in Britain,they say"How do you do?"and shake hands可知英国人第一次见面是握手的,故选B.
43.C细节理解题.根据第一段Usually they do not shake hands when they just meet or say goodbye可知他们只是见面或说再见时候是不握手的,故选C.
44.A细节理解题.根据第二段The English students had learned that the Germans shake hands as often as possible可知德国人经常握手,故选A.
45.C主旨大意题.根据文章内容可知可知本文谈论的是英国人的礼仪,故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.My mother usually tellsstories(story) to us at night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Miss Millerteaches(teach) us geography.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-I can't see the words on the blackboard clearly.-___ can I.Maybe we should wear glasses.(  )
A.Either.B.SoC.NeitherD.None

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.It's dangerous to put your head out of the window while driving.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.Kate,please write your name and address on the card.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19._________ weekends,we often play soccer.(  )
A.InB.OnC.forD.Of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Today,an increasing number of people are always looking at their mobile phones with their heads down.These people are called the"Heads-down Tribe".Are you a heads-down tribe member Heads-down tribe members now can be seen everywhere.
More and more traffic accidents are happening because more drivers use mobile phones when they are driving.In order to make drivers pay more attention to driving,some new traffic rules have been made.For example,heads-down tribe members who use mobile phones while driving in Taiwan are fined(罚款).Car driver and motorcyclists who break the traffic rule will be fined NT3,000andNT1,000respectively.(分别地)
As we can see above,using mobile phones may cause accidents and even cost a lot of money.Also,more and more interesting and strange facts happen to the"Heads-down Tribe".Let's have a look at an interesting TV report.A man in America kept using his mobile phone on his way home.As a result,he bumped into a big lost bear.When he lifted his eyes from the phone,he was so scared that he turned around and ran away as quickly as possible.Another fact is that we can often see people in the restaurant eating face to face but looking at their own mobile phones.It's strange that they don't talk to the ones who sit opposite to them during the meal.Some of them even have fun communicating with others on the phone.
Mobile phones are helpful and necessary tools for modern life.Are mobile phones good or bad It depends on how people use them.Let's be"healthy"users and try to be the"Heads-up Tribe".
46.What do we know about the"Heads-down Tribe"D
A.They are cool children.
B.They are dangerous driver.
C.They are good at using the Internet.
D.They are always looking at their mobile phones.
47.What does the underlined word"motorcyclists"in the passage mean in ChineseA
A.摩托车手  
B.手机使用者  
C.低头族  
D.汽车司机
48.The American wasCwhen he knocked into the bear.
A.driving a car               
B.going to work
C.using his mobile phone       
D.singing a song
49.According to the passage,what do the"Heads-down Tribe"do when they eat in a restaurant?C
A.They look at their own mobile phones
B.They don't talk to the people who sit opposite.
C.Both A and B
D.They talk to the strangers who sit next to them.
50.What is the main idea of the passageD
A.Let's try to be the"Heads-down Tribe".
B.Mobile phones are helpful and necessary.
C.Mobile phones are not good for people.
D.We should use mobile phones rightly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Hasn't she realized it's necessaryto introduce herself (介绍她自己) clearly and naturally?

查看答案和解析>>

同步练习册答案