精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

We humans live in different parts of the world, but we have the same “mother”. She gives us everything we need in our daily life. She is our Mother Earth.

April 22 is Earth Day. The theme of this year is “Green Cities”.

A green city is a healthy and pleasant place for people to live, according to the United Nations. A green city can get its energy from regenerative sources like solar (太阳能的) and wind power. Also, it is connected by clean public transportation. Moreover, a green city is made up of facilities (设施) that can save energy and reduce waste.

Around the world, many cities and countries have done well to build themselves in a green way. Chicago is well known for its green roof (屋顶) program. These roofs are covered with plants. The plants get a great amount of rainwater. Later, the water evaporates (蒸发) to help make the air cool and clean. So far, there are about 360 green roofs in Chicago, according to the US Environmental Protection Agency.

Curitiba, Brazil, has great transportation(运输). It opened the world’s first bus rapid transit (BRT) system in 1974. BRT runs on special lanes. This makes sure that buses are on time even in traffic jams. With the help of BRT, the city has the lowest level of air pollution in Brazil. Today, many other countries have copied BRT, including China and Mexico.

Singapore is home to the first zero-energy building in Southeast Asia. Zero energy means a building is able to create more energy than it uses. Zero-energy buildings work with solar panels (板) mainly on roofs. These panels can make electricity which powers the buildings. By 2030, Singapore plans to build 80 percent of its buildings like this.

1.What is a green city according to the United Nations?

A.A city with many green trees and flowers.

B.A green place for people to live.

C.A healthy and pleasant place for people to live.

D.A place is green for people to live.

2.The theme of Earth Day this year is “ ”.

A. Green Roofs B. Green Cities

C. Reducing and Recycling D. Environmental Protection

3.The underlined word “regenerative” in Paragraph 3 means “ ”.

A. getting terrible things and smells

B. giving new life and freshness

C. reducing waste things

D. producing old materials again

4.From the passage, we learn that in the three cities .

A. people are encouraged to grow plants on their roofs

B. special lanes (车道) are designed to solve traffic jams

C. people make good use of solar and wind energy

D. people are provided with a pleasant place to live

5.The passage is mainly developed by .

A. giving examples B. explaining reasons

C. listing suggestions D. showing different opinions

 

1.C

2.B

3.B

4.D

5.A

【解析】

试题分析:这篇短文讲述的是我们要保护我们的地球,4月22日是世界地球日,今年地球日的主题是绿色城市。联合国对绿色城市的定义是健康的、令人愉快的居住地。短文中给我们举了三个绿色城市的例子。

1.细节理解题。根据短文第三段中A green city is a healthy and pleasant place for people to live, according to the United Nations.可知,根据联合国的规定,一个绿色的城市是一个健康的、令人愉快的供人居住的地方。故选C。

2.细节理解题。根据短文第二段中April 22 is Earth Day. The theme of this year is “Green Cities”可知,4月22号是世界地球日,今年地球日的主题是绿色城市。故选B。

3.词义猜测题。根据划线单词所在的句子A green city can get its energy from regenerative sources like solar (太阳能的) and wind power.可知,一个绿色的城市可以从再生资源中获得能源,如太阳能喝风能。根据这句话的意思,我们可以猜测,regenerative的意思是可以再生的,故选B。

4.推理判断题。根据短文第四、五、六三段中对芝加哥、库里奇巴和新加坡这三个城市的描述可知,这三个城市是绿色城市的代表,他们是一个健康的,令人愉快的居住的地方。故选D。A选项说的是芝加哥;B说的是库里奇巴;C说的是新加坡。

5.主旨大意题。这篇短文从地球日开始引出了今年的主题,即绿色城市。下面作者就给了我们三个城市的例子,这三个城市是如何用环保的方式来修建的。故这篇短文主要是通过举例来叙述的。故选A。

考点:环境保护类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰州市高港区中考一模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

A farmer carelessly lost an expensive gold watch in the barn on the farm, where he searched for everywhere but failed.

So he put a notice on the gate of the farm: whoever finds the gold watch will be rewarded 100 dollars.

People tried their best to look for the watch in order to get the reward. However, the barn was too large and the straw in the barn was too thick,it was getting dark they were still unable to find it. So they give up the reward of 100 dollars one by one.

But only a small boy was still not discouraged but kept looking for it .He had nothing to eat throughout the day.In order to solve the family problem, he looked forward to finding the gold watch and let his parents,brothers and sisters have a full meal.

The night was already getting late,the boy was also tired. He was lying in the straw to have a rest when he heard a strange “tick--tock ”.

He immediately held his breath and listened carefully,and followed the sound. He found the watch and got the 100 dollars.

Like the gold watch in the barn,success has been around us and spread in every corner of life. Only when we are calm and firmly look for it ,we can find it.

1.If someone found the gold watch, what would the farmer offer him?

A. 100 yuan B. 100 dollars

C. 100 pounds D. 100 pence

2.Why did the boy insist on looking for the gold watch?

A. Because he liked the gold watch..

B. Because he wanted to own the watch.

C.Because he was silly

D.Because he wanted to get the reward

3.The passage above is probably taken from_________.

A.A newspaper B.a science book

C. an advertisement D. a notice

4.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The boy had no brothers or sisters.

B. The boy’s family had a hard life.

C. It was easy for the boy to find the watch.

D.The farmer didn’t look for the watch for himself

5. Of the following,which order is right according to the story?

The boy succeeded in finding the gold watch

The farmer offered the boy a reward of 100 dollars

A farmer lost a gold watch carelessly

Many people tried to find the watch,but they failed.

A. B.

C. D.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰州市姜堰区中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:书面表达

2014年3月13日结束的两会中,李克强总理提到“干一寸胜过说一尺”。我们青少年每个人都拥有梦想,而实现梦想需要行动。

请你根据所给图片写一篇题为“Take actions to realize our dreams” 的英语短文。你的短文应包括以下内容:

(1)描述图片内容,如情景、人物(Frank)、动作等;并简要表达你的观点;

(2)你的梦想是成为一名……,你将如何努力实现(至少两点)。

注意:

(1)词数100词左右,短文首段已给出,不计入总词数;

(2)文中不得提及考生所在学校及自己的姓名。

Take actions to realize our dreams

All of us have dreams, but how can we realize our dreams?

 

 

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰州市姜堰区中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

— How do you like these films ?

— To tell the truth, I don’t think much of them. _______ of them is worth seeing.

A. All B. NoneC. NothingD. Any

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语二模试卷(解析版) 题型:书面表达

在英语课上,同学们就自己喜欢的旅游方式展开了讨论。请你根据下表内容,用英语写一篇短文,汇报讨论结果,并谈谈自己的想法。

 

跟团游

 

导游组织,安排食宿;

出游易行,不会迷路;

结识朋友,相互帮助。

 

自助游

 

旅行时间,自主安排;

景点游览,自由选择;

学会自理,培养能力。

你的想法

......

注意:1.文章必须包括表中全部内容,可适当增加细节;

2.你的想法至少两句;

3.短文中不得出现真实的人名、校名等相关信息;

4.词数100左右。开头已给出,不计入总词数。

参考词汇:跟团游choose to take part in a team tour;自助游DIY tour 安排arrange

Recently, we have discussed the ways to go travelling. Here is the result.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

________________________________________

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语二模试卷(解析版) 题型:单项填空

My parents had to sell the old house for my further study abroad even though it was

their own wishes.

A. on B.against

C. for D. above

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语二模试卷(解析版) 题型:单项填空

----I am looking for information on social safety.

----You can take this book. Social safety is _______ introduced in it

A. regularly B. naturally

C. usually D. specially

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语一模试卷(解析版) 题型:单项填空

―Where’s your father?

―He _____ abroad on business.

―Really? But he can’t _____ many English words.

A. has been, tell B. has gone, speak

C. has gone, say D. has been to, talk

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省中考模拟考试英语试卷(解析版) 题型:其他题

根据短文内容及所给首字母提示写出所缺单词, 并将完整单词写在答题卡对应题号的横线上。

PE classes have become a nightmare (噩梦) for Liu Fei, a 15-year-old student. He has to run at l 1.4 laps (圈) of the playground in every PE class. That’s n 2.1,500 meters!

Liu is p 3.for the PE test next spring. Many Junior 3 students have started doing so. The test is very important. It is w 4.40 points in the senior high school entrance examination (中考).

It usually i 5.long-distance running, long jump, rope skipping and sit-ups (仰卧起坐).

“Now I can run 1000 meters in only 3 minutes 40 seconds, about 30 seconds f 6.than before.” Liu said.

A PE teacher from Zhenjiang with teaching e 7.of 10 years, said, “Long-distance running r 8.lots of energy and endurance (耐力), which cannot be gained in a short time.

Taking up other activities early is also n 9.. Teachers will teach you some skills and you need time to practice.

Training is important, but don’t forget to protect yourself. He s 10.that students should warm up before training. Start slowly and build up the activity a little at a time.

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案