精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Tom arrived at the bus station quite early for the London bus.The bus for London would not leave until five to twelve.He saw a lot of people waiting in the station.Some were standing in lines,others were walking about.There was a group of school-girls.Their teacher was trying to keep them in order.Tom looked around but there was nowhere for him to sit.
He walked into the station café.He looked up at the clock there.It was only twenty to twelve.He found a seat and sat down,facing a large mirror on the wall.Just then,John,one of Tom's friends,came in and sat with Tom.
"What time is your bus?"asked John.
"Oh,there is plenty of time yet,"answered Tom.
"Oh,I'll get you some more tea then,"said John.
They talked while drinking.Then Tom looked at the clock again.
"Good heavens!It's going backward!"he cried."A few minutes ago it was twenty to twelve and now it's half past eleven."
"You are looking at the clock in the mirror,"said John
Tom wanted to kick himself for being so foolish.The next bus was not to leave for another hour.He has never liked mirror since then.

42.The London bus leftA.
A.at 11:55
B.at 5:12
C.before 11:55
D.after 11:55
43.Tom went into the station café becauseD.
A.John asked him to have a cup of tea
B.he wanted a drink there
C.he would meet a friend of his
D.it was early yet and he could find a place to sit
44.What time was it in fact when he looked at the clock in the mirror again?A
A.Half past twelve.
B.Half past eleven.
C.Twenty to twelve.
D.Half past one.
45.When we look at a clock in the mirror we'll seeC.
A.the right time
B.it is going slower
C.it is going backward
D.it is going fast.

分析 Tom早早地来到了伦敦公车的站台,伦敦公车将会在12点差5分的时候离开.他看见好多人在站台等.有的人排着队,有的人在四处逛.有一群学生少女,他们的老师努力想让他们站在排队的队伍里.Tom四处看了看可是没看见有他能坐的地方.
他走进了站台咖啡馆,他抬头看了看里面的钟,那会儿是12点差20分,他找到了一个座位并在墙上挂着大镜子的前面坐下了,就在那时候,Tom的一个同事John走了进来坐在他旁边.
"你的那公车是什么时候的?"John问.
"还有好长一段时间的."Tom回答道.
"那好吧,我再给你带点茶来."John说.
他们边喝边谈,Tom又看了看钟说,"噢!钟是倒着走的!"他大叫,"几分钟之前是11点40现在是11点半了."
"你看的是镜子里的钟."John说,Tom好难过,下一趟公车要再等一个小时.从那之后Tom再也没有喜欢过镜子.

解答 42.答案:A.细节理解题.根据The bus for London would not leave until five to twelve伦敦公车将会在12点差5分的时候离开.可知,答案是A.11:55.
43.答案:D.细节理解题.根据Tom looked around but there was nowhere for him to sit.Tom四处看了看可是没看见有他能坐的地方.可知,他去了咖啡店是因为车还早呢并且没有找到坐的地方.答案是D.
44.答案:A.细节理解题.根据A few minutes ago it was twenty to twelve and now it's half past eleven几分钟之前是11点40现在是11点半了.可知事实上,再看镜子里的钟时,镜子里是11点半,现实的钟已经是12点半了.答案是A.
45.答案:C.细节理解题.根据It's going backward!钟是倒着走的!可知,当我们看着镜子里的钟时,我们会看到钟是倒着走的.答案是C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.阅读下面短文,掌握其大意,然后从各个小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项.
Life is not easy,but I'd like to say"When anything happens,believe in yourself."
    When I was young,I was    36A    nervous that I couldn't talk to anyone.My classmates often   37D   me.I was sad but could do nothing.Later,something happened.It changed my life.It was an English speech contest.My mother asked me to take part in it.It meant I had to   38B   in front of all the teachers and students in my school!
"Come on,dear.Believe in yourself.You are sure to   39A."Then,mother and I talked about many different topics.At last I   40C   the topic,"Believe in yourself".I tried my best to remember the whole speech and practised it over 100 times.  41D   my mother's great love,I did well in the contest.I could   42D   believe my ears when the news came that I had won the first prize.I heard the   43A    from the teachers and students.Those who once looked down on (瞧不起) me,now all said"Congratulations!"to me.My mother hugged me and cried   44D.
    Since then,everything has changed for me.When I do anything,I try to tell myself to have confidence.This can be   45C   not only for a person but also for a country.
36.A.soB.toC.veryD.quite
37.A.worked onB.broke downC.fell offD.laughed at
38.A.writeB.speakC.tellD.say
39.A.winB.loseC.beatD.pass
40.A.reachedB.broughtC.choseD.thought
41.A.AtB.ToC.AsD.With
42.A.almostB.nearlyC.everD.hardly
43.A.cheerB.noiseC.thankD.wish
44.A.angrilyB.sadlyC.quietlyD.excitedly
45.A.realB.reallyC.trueD.truly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.--When will Mr.Black come to Beijing?
--________ the morning of September 5th.(  )
A.InB.OnC.AtD.For

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Mary _________ as a volunteer teacher for 10years.(  )
A.worksB.will workC.workedD.has worked

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Bob has a bad memory.He can never recite a textcompletely  (complete)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

16.A.Pink is her favourite colour.
B.Great!I'll take it.
C.Everything is on sale.
D.I'd like to buy a dress for my daughter.
E.What about the green one?
F.Have you got Size M?

A:What can I do for you,Madam?
B:(71)D.
A:What colour does she like?
B:(72)A
A:All right.What size does she take?
B:(73)F
A:Sorry,madam.We haven't got M at the moment.
(74)E It's M and it is very cheap.
B:Oh,how much is it?
A:It's 150yuan.
B:(75)B.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

3.A:What are you going to do this evening,Linda?
B:I'm going to my friend's birthday party,Mom.
A:(69)C 
B:Why not?Mom,I'm already 15 years old.I'm not a baby.
A:But in my eyes,you're still a baby.(70)B 
B:Then,can I watch TV?
A:No,you can't.(71)A 
B:After I finish my homework,can I play computer games?
A; Sorry,you can't do it on school nights.You can do some reading instead.

A.You must finish your homework first.
B.It's not safe for girls to go out at night.
C.Oh,dear,you can't go out at night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.---May I borrow your pen,Mike?________ of my two pens writes well.
---Yes,of course.Here are some and you can take ________ of them.(  )
A.Either,everyB.Both,allC.Neither,anyD.All,either

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Think of life as a game in which you are playing with five balls in the air.You name them work,family,health,friends and spirit and you keep all of them in the air.You will soon understand that work is a rubber ball.If you drop it,it will bounce(弹跳) back.
But the other four balls,family,health,friends and spirit,are made of glass.If you drop one of these,it will be broken and never be the same.You must understand that and try to have balance in your life.How?
Don't look down on your worth by comparing yourself with others.It is because we are different and each of us is special.
Don't let other people set goals for you.Only you know what is best for yourself.
Don't give up when you still have something to give.Nothing is really over until the moment you stop trying.
Don't be afraid of difficulties.It is by taking chances that we learn how to be brave.
Don't shut love out of your life by saying it's impossible.The quickest way to receive love is to give it; the fastest way to lose love is to hold it too tightly (紧紧地); the best way to keep love is to give it wings.
Don't run through life so fast that you forget not only where you've been,but also where you are going.
Don't be afraid to learn.Knowledge is weightless.It's a treasure you can always carry easily.
Don't use time or words carelessly.You can't get them back.Yesterday is history,tomorrow is a mystery(秘密),and today is a gift; that's why we call it"the present".Life is not a competition,but a trip,step by step.

61.The passage tells us not toD because everyone is special.
A.be afraid of difficulties
B.be afraid to learn
C.run through life so easily
D.compare yourself with others to look down on your worth
62.The underlined sentence"Nothing is …"means thatB.
A.Nothing is possible
B.If we don't give up,there is always hope
C.You should learn to give up
D.Although you try,nothing will change
63.Why can't we use time carelessly?B
A.Because time is too expensive.
B.Because time never returns.
C.Because we are too poor.
D.Because time will get back.
64.The best way to keep love is toC.
A.say it's impossible
B.give it
C.give it wings
D.hold it tightly
65.According to the passage,which is the best title?D
A.Nothing Is Impossible
B.Glass Balls Are Easy to Be Broken
C.Things You Can't Do
D.Treat Your Life in a Right Way.

查看答案和解析>>

同步练习册答案