1.Think of life as a game in which you are playing with five balls in the air.You name them work,family,health,friends and spirit and you keep all of them in the air.You will soon understand that work is a rubber ball.If you drop it,it will bounce(弹跳) back.
But the other four balls,family,health,friends and spirit,are made of glass.If you drop one of these,it will be broken and never be the same.You must understand that and try to have balance in your life.How?
Don't look down on your worth by comparing yourself with others.It is because we are different and each of us is special.
Don't let other people set goals for you.Only you know what is best for yourself.
Don't give up when you still have something to give.Nothing is really over until the moment you stop trying.
Don't be afraid of difficulties.It is by taking chances that we learn how to be brave.
Don't shut love out of your life by saying it's impossible.The quickest way to receive love is to give it; the fastest way to lose love is to hold it too tightly (紧紧地); the best way to keep love is to give it wings.
Don't run through life so fast that you forget not only where you've been,but also where you are going.
Don't be afraid to learn.Knowledge is weightless.It's a treasure you can always carry easily.
Don't use time or words carelessly.You can't get them back.Yesterday is history,tomorrow is a mystery(秘密),and today is a gift; that's why we call it"the present".Life is not a competition,but a trip,step by step.
61.The passage tells us not toD because everyone is special.
A.be afraid of difficulties
B.be afraid to learn
C.run through life so easily
D.compare yourself with others to look down on your worth
62.The underlined sentence"Nothing is …"means thatB.
A.Nothing is possible
B.If we don't give up,there is always hope
C.You should learn to give up
D.Although you try,nothing will change
63.Why can't we use time carelessly?B
A.Because time is too expensive.
B.Because time never returns.
C.Because we are too poor.
D.Because time will get back.
64.The best way to keep love is toC.
A.say it's impossible
B.give it
C.give it wings
D.hold it tightly
65.According to the passage,which is the best title?D
A.Nothing Is Impossible
B.Glass Balls Are Easy to Be Broken
C.Things You Can't Do
D.Treat Your Life in a Right Way.
分析 本文主要讲述了我们该如何对待自己的生活并提出了一些建议.
解答 61.D细节理解题.根据Don't look down on your worth by comparing yourself with others可知不要拿自己和别人比较而低估自己的价值,故选C.
62.B细节理解题.根据上一句句意:当你还可以付出的时候就不要放弃,可以推断出此处句意:没有什么是真正结束的,直到你停止努力的那一刻,即:不放弃就有希望,故选B.
63.B细节理解题.根据Don't use time or words carelessly.You can't get them back可知我们不能浪费时间是因为时间一去不复返,故选B.
64.C细节理解题.根据 the best way to keep love is to give it wings.可知保持爱的最好方法是给它插上翅膀.,故选C.
65.D主旨大意题,根据文章内容可知本文主要讲述的是我们该如何正确对待自己的生活,故选D.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.