精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.A group of people asked this question to a group 4-to-8-year-old children."What does love mean?"The answers were surprising.The children would answer like they did below.
"When my grandmother hurt her knees (膝盖),she couldn't bent (弯腰) over and paint her toenails (脚指甲) any more.So my grandfather does it for her all the time,even when his hands hurt too.That's love."
Rebecca-age 8
"Love is when someone hurts you.And you get so mad but you don't shout at them because you know it would hurt her feelings."
Samantha-age 6
"Love is what makes you smile when you're tired."
Terri-age 4
"I let my big sister pick on (捉弄) me because my mum says she only picks on me because she loves me.So I pick on my baby sister because I love her."
Bethany-age 4
"I know my older sister loves me because she gives me all her old clothes and has to go out and buy new clothes."
Lauren-age 4
"Love is when Mommy gives Daddy the best piece of chicken."
Elaine-age 5
"My mommy loves me more than anybody.You don't see anyone else kissing me to sleep at night."
Clear-age 5
"You really shouldn't say‘I love you'unless you mean it.But if you mean it,you should say it a lot.People forget."
Jessica-age 8

56.The passage mainly tells us aboutD.
A.what"life"means to children
B.what"family"means to children
C.what"friends"means to children
D.what"love"means to children
57.Who told us the love between mum and dad?B
A.Clear.
B.Elaine.
C.Rebecca.
D.Lauren.
58.Which of the following is NOT true?B
A.Rebecca's grandmother ever couldn't bend over.
B.Bethany is willing to be picked on by any other person.
C.If Samantha becomes angry,she will not shout at others.
D.Lauren prefers to wear her sister's old clothes.
59.What does Jessica mean about love?D
A.Too much love is no love.
B.You should say love more often.
C.You mean what you think.
D.Say love more often if you have it.
60.What is love according to Terri?C
A.Love is the care between husband and wife.
B.Love is a rest when you are tired.
C.Love is what cheers you up when you are tired.
D.Love is a kiss from parents.

分析 本文介绍了不同年龄阶段的儿童对爱的理解.比如:爷爷给奶奶染脚趾;当别人伤害你时,你不会大喊大叫;当你劳累时使你感到振作的东西就是爱;谁捉弄我谁就爱我,我捉弄谁我就爱谁;爱就是妈妈给爸爸的鸡肉---------孩子们根据自己的感受说出爱的理解,可谓多姿多彩.

解答 56.D   主旨大意题.根据文章内容自始至终探讨了儿童对爱的感受.及其第一段第一行句子What does love mean"爱是什么?可知文章主要告诉我们对孩子来说爱意为着什么.故选D.
57.B  细节理解题.根据第七段句子Love is when Mommy gives Daddy the best piece of chicken.Elaine-age 5.可知Elaine谈到了爸爸和妈妈之间的爱.故选B.
58.B  细节推理题.根据第五段句子I let my big sister pick on (捉弄) me because my mum says she only picks on me because she loves me.我让我的姐姐逗我,因为我妈妈说她爱我所以才逗我.可知Bethany 愿意让姐姐逗着玩那是因为姐姐爱她,而不是让任何人逗着玩.故选B.
59.D   细节理解题.根据第九段句子You really shouldn't say‘I love you'unless you mean it.But if you mean it,you should say it a lot.People forget.你真的不应该说,我爱你,除非你是认真的,如果拥有了爱,就应该经常地表达出来.可知如果你爱,你就大胆的说出来.故选D.
60.C   细节理解题.根据第四段句子Love is what makes you smile when you're tired."爱是劳累时的放松和微笑.可知爱是劳累时的微笑.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Travelling abroad is far morepleasant(please) than staying at home,playing computer games all day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.---Miss Griffin,I'm afraid I have left my homework at home again.
---Oh,__________ careless boy you are!(  )
A.WhatB.How aC.HowD.What a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.阅读下面短文,将短文中画线部分的句子翻译成中文
Sunflowers are easy to grow from seeds and bring sunshine color to the summer garden. 38.They can also provide winter food for birds..
How to plant
•Choose a place full of sunshine and dig the earth over.Plant seeds 1.5cm deep and 45cm away from each other.Put two seeds in each place and after young plants come out,take the weaker of the two away.Plant seeds in lines,with taller varieties(品种) at the back and shorter ones at the front.
•Another way for you:put one seed in a 7.5cm pot(花盆).Water and allow it to grow near the window.39.Keep wet and move it to the garden when it grows a little bigger..
Aftercare
•Keep plants well watered to encourage strong growth and fertilize(施肥) them once a month.
•40.Don't let some small animals eat their leaves..Let grass and some other plants grow freely in the area.
•Short sunflowers should not need protecting,but taller ones at the back should be tied to sticks to keep them from falling down.
38.它们也能为鸟类提供过冬的食物
39.保持湿润,当它长大一点的时候将它移植到花园中
40.不要让一些小动物吃了它们的叶子.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Once there was an island where all the feelings lived:Happiness,Sadness,Knowledge,and all of the others,including Love.One day it was said that the island would go down,so all made boats and left except Love.
Love was the only one who stayed.Love wanted to offer her help until the last possible moment.When the island had almost gone down,Love decided to ask for help.
Richness was passing by Love in a great boat.Love said,"Richness,can you take me with you?"Richness answered,"No,I can't.There is a lot of gold and silver in my boat.There is no place here for you."
Sadness was close by,so Love asked,"Sadness,let me go with you.""Oh,Love,I am so sad that I need to be by myself!"
Happiness passed by Love,too,but she was so happy that she did not even notice when Love called her.
Suddenly,there was a voice,"Come,Love,I will take you."It was an elder.Love was so excited that she even forgot to ask who the elder was.So Love asked Knowledge,another elder,"Who helped me?""It was Time,"Knowledge answered."Time?"asked Love."But why did Time help me?"
Knowledge smiled with deep wisdom and answered,"Because only Time understands how valuable Love is."
66.What would happen to the island?B
A.It would grow bigger.B.It would sink.
C.It drove feelings away.D.All the feelings lived.
67.Sadness didn't see Love when he passed by Love,did he?A
A.Yes,he did.B.Yes,he didn't.
C.No,he didn't.D.No,he did.
68.Why didn't Happiness help Love?B
A.Because Happiness didn't like Love.
B.Because Happiness didn't hear Love calling her.
C.Because her boat was so small that she couldn't take Love with her.
D.Because she needed to be by herself.
69.Who helped Love out of danger?D
A.Sadness.B.Knowledge.C.Happiness.D.Time.
70.What does the underlined word"valuable"mean in Chinese?B
A.令人喜爱的                       B.珍贵的
C.吸引人的                         D.有爱心的.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Do you play a musical instrument?If so,you may be getting smarter.A recent study shows that taking music lessons can raise a person's IQ.
Scientists studied 132children in Canadian schools.At the beginning of the school year,these children took an IQ test.Then they were divided into four groups.One group took singing lessons.Another group took weekly piano lessons.The third group took classes in drams(戏剧).And the last group did no special activities at all.
At the end of the school year,the 132children took an IQ test again.In all four groups,the average score went up.However,the piano players'IQs went up 7.0points on average.
The average increase for the other three groups was only 4.3points.The researchers say that the difference is small and it may not result in better grades for the piano players.However,they still consider the results important.Learning an instrument helps kids becomes better at concentrating and at memorizing things.
Therefore,the researchers say,it may be good for brain development in young people.
If you have a chance to learn to play a musical instrument,never miss it.Remember it can make you smarter.

54.Which of the following is NOT true of the study?B.
A.It was done in Canada.
B.It was done by some musicians.
C.It included four groups of children.
D.It took one school year to complete.
55.Which of the following is true?A
A.Average IQ scores increased in all the groups.
B.Only the piano players'IQs increased.
C.The average increase for all four groups was 4.3points.
D.Most of the children's IQs did not go up.
56.The underlined word"they"in the passage refers toC.
A.better grades    B.piano players    C.researchers    D.instruments
57.What's the main idea of the passage?D
A.It's good for us to listen to music.
B.Everyone should learn to play the piano.
C.Take an IQ test before you learn instruments.
D.Learning instruments may make kids smarter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7."I think most of you have already met our new student,Gemma,"said Ms.Dimitri to her class."As you know,she has recently moved here from Australia.I know you all have lots of?questions about Australia,and Gemma has said she'd be happy to answer them."
Gemma was a tall girl with thick,dark brown hair.She had pale blue eyes.She smiled shyly at the class."I'm very happy to be here,"She said."Everyone has been really nice to me.It feels like I've been here longer than a week already."
Ms.Dimitri smiled."I'm glad to hear it.We're excited to have you here,Gemma.Before we get started,why don't you tell everyone where you lived in Australia?"
"My family lived in Queensland,"began Gemma."It is one of Australia's six states,and it's located in the northeast part of the continent (大陆).It's a bit more than twice as big as Texas.
"What is the weather like there?"asked Kayla."Do you have cold,snowy winters like we do here?"
"Actually,because Australia is in the Southern Hemisphere (半球),the seasons are the opposite of what they are in the United states,"said Gemma."Queensland is in a tropical (热带的) part of Australia,so it gets a lot of rain,and I won't miss that at all.I can't wait until it snows here this winter!I've never built a snowman or gone skiing before."
"You have given us an excellent idea of what it is like in your hometown.Thank you,Gemma.We're so glad to have you in our class!"

44.Gemma moved to the United States fromB
A.America          
B.Australia          
C.Germany         
D.England
45.From the passage,we know that Ms.Dimitri might be aB
A.student          
B.teacher             
C.doctor            
D.reporter
46.What cam we infer (推断) from the passageD?
A.Gemma doesn't like living in the USA.
B.I Gemma hates the snowy winter in the USA.
C.The seasons in Australia axe the same as those in the USA.
D.Ms.Dimitri's class are interested in learning about Australia.
47.Which of the following is Gemma's opinionA?
A.I am very happy to be here.
B.Queensland gets a lot of rain.
C.Australia is in the Southern Hemisphere.
D.Queensland is more than twice as big as Texas.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.There was a time when I had some difficulties in my life.I felt depressed(沮丧 all day long.N(81)obody could cheer me up.
One day I went to the park for a rest.,There was an e(82)mpty bench and I sat down.To my surprise,a young boy came around.He looked tired from playing.He stood in front of me and said with great excitement."Look what I have found!"I looked down and saw a small flower lying in his hands.It was a withering(枯萎) flower.Its leaves were dry.I thought to myself,"What a pitiful dead flower-just like my depressing life!"I wanted him to go away,so I gave a smile and then turned my back.
However,i(83)nstead of walking away,he came to sit down next to me."It surely smells good and it's beautiful,too!That's why I picked it up,"he said."Here,it's for you."I knew I had to take it,or he might never leave.So I reached for the flower and said,"Thank you."I w(84)aited,but the boy didn't put the flower in my hand.He just held the flower and didn't move.It was not until then that I noticed the boy couldn't see anything.
My v(85)oice quivered(颤抖) and tears ran down my cheeks.I took the flower and said,'Thank you!You have picked up the best one."
"You are welcome!"the boy replied happily,and then ran away.
I was deeply moved.The boy couldn't see,but in his imagination,the world was beautiful.When I saw withering leaves,he"saw"a beautiful flower.Perhaps he was the one who had true sight in his heart,while I had been b(86)lind for all those times.I failed to appreciate the bright side of life.
I held the flower up to my n(87)ose and took a deep breath.I smelled the fragrance(芳香) of it.It was indeed the most beautiful flower.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Li Yifeng is a s(46)inger and actor.In 2007,he took part in the singing T(47)alent show"Come on!My Hero"and w(48)on the eighth place.H(49)owever,he didn't make many people remember him.Li didn't give up.Later,he released(发布) some albums(唱片) and a(50)cted in many TV soap operas.He worked hard to i(51)mprovehimself.
   Seven y(52)ears' hard work finally paid off.His latest TV drama(剧本) Swords of Legends(古剑奇谭) is a great s(53)uccess.Many people k(54)now him from that TV drama.Now Li is one of the most popular a(55)ctors  in China.

查看答案和解析>>

同步练习册答案