Parents should stop complaining themselves because there’s not a lot they can do about it. I mean the teenager problem. Whatever you do or however you choose to deal with it, at certain times a wonderful, reasonable and helpful child will turn into a terrible animal.
I’ve seen friends deal with it in all kinds of different ways. One strict mother insisted(坚持) that her son, right from a child, should stand up whenever anyone entered the room, open doors and shake hands like a gentleman. I saw him last week when I called round. Sprawling(四肢摊开)himself on the sofa in full length, he made no attempt to turn off the loud TV he was watching as I walked in, and his greeting was only a quick look at me. His mother was ashamed. “I don't know what to do with him these days,” she said. “He’s forgotten all the manners we taught him.”
He hasn't forgotten them. He’s just decided that he’s not going to use them. She admitted(承认)that she would like to come up behind him and throw him down from the sofa onto the floor.
Another good friend of mine let her two daughters climb all over the furniture, reach across the table, stare at me and say, “I don’t like your dress; it’s ugly.” One of the daughters has recently been driven out of school. The other has left home.
“Where did we go wrong?” her parents are now very sad. Probably nowhere much. At least, no more than the rest of that unfortunate race, parents.
1.This text is most probably written by ______.
A. a specialist in teenager studies
B. a headmaster of a middle school
C. a parent with teenage children
D. a doctor for mental health problems
2.The underlined word “it” in the second paragraph refers to ______.
A. the change from good to bad that’s seen in a child
B. the way that parents often complained about themselves
C. the opinion that a child has of his parents
D. the advice that parents want their children to follow
3.The boy on the sofa would most probably be described as ______.
A. clever B. quiet C. unusual D. rude
4.From the second example we can infer that the parents of the two daughters ______.
A. pay no attention to them
B. are too busy to look after them
C. have come to hate them
D. feel helpless to do much about them
5.What is the author' s opinion about the sudden change in teenage children?
A. Parents have no choice but to try to accept it.
B. Parents should pay still more attention to the change.
C. Parents should work more closely with school teachers.
D. Parents cause the change in their children.
1.A
2.A
3.D
4.D
5.A
【解析】
试题分析:短文大意:父母应该停止抱怨自己因为没有很多他们可以做的事。我指的是青少年问题。你做什么或无论你选择如何去处理这一切,在某些时候,一个美妙的,合理的和有帮助的孩子会变成一个可怕的动物。
1.细节理解题。根据短文内容可推知此文最有可能是一位青少年研究专家写的,故选A。
2.细节理解题。根据短文可知it指代的是看见孩子由好变坏的事。故选A。
3.细节理解题。根据生活常识可知选D。
4.细节理解题。根据最后一段“Where did we go wrong?” her parents are now very sad. Probably nowhere much. At least, no more than the rest of that unfortunate race, parents.可知选D。
5.细节理解题。根据短文可知作者对于十几岁孩子的突变所持观点是父母不得不尝试去接受它。所以选A。
考点:日常生活类阅读。
科目:初中英语 来源:2014年江苏省南京市溧水区中考一模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Have you ever wanted to travel back in time? What about traveling into the future? There’s an easy way to do it. One way you can make a time travel journey is by writing a letter to your future self to be opened in the future. To your future self, the letter will be a visit from the past.
![]()
What can be gained by writing a letter to yourself? Depends on how good your letter is. You have the chance to say something to your future self. What would you want to communicate? You’ll be able to talk to yourself 5,10,15 years down the road. There may be instructions for your future self, or you may have goals that you will want to check up on.
There are a lot of things you could include in your letter or letters to yourself. The more you include, the better the letter will be to you. Be creative with what you put in your letter. Include a picture of yourself or family to show the period from which the letter came.
You can store your letter in many different ways. You can give your letter to a friend or family member to keep and mail to you. If you can get others to take part, have them write letters to themselves as well and ask someone to be the letter holder until it’s time to send the letters. You can also use a service online to store your letter and e-mail it to you.
1.How can you travel into the future?
A. By traveling back in time.
B. By paying a visit to the future
C. By opening a letter from the past.
D. By writing a letter to your future self.
2.If you want to gain more in the future, you should_________.
A. have the chance to say something to your future self
B. talk to yourself 5, 10, 15 years down the road
C. write more about instructions for your future self
D. include as many things as possible in your letter
3.Why do you put a picture in your letter?
A. To check up on your goals.
B. To share your feelings with your family.
C. To show the time when the letter was written.
D. To find out your thoughts and feelings now.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏省南京市江宁区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Nanjing, the ancient capital of the six dynasties, is becoming ________ international city and attracts more and more foreign tourists every year.
A. aB. anC. theD.不填
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏扬州4月中考高邮一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
--- Do you know the big boy ________ helped to catch the thief yesterday ?
--- Yes, Li Ming, the chairperson of the Students’ Union .
A. the oneB. whichC. whom D. who
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏扬州4月中考高邮一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
--- Is the new bicycle ________? --- No, It belongs to ________.
A. her, meB. her, mineC. hers, me D. hers, mine.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年春湖北省武汉市九年级三月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
----I hear Mr. Brown will be our new manager.
----Right. His experience him for the position.
A. leads B. fixes C. matches D. fits
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年春湖北省武汉市九年级三月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
----How about five dollars a hat, madam?
----The price sounds , I will take three then.
A. cheap B. fair C. convenient D. confusing
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广西贵港覃塘区中考第四次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
–Would you like to go to Mike’s birthday party with us?
–I will go to his party if I .
A. will invite B. is invited
C. is inviting D. am invited
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广西百色市初中毕业适应性测试英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
(B) What are you going to do if you are in a burning house?
Escaping(逃离) a fire is a serious matter. Knowing what to do during a fire can save yourself. It is important to know the ways you can use and to show them to everyone in the family, such as stairways (楼梯) and fire escapes, but not lifts(电梯).
From the lower floors of the building, escaping through windows is possible, learn the best way of leaving through windows with the least chance of serious injury (伤害).
The second floor windows are usually not very high from the ground. An average (普通的) person, hanging by the finger-tips will have a drop of about six feet to the ground. It is about the height of an average man. Of course, it is safer to jump a short way than to stay in a burning building.
Windows are also useful when you are waiting for help. Be sure to keep the door closed, or smoke and fire may be drawn into the room. Keep your head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke that may have leaked (渗入) into the room.
On a second or third floor, the best windows for escaping are those which open onto a roof . From the roof a person can drop to the ground more safely, dropping onto stones might end in injury.
1.From the beginning, we know that it is important to .
A. know the way to escape a fire B. put out a fire in a burning house
C. jump out of a burning house D. keep the door closed
2.It is possible to escape through the windows .
A. if there are some stones on the ground
B. if there is some grass on the ground
C. if you live on a higher floor
D. if you have a short enough rope
3.Which of the following is right according to the information in the passage?
You can escape through lifts.
You can choose fire escapes.
You can’t escape through stairways.
Keep your head high at the window to be sure you get fresh air.
4.Keep the door closed so that if the building is on fire.
A. smoke and fire can’t be drawn into the room
B. you can call for help
C. you can get fresh air
D. you can be sent first
5.The best title for the passage is .
A. Escaping through the windows
B. Saving yourself from a burning house
C. Knowing on fire
D. Waiting for help
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com