(B) What are you going to do if you are in a burning house?
Escaping(逃离) a fire is a serious matter. Knowing what to do during a fire can save yourself. It is important to know the ways you can use and to show them to everyone in the family, such as stairways (楼梯) and fire escapes, but not lifts(电梯).
From the lower floors of the building, escaping through windows is possible, learn the best way of leaving through windows with the least chance of serious injury (伤害).
The second floor windows are usually not very high from the ground. An average (普通的) person, hanging by the finger-tips will have a drop of about six feet to the ground. It is about the height of an average man. Of course, it is safer to jump a short way than to stay in a burning building.
Windows are also useful when you are waiting for help. Be sure to keep the door closed, or smoke and fire may be drawn into the room. Keep your head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke that may have leaked (渗入) into the room.
On a second or third floor, the best windows for escaping are those which open onto a roof . From the roof a person can drop to the ground more safely, dropping onto stones might end in injury.
1.From the beginning, we know that it is important to .
A. know the way to escape a fire B. put out a fire in a burning house
C. jump out of a burning house D. keep the door closed
2.It is possible to escape through the windows .
A. if there are some stones on the ground
B. if there is some grass on the ground
C. if you live on a higher floor
D. if you have a short enough rope
3.Which of the following is right according to the information in the passage?
You can escape through lifts.
You can choose fire escapes.
You can’t escape through stairways.
Keep your head high at the window to be sure you get fresh air.
4.Keep the door closed so that if the building is on fire.
A. smoke and fire can’t be drawn into the room
B. you can call for help
C. you can get fresh air
D. you can be sent first
5.The best title for the passage is .
A. Escaping through the windows
B. Saving yourself from a burning house
C. Knowing on fire
D. Waiting for help
1.A
2.B
3.B
4.A
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文中作者告诉我们,发生火灾时,知道如何逃生是非常重要的,它可以救你的命。在发生火灾时,我们可以通过楼梯、逃生通道进行逃生,但是不可以使用电梯。作者还告诉了我们如何从窗户中逃生。
1.细节理解题。根据短文的第一段中Escaping(逃离) a fire is a serious matter. Knowing what to do during a fire can save yourself. It is important to know the ways you can use and to show them to everyone in the family,可知,知道如何从火灾中逃生是非常重要的,它可以拯救你的生命。故选A。
2.细节理解题。从短文的第三段开始,作者讲述了从窗户逃生应该注意的事情,从这些内容我们可知,A选项中如果地上有石头的话,这样是有危险的;C选项如果住得楼层比较高,这样也是比较危险的;D选项中没有足够长的绳子也是危险的。故应该选B。
3.推理判断题。根据such as stairways (楼梯) and fire escapes, but not lifts可知,在发生火灾时不能使用电梯,故A不对;根据such as stairways (楼梯) and fire escapes, but not lifts可知C不对;根据Keep your head low at the window to be sure you get fresh air可知,应该把头低下保证可以获得新鲜的空气,故D不对;根据such as stairways (楼梯) and fire escapes, but not lifts可知B是正确的。故选B。
4.细节理解题。根据短文第四段中Be sure to keep the door closed, or smoke and fire may be drawn into the room.可知,要确保门是关着的,否则烟和火会进入房间。故选A。
5.主旨大意题。这篇短文中作者告诉了我们如何在发生火灾时从火灾中逃生,这是很重要的,知道如何逃生可以救你的命。文章中作者建议我们可以从窗户逃生,但是有一些注意事项。因此B选项从着火的房子中拯救自己这个题目最符合文章的内容,故选B。
考点:日常生活类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014年春湖北省武汉市九年级三月月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Parents should stop complaining themselves because there’s not a lot they can do about it. I mean the teenager problem. Whatever you do or however you choose to deal with it, at certain times a wonderful, reasonable and helpful child will turn into a terrible animal.
I’ve seen friends deal with it in all kinds of different ways. One strict mother insisted(坚持) that her son, right from a child, should stand up whenever anyone entered the room, open doors and shake hands like a gentleman. I saw him last week when I called round. Sprawling(四肢摊开)himself on the sofa in full length, he made no attempt to turn off the loud TV he was watching as I walked in, and his greeting was only a quick look at me. His mother was ashamed. “I don't know what to do with him these days,” she said. “He’s forgotten all the manners we taught him.”
He hasn't forgotten them. He’s just decided that he’s not going to use them. She admitted(承认)that she would like to come up behind him and throw him down from the sofa onto the floor.
Another good friend of mine let her two daughters climb all over the furniture, reach across the table, stare at me and say, “I don’t like your dress; it’s ugly.” One of the daughters has recently been driven out of school. The other has left home.
“Where did we go wrong?” her parents are now very sad. Probably nowhere much. At least, no more than the rest of that unfortunate race, parents.
1.This text is most probably written by ______.
A. a specialist in teenager studies
B. a headmaster of a middle school
C. a parent with teenage children
D. a doctor for mental health problems
2.The underlined word “it” in the second paragraph refers to ______.
A. the change from good to bad that’s seen in a child
B. the way that parents often complained about themselves
C. the opinion that a child has of his parents
D. the advice that parents want their children to follow
3.The boy on the sofa would most probably be described as ______.
A. clever B. quiet C. unusual D. rude
4.From the second example we can infer that the parents of the two daughters ______.
A. pay no attention to them
B. are too busy to look after them
C. have come to hate them
D. feel helpless to do much about them
5.What is the author' s opinion about the sudden change in teenage children?
A. Parents have no choice but to try to accept it.
B. Parents should pay still more attention to the change.
C. Parents should work more closely with school teachers.
D. Parents cause the change in their children.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广西贵港覃塘区中考第四次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
–Look! A blind man is in the middle of the street. It’s too dangerous.
–Let’s help him go the street
A. acrossB. cross
C. throughD. along
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广西贵港港南区中考英语第二次模拟试卷(解析版) 题型:单项填空
The show Dad, Where Are We Going is really _______ , and it is a hit program on Hunan TV.
A. interestingB. interested
C. boredD. boring
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广西百色市初中毕业适应性测试英语试卷(解析版) 题型:书面表达
(Ⅱ)看图写文:观察下列几幅画,然后根据意思写出80个单词左右短文(15分)。
![]()
提示词:walk a dog(遛狗),the rubbish bin(垃圾箱)
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广西百色市初中毕业适应性测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
This is the most important gift _______ I have received from my parents.
A. whose B. who
C. whichD. that
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广西百色市初中毕业适应性测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Where is Lily? —Oh, she _______the volleyball match on the playground.
A. is watchingB. will watch
C. watches D. watched
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广西来宾市中考英语模拟试卷(解析版) 题型:单项填空
The first thing ______ we should do is to tell him the news.
A. who B. which C. that D. whom
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广西南宁市等学校招生考试第2次模拟英语试卷(解析版) 题型:其他题
A: Hi, Davie. You look unhappy today. 1.
B: Yesterday when I got home,I found my parents reading my diary. I got very angry. Shouldn't I keep my
own secrets?
A: Of course you can keep your secrets. 2.
B: No,but I shouted at them. They didn't say a word. They just kept silent. 3.
A: In fact,your parents shouldn't read your diary. They should respect your privacy(隐私). 4. They want to make sure you aren't in any trouble,and they want to understand your life and study better in this way. Maybe you hurt your parents.
B: I agree. 5.
A: Say sorry to them. Try talking to them more. Let them know what you are doing,so that they won't worry about you so much.
B: OK. I'll do as you told me.
![]()
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com