精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Frank Woolworth was born in Rodman,New York,in 1852.His family were very poor farmers,and there was never enough to eat.Frank decided he did not want to be a farmer.He took a short business course,and went to work as a salesman in a large city.
Woolworth realized he could attract people's interest when he sold goods(商品),but he soon learned something more important.One day his boss told him to sell some odds and ends (小商品 ) for as much as he could get.Frank put all these things on one table with a sign which said FIVE CENTS EACH.People fought to buy the things and the table was soon cleared.
Soon afterwards,Woolworth opened his own store,selling goods at five and ten cents.But he had another lesson to learn before he became successful.That is,if you want to make money by selling low-price goods,you have to buy them in large quantities(量) from the factories.Once,Woolworth went to Germany and placed an order (订单) for knives.The order was so large that the factory had to keep working 24hours a day for a whole year.In this way,the price of the knives was cut down by half.
By 1919,Woolworth had over 1000stores in the US and Canada,and opened his first store in London.He made many millions and his name became famous in the world.He always runs(经营) his business according to strict rules,of which the most important was:"THE CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT."

36.Frank took a short business course in order toC.
A.earn more money for his family
B.learn something from a salesman
C.get away from the farm
D.get enough to eat.
37.Frank sold the odds and ends quickly becauseD.
A.he knew how to get people to buy his goods.
B.he sold his goods at a very low price.
C.he had put the goods on a table in a very nice way.
D.he sold all the goods at the same low price.
38.The price of the knives was cut down by half becauseB.
A.the factory workers worked 24hours a day without any rest.
B.knives were ordered in large quantities from the factory.
C.the knives were made in Germany,where labor (劳动力) was cheap.
D.the knives were produced in one factory.
39.A makes Woolworth a world-famous man.
A.His business skills (技巧)
B.The low price of the goods he sold everywhere
C.His trip to Germany and his order of knives
D.His health and life
40.The most important rule for Frank's business isD.
A.to sell the goods at a low price
B.only to sell odds and ends
C.to sell the odds and ends all over the world
D.the customer is always right.

分析 弗兰克.伍尔沃斯的家人是贫穷的农民,没有足够的食物.法兰克决定不再成为一个农民.他参加了一个短的商务课程,在大城市作为一名销售员.他意识到自己当他卖商品的时候他能引起别人的兴趣.但是他不久就学到了更重要的.一天他的老板让他去卖一些小商品,尽可能赚的更多.他将所有的商品放在一张桌子上,写着一件五美分.人们争着去买一会就卖完了.
不久弗兰克开了自己的商店,卖的商品是一件五美分和十美分.但是在他成功之前他需要知道:如果你想要卖低价产品赚钱就要大量的从工厂买回.曾经他去德国买下来一批刀具的订单.订单是如此的大以致于工厂要用一年的时间一天24小时工作.这样,刀的价格是半价.
1919年他已经在美国和加拿大有一千多家店铺,伦敦开了第一家.他赚了数百万,也世界闻名.他遵循严格的规则去经营,最重要的是顾客永远是对的.

解答 36.答案:C.细节理解题,由第一段第二行His family were very poor farmers,and there was never enough to eat.Frank decided he did not want to be a farmer.He took a short business course,and went to work as a salesman in a large city,可以知道上商务课程是为了离开农场,故选C.
37.答案:D.推理判断题.由Frank put all these things on one table with a sign which said FIVE CENTS EACH.People fought to buy the things and the table was soon cleared.可知是因为所有的商品都是低价,故很快就卖光了.故选D.
38.答案:B.细节理解题,由第三段倒数第二行The order was so large that the factory had to keep running 24 hours a day for a whole year..In this way,the price of the knives was cut down by half.可知是订单很大,所以价格减半,所以选B
39.答案:A.推理判断题,由Frank put all these things on one table with a sign which said FIVE CENTS EACH.People fought to buy the things and the table was soon cleared.和But he had another lesson to learn before he became successful.That is,if you want to make money by selling low-price goods,you have to buy them in large quantities(量) from the factories可知是因为他的销售技巧即低价大量进货又低价售出才会如此成功,所以选A
40.答案:D.细节理解题,根据He always runs(经营) his business according to strict rules,of which the most important was:"THE CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT."可知Frank最重要的生意法则是顾客永远是对的,所以选D

点评 本文记叙了弗兰克通过自己的商业手段:商品要满足消费者的需求,使他成为美国著名的连锁店大亨.推断题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.In the village      he lived in his early life,there was only one small school of     200kids and 4teachers(  )
A.that  lessB.where  less than
C.where moreD.more than

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Mr.Han is       teacher.He teaches         math.(  )
A.our;usB.our;ourC.ours;us

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1."Everything happens for the best,"my mother said whenever I faced disappointment."If you can carry on,one day something good will happen."
After graduating from college in 1932,I decided to try for a job in radio,then work my way up to sports announcer(播音员).I took the bus to Chicago and knocked on the door of every station.But I was refused every time.In one studio,a nice lady told me that big stations didn't want to accept inexperienced persons."Go to the countryside and find a small station that'll give you a chance,"she said.
I returned home,Dixon in Illinois.While there were no radio-announcing jobs in Dixon,my father said Smith Ward had opened a store and wanted a local sportsman to manage its sports department.Since I had played high school football in Dixon,I applied(申请).The job sounded just right for me.But I still failed in the interview.At that moment,mom's words came to my mind:"Everything happens for the best."Dad offered me a car to look for a job.I tried WOC Radio in Davenport in Iowa.The program director,named Peter MacArthur,told me they had already hired an announcer.
As I left his office,I felt sad.I asked aloud,"How can a man become a sports announcer if he can't get a job in a radio station?"
I was waiting for the lift when I heard MacArthur calling,"What did you say about sports?Do you know anything about football?"Then he made me stand before a microphone and asked me to broadcast an imaginary game.As a result,I did a wonderful job and was told to broadcast Saturday's game!
On my way home,I thought of my mother's words again:"Everything happens for the best if you carry on.One day something good will happen."

42.After the writer graduated from college,he tried to look for a job inA at first.
A.Chicago    
B.Dixon     
C.Davenport     
D.Illinois
43.The writer couldn't find a job in Dixon becauseB.
A.he had played high school football      
B.he did not pass the interview
C.he had no working experience          
D.he had no interest in the job
44.Which sentence below is TRUE?A
A.In all,the writer went to three cities to look for the job.
B.The writer took the train to different places to look for the job.
C.The writer gave up finally when he was refused again and again.
D.MacArthur gave the writer a chance to broadcast Saturday's game directly.
45.The passage mainly tells us thatC.
A.it is hard to find a job    
B.mother's help is necessary
C.we should hope for the best         
D.life is full of disappointment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The future     those who believe in the beauty of their dreams.(  )
A.belongs toB.willing toC.according toD.live in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.I feel it hard to keep up with my classmates in study and sometimes I lose heart.But whenever I want to      ,my teacher always encourages me to work harder.(  )
A.go onB.run awayC.give upD.look out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Some boys think English is ________ of all the subjects.(  )
A.difficultB.more difficult
C.the most difficult   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Books are our best friends.They are very quiet,but we can always find both fun and knowledge once we open them.Here are two good books you can read during the holiday.
The little Prince(王子)
French Writer:Antoine de Saint-Exupéry
Both adults and children love this classic book.It is about the adventure of a young prince.It shows the importance of innocence (纯真),imagination and love.
The little prince comes from planet B-612.In his eyes,adults are all very strange.Unlike them,he sees the essence (本质) of things.He cares more about a flower and a sheep than the"important"things of the adult world.
     The prince lives on his planet with a rose.He loves the rose very much.But he soon feels tired and leaves his planet.He meets many more strange adults on other planets.
On Earth,he discovers interesting things such as a snake,other roses and a fox.The fox tells him a secret:Only the heart can discover the most important things.This helps the prince realize his love for the rose and he goes back to his planet.
To Succeed on One's Own
American Writer:Liu Yong
Writer Liu Yong from Taiwan wrote this book for his daughter.It can help young people succeed.
The book teaches you about student,how to use your free time and even what kind of clothes to wear.It answers many teenagers'most common questions.Liu uses his daughter's stories as examples to help readers understand the principles(原则).
His book is far from boring.There are lively stories and dialogues,with objective analysis (客观分析),hope and confidence (信心) from a good father.

根据短文内容,选择最佳答案.
56.Where does the writer of"The little Prince"come from?B
A.England.
B.France.
C.America.
D.China.
57.What does the prince do after the fox tells him a secret?D
A.He cares more about a flower and a sheep.
B.He meets many more strange adults on other planets.
C.He discovers interesting things such as a snake,other roses and a fox.
D.He realizes his love for the rose and he goes back to his planet.
58.What does"The little Prince"mainly talk about?D
It's aboutD.
A.the adult world                   
B.the planet B-612
C.a rose and a fox                    
D.the adventure of a young prince
59.Who did Liu Yong write the book"To Succeed on One's Own"for?A
A.His daughter.
B.His students.
C.Teenagers.
D.Young people.
60.From the passage,we know that we can always findDin books.
A.the importance of teenagers',imagination and love
B.the answers to many of teenagers'most common questions
C.the objective analysis,hope and confidence
D.both fun and knowledge.

查看答案和解析>>

同步练习册答案