1."Everything happens for the best,"my mother said whenever I faced disappointment."If you can carry on,one day something good will happen."
After graduating from college in 1932,I decided to try for a job in radio,then work my way up to sports announcer(播音员).I took the bus to Chicago and knocked on the door of every station.But I was refused every time.In one studio,a nice lady told me that big stations didn't want to accept inexperienced persons."Go to the countryside and find a small station that'll give you a chance,"she said.
I returned home,Dixon in Illinois.While there were no radio-announcing jobs in Dixon,my father said Smith Ward had opened a store and wanted a local sportsman to manage its sports department.Since I had played high school football in Dixon,I applied(申请).The job sounded just right for me.But I still failed in the interview.At that moment,mom's words came to my mind:"Everything happens for the best."Dad offered me a car to look for a job.I tried WOC Radio in Davenport in Iowa.The program director,named Peter MacArthur,told me they had already hired an announcer.
As I left his office,I felt sad.I asked aloud,"How can a man become a sports announcer if he can't get a job in a radio station?"
I was waiting for the lift when I heard MacArthur calling,"What did you say about sports?Do you know anything about football?"Then he made me stand before a microphone and asked me to broadcast an imaginary game.As a result,I did a wonderful job and was told to broadcast Saturday's game!
On my way home,I thought of my mother's words again:"Everything happens for the best if you carry on.One day something good will happen."
42.After the writer graduated from college,he tried to look for a job inA at first.
A.Chicago
B.Dixon
C.Davenport
D.Illinois
43.The writer couldn't find a job in Dixon becauseB.
A.he had played high school football
B.he did not pass the interview
C.he had no working experience
D.he had no interest in the job
44.Which sentence below is TRUE?A
A.In all,the writer went to three cities to look for the job.
B.The writer took the train to different places to look for the job.
C.The writer gave up finally when he was refused again and again.
D.MacArthur gave the writer a chance to broadcast Saturday's game directly.
45.The passage mainly tells us thatC.
A.it is hard to find a job
B.mother's help is necessary
C.we should hope for the best
D.life is full of disappointment.
分析 "一切总会好的"母亲无论发生什么事都对我说."别担心,有一天你的运气会改变."妈妈是对的,因为我发现,在我完成我的大学教育.我决定试着在电台找个事儿做.我想主持体育项目.我去了芝加哥,但是我被拒绝了.去迪克逊找工作,我认为很适合我,可是我面视依然失败了.去艾奥瓦州找工作,最终成功找到工作.在我回家的路上,想起妈妈对我说的话,"有一天,你的运气会改变,儿子.当它发生时,它会感觉加倍的好,因为所有的努力你已做到."那一刻,我知道她是什么意思.
解答 42.答案:A.细节理解题.分析原句:After graduating from college in 1932,I decided to try for a job in radio,then work my way up to sports announcer(播音员).I took the bus to Chicago句意:在1932年,我大学毕业.我决定去电台找一份播音员工作.我乘坐公交车去了芝加哥.因此一开始找工作地点为芝加哥.故选A
43.答案:B.细节理解题.分析原文:Since I had played high school football in Dixon,I applied(申请).The job sounded just right for me.But I still failed in the interview.句意:迪克逊的工作我认为很适合我,可是我面试依然失败了.因此选择第二项,面试失败了.故选 B
44.答案:A.细节理解题.通过阅读全文,I took the bus to Chicago and knocked on the door of every station.But I was refused every time去芝加哥找工作,Since I had played high school football in Dixon,I applied(申请).The job sounded just right for me.But I still failed in the interview.去迪克逊找工作结果面试失败,Dad offered me a car to look for a job.I tried WOC Radio in Davenport in Iowa去艾奥瓦州找工作,可知作者去了三个城市去寻找工作.故选A
45.答案:C.细节理解题.在阅读全文的过程中,作者在描述,每一次找工作失败时,都会想起母亲的话Everything happens for the best if you carry on.One day something good will happen,于是又对未来充满了希望,最后终于成功地找到工作.故主要告诉我们应该抱最好的希望.故选C
点评 1.通读全文,了解大意.
2.带着问题,复读原文.
3.理解识别,推断归纳.
4.复核检查,确保无误.