精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.It's Saturday night.Mia,18,is meeting her boyfriend,Nice.He's an hour late.Mia calls Nico four times on his mobile phone.The fifth time be answers.
"Hello?"
"Nico?It's Mia.Where are you?"
"Uhm…"
"You're late!Are you playing computer games again?"
 Mia is angry,Sometimes Nico plays EverQuest (an online game ) for six or seven hours,and he forgets about her.
 Games like Everquest and StarCraft are very popular all over the world.Some gamers play for eight to ten hours every day.A man from India played StarCraft for 50 hours nonstop (不间断地)!Three hours later,he died.
"Some people can't stop,"says Dr.Park a researcher in UK."They don't take a break to eat or sleep.They quit (辍学)school.The game is their life.And that's not good."
 But there is good news Eiji is from Japan.He makes special tools for gamers.One is a utensil (器皿).Using it,gamers can eat and play at the same time!With another tool,a player can press a button(摁按钮)and send a message to people (for example,"Bring me a drink!").
  Nico likes Eiji's tools,but Mia doesn't."Oh no."she says."Now I'll never see my boyfriend!"

46.Mia is angry becauseC.
A.Nico wants to buy StarCraft     
B.she wants to buy EverQuest      
C.Nico forgets about her while playing games     
D.Nico wants to quit school
47.An example of an extreme (极度的)gamer isB
A.Nico's girlfriend    B.a man from India    C.Eiji      D.a person from UK
48.The title for this reading could beC.
A.Computer Games Are Fun to Learn     
B.The Best Computer Games Today    
C.Too Much Time Online Is Bad    
D.The Best Computer Gamer.

分析 全文大意:
星期六晚上18岁的Mia在等她的男朋友Nico.他迟到了一个小时.Mia给 Nico 打了四次电话.第五次电话接了起来.
"喂?"
"Nico?我是Mia.你在哪儿?"
"嗯…"
"你迟到了!你又在玩电脑游戏?"
 Mia很生气,有时Nico  玩《无尽的任务》(一款网络游戏)一连6、7个小时,就把她给忘了.像《无尽的任务》、《星际争霸》这些游戏全世界都很受欢迎.一些游戏爱好者每天玩8至10个小时.一位来自印度的男子不间断地玩《星际争霸》游戏长达50个小时.三小时后猝死.英国的研究员Park博士说"一些人停不下来.他们废寝忘食地玩游戏.他们从学校辍学.游戏就是他们的生活.这样不好."但是这对于来自日本的Eiji 却是好消息.他为游戏爱好者发明了特殊的工具.一个是一种器皿.使用这种器皿游戏爱好者能同时吃饭和玩游戏.使用另外一个工具,游戏爱好者可以通过摁按钮向别人发信息.(例如"给我送点喝的.")Nico 喜欢Eiji发明的工具,但是Mia 不喜欢.她说"噢,不.我再也见不到我男朋友了."

解答 答案:
46、C                  细节理解题        根据第六段Mia is angry,Sometimes Nico plays EverQuest (an online game ) for six or seven hours,and he forgets about her."Mia很生气,有时Nico  玩《无尽的任务》(一款网络游戏)一连6、7个小时,就把她给忘了"可知Mia很生气是因为Nico 玩游戏时把她给忘了.故选C
47、B                 细节理解题          根据第七段A man from India played StarCraft for 50 hours nonstop (不间断地)!Three hours later,he died."一位来自印度的男子不间断地玩《星际争霸》游戏长达50个小时.三小时后猝死"可知关于一个游戏爱好者的极端例子是来自印度的一名男子,故选B
48、C                  主旨大意题          根据Some gamers play for eight to ten hours every day.A man from India played StarCraft for 50 hours nonstop (不间断地)!Three hours later,he died.Some people can't stop,"says Dr.Park a researcher in UK."They don't take a break to eat or sleep.They quit (辍学)school.The game is their life.And that's not good."短文一开始Mia和Nico的一通电话揭示了现在许多人沉溺于网络游戏,甚至有人为此而丧命借用英国的研究员Park博士的说法,游戏就是他们的生活.这样不好.可知短文主要讲述了长时间沉溺于网络不好.故选C

点评 做题时先把文章快速通读一遍抓住其大意.对于涉及细节理解的题目,要结合问题从文中找到与之相关的句子,抓住关键词和细节进行选择,和选项进行比对快速选出答案.必要时要联系上下文,即可选出正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.He caught few fish yesterday in the lake,        ?(  )
A.did heB.didn't heC.does heD.doesn't he

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.One morning,a blind boy sat on the steps of a building with a hat by his feet..He held a sign which said,"I am blind.Please help me."
There were only a few coins(硬币) in the hat.A man was walking by.He took out a few coins from his pocket and dropped them into the hat.He then took the sign,turned it around,and wrote some words on it.He put the sign back so that everyone who walked by could see the new words.
Soon the hat began to fill up.A lot more people were giving money to the blind boy.That afternoon the man who had changed the sign came to see how things were.The boy recognized his footsteps and ask,"Are you the one who changed my sign in the morning?What did you write?"
The man said,"I only wrote the truth.I said what you said,but in a different way."
What he had written was,"Today is a beautiful day,but I can't see it."
Do you think the first sign and the second sign were saying the same thing?
Of course both signs told people the boy was blind.But the first sign simply told people to help by putting some money in the hat.The second sign told people that they were able to enjoy the beauty of the day,but the boy could not enjoy it because he was blind.
The first sign simply said the boy was blind,while the second sign told people they were so lucky that they were not blind.
There are at least two lessons we can learn from this simple story.
The first is:Treasure(珍惜)what you have.Someone else has less.Try your best to help those who need your help.
The second is:Be creative.Think differently.There is always a better way.

61.From the passage we know thatC.
A.the boy always has a hat on his head.
B.the man is one of his neighbors.
C.the boy is blind and needs help.
D.the boy works for the man.
62.On the sign the man wrote some words,which said,"B."
A.He is blind.Please help him.
B.Today is a beautiful day,but I cannot see it.
C.We are so lucky that we are not blind.
D.Treasure what we have.
63.According to the passage,which of the following is TRUE?A
A.The hat began to fill up after the man wrote words on the sign.
B.The man took away a few coins from the hat.
C.The boy pretended to be blind,for he didn't want to go to school.
D.Nobody wanted to give coins to the boy.
64:The word"recognized"here in Chinese meansD.
A.知道
B.懂得
C.理解
D.认出
65.What is the best title for this passage?B
A.Be careful not to be blind.
B.Be creative,think diffrently.
C.Be kind to the blind!
D.No way to offer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Thanks          Mr.Hu,we have learnt many English songs.(  )
A.forB.atC.to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
Chinese Café
Monday-Saturday Lunch
12:00-14:00
Lunch﹩6 (Under10﹩4)
Take away
﹩5Each Box
(Put whatever you want into one box)
Friday-Saturday Evening
17:00-23:00
Dinner﹩12 (Under10﹩6)
Free Bottle of Wine For Each Table of Four
(Evening and over 18only)
Sunday Lunch
12:00-15:00
Lunch﹩7 (Under10﹩4)
Enjoy your meal!
Tel:4655 9651
Green Avenue,Londnbridge
58.You can have lunch in this Chinese CaféA.
A.at 12:30on Tuesday      
B.at 14:30on Thursday      
C.at 11:30on Sunday
59.Steven and his nine-year-old son go to have dinner in this Chinese Café on Friday evening.They should payC.
A.﹩6              
B.﹩12            
C.﹩18
60.Bsitting at one table can enjoy a free bottle of wine for dinner.
A.Four 12-year-old boys        
B.Four adults        
C.A couple with their child.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1."Everything happens for the best,"my mother said whenever I faced disappointment."If you can carry on,one day something good will happen."
After graduating from college in 1932,I decided to try for a job in radio,then work my way up to sports announcer(播音员).I took the bus to Chicago and knocked on the door of every station.But I was refused every time.In one studio,a nice lady told me that big stations didn't want to accept inexperienced persons."Go to the countryside and find a small station that'll give you a chance,"she said.
I returned home,Dixon in Illinois.While there were no radio-announcing jobs in Dixon,my father said Smith Ward had opened a store and wanted a local sportsman to manage its sports department.Since I had played high school football in Dixon,I applied(申请).The job sounded just right for me.But I still failed in the interview.At that moment,mom's words came to my mind:"Everything happens for the best."Dad offered me a car to look for a job.I tried WOC Radio in Davenport in Iowa.The program director,named Peter MacArthur,told me they had already hired an announcer.
As I left his office,I felt sad.I asked aloud,"How can a man become a sports announcer if he can't get a job in a radio station?"
I was waiting for the lift when I heard MacArthur calling,"What did you say about sports?Do you know anything about football?"Then he made me stand before a microphone and asked me to broadcast an imaginary game.As a result,I did a wonderful job and was told to broadcast Saturday's game!
On my way home,I thought of my mother's words again:"Everything happens for the best if you carry on.One day something good will happen."

42.After the writer graduated from college,he tried to look for a job inA at first.
A.Chicago    
B.Dixon     
C.Davenport     
D.Illinois
43.The writer couldn't find a job in Dixon becauseB.
A.he had played high school football      
B.he did not pass the interview
C.he had no working experience          
D.he had no interest in the job
44.Which sentence below is TRUE?A
A.In all,the writer went to three cities to look for the job.
B.The writer took the train to different places to look for the job.
C.The writer gave up finally when he was refused again and again.
D.MacArthur gave the writer a chance to broadcast Saturday's game directly.
45.The passage mainly tells us thatC.
A.it is hard to find a job    
B.mother's help is necessary
C.we should hope for the best         
D.life is full of disappointment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Shall we go out for a walk,Bill?
-I'm afraid not.It ________ outside now.(  )
A.was rainingB.rainedC.is raining

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.---Shall I get _____ cake for you,Dad?
---Thanks,but you _____.I've had enough.(  )
A.another; can'tB.other; mustn't
C.others; needn'tD.another; needn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Look at the clouds,so beautiful!
-Wow,so many different____,horses,sheep,flowers…(  )
A.sizesB.shapesC.colorsD.styles

查看答案和解析>>

同步练习册答案