精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Are you happy most of the time?Or do you easily get angry sometimes?Everyone has a different temperament(脾气).It is usually believed that both genes(基因) and environment may influence people's temperament in different ways.Scientists have found that the season of the birth also plays a role.
Scientists from Budapest,Hungary,studied 400 university students.In the study,the students needed to finish some questions to know which of four kinds of temperaments they most had.From the questions,scientists found that the students always answered something like"My mood(情绪) often changes for no reason."and"I love to deal with new projects,even if it is risky."These answers were then connected with their birthdays.
They discovered that people born in summer easily change between sad and happy moods compared to people born in winter.Those who always feel positive are mostly born in spring and summer.
The study also found that those born in fall less probably had a mood of depression which may easily drive them to cry,while those in winter were not easier to be angry.
Scientists said that this was probably because the seasons had an influence on certain chemicals in the human body.And the chemicals are important to control people's moods even in adult life."It seems that when you are born may increase or decrease your change of developing certain mood disorders."scientist Xenia Gonda told the Telegraph.

根据上文内容判断正(T)误(F)
51.Ages probably may influence people's temperaments according to the Paragraph 1.F
52.The underlined the word"depression"most probably means sadness.T
53.The answers to the questions of the study were matched with their birthdays.T
54.People born in winter get sad or happy more easily.F
55.The best title of this passage is"The Influence of Genes".F.

分析 这篇短文主要通过实验讲述人的脾气不但受人的基因和环境影响,而且人出生的季节也起作用.研究表明,夏天出生的人比冬天出生的人情绪易变.研究还发现,秋天出生的人极少有可能出现消极情绪,而冬天出生的人不容易生气.这也许是人体内化学变化起作用的结果.即使对成年人来说,化学物质仍是控制人们的情绪的重要因素.

解答 51.答案:F;细节理解题.根据短文第一段"It is usually be1ieved that both genes (基因) and environment may affect people's temperaments in different ways.But now scientists have found that the season of birth also plays a role."的描述可知,年龄不可能影响人的脾气.故填F.
52.答案:T;词义猜测题.根据下文"which may easily drive them to cry,"的描述可知,这里指的是秋天出生的人极少有可能出现消极情绪.故这里的depression指的是sadness沮丧.故填T;
53.答案:T;细节理解题.根据短文These answers were then connected with their birthdays的描述可知,这项研究的问题的答案与他们的生日相匹配.故填T;
54.答案:F;主旨大意题.根据短文They discovered that people born in summer easily change between sad and happy moods compared to people born in winter的描述可知,冬天出生的人与夏天出生的人相比,不容易悲伤或快乐;故填F.
55.答案:F;标题归纳题.根据短文Scientists have found that the season of the birth also plays a role等内容描述可知,这篇短文主要通过实验讲述了季节对人的情绪的影响,即Seasons and Moods,不是基因的影响;故填F.

点评 通读全文,了解文中所叙述的重要事实或细节,结合题目要求作出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1."Everything happens for the best,"my mother said whenever I faced disappointment."If you can carry on,one day something good will happen."
After graduating from college in 1932,I decided to try for a job in radio,then work my way up to sports announcer(播音员).I took the bus to Chicago and knocked on the door of every station.But I was refused every time.In one studio,a nice lady told me that big stations didn't want to accept inexperienced persons."Go to the countryside and find a small station that'll give you a chance,"she said.
I returned home,Dixon in Illinois.While there were no radio-announcing jobs in Dixon,my father said Smith Ward had opened a store and wanted a local sportsman to manage its sports department.Since I had played high school football in Dixon,I applied(申请).The job sounded just right for me.But I still failed in the interview.At that moment,mom's words came to my mind:"Everything happens for the best."Dad offered me a car to look for a job.I tried WOC Radio in Davenport in Iowa.The program director,named Peter MacArthur,told me they had already hired an announcer.
As I left his office,I felt sad.I asked aloud,"How can a man become a sports announcer if he can't get a job in a radio station?"
I was waiting for the lift when I heard MacArthur calling,"What did you say about sports?Do you know anything about football?"Then he made me stand before a microphone and asked me to broadcast an imaginary game.As a result,I did a wonderful job and was told to broadcast Saturday's game!
On my way home,I thought of my mother's words again:"Everything happens for the best if you carry on.One day something good will happen."

42.After the writer graduated from college,he tried to look for a job inA at first.
A.Chicago    
B.Dixon     
C.Davenport     
D.Illinois
43.The writer couldn't find a job in Dixon becauseB.
A.he had played high school football      
B.he did not pass the interview
C.he had no working experience          
D.he had no interest in the job
44.Which sentence below is TRUE?A
A.In all,the writer went to three cities to look for the job.
B.The writer took the train to different places to look for the job.
C.The writer gave up finally when he was refused again and again.
D.MacArthur gave the writer a chance to broadcast Saturday's game directly.
45.The passage mainly tells us thatC.
A.it is hard to find a job    
B.mother's help is necessary
C.we should hope for the best         
D.life is full of disappointment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.You look pale.You'd better go to see a ________ in the hospital.(  )
A.teacherB.workerC.doctor

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.--Which would you like,rice or noodles?
--       is OK.I'm hungry.(  )
A.EitherB.BothC.NeitherD.All

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Look at the clouds,so beautiful!
-Wow,so many different____,horses,sheep,flowers…(  )
A.sizesB.shapesC.colorsD.styles

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Books are our best friends.They are very quiet,but we can always find both fun and knowledge once we open them.Here are two good books you can read during the holiday.
The little Prince(王子)
French Writer:Antoine de Saint-Exupéry
Both adults and children love this classic book.It is about the adventure of a young prince.It shows the importance of innocence (纯真),imagination and love.
The little prince comes from planet B-612.In his eyes,adults are all very strange.Unlike them,he sees the essence (本质) of things.He cares more about a flower and a sheep than the"important"things of the adult world.
     The prince lives on his planet with a rose.He loves the rose very much.But he soon feels tired and leaves his planet.He meets many more strange adults on other planets.
On Earth,he discovers interesting things such as a snake,other roses and a fox.The fox tells him a secret:Only the heart can discover the most important things.This helps the prince realize his love for the rose and he goes back to his planet.
To Succeed on One's Own
American Writer:Liu Yong
Writer Liu Yong from Taiwan wrote this book for his daughter.It can help young people succeed.
The book teaches you about student,how to use your free time and even what kind of clothes to wear.It answers many teenagers'most common questions.Liu uses his daughter's stories as examples to help readers understand the principles(原则).
His book is far from boring.There are lively stories and dialogues,with objective analysis (客观分析),hope and confidence (信心) from a good father.

根据短文内容,选择最佳答案.
56.Where does the writer of"The little Prince"come from?B
A.England.
B.France.
C.America.
D.China.
57.What does the prince do after the fox tells him a secret?D
A.He cares more about a flower and a sheep.
B.He meets many more strange adults on other planets.
C.He discovers interesting things such as a snake,other roses and a fox.
D.He realizes his love for the rose and he goes back to his planet.
58.What does"The little Prince"mainly talk about?D
It's aboutD.
A.the adult world                   
B.the planet B-612
C.a rose and a fox                    
D.the adventure of a young prince
59.Who did Liu Yong write the book"To Succeed on One's Own"for?A
A.His daughter.
B.His students.
C.Teenagers.
D.Young people.
60.From the passage,we know that we can always findDin books.
A.the importance of teenagers',imagination and love
B.the answers to many of teenagers'most common questions
C.the objective analysis,hope and confidence
D.both fun and knowledge.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.I've been a taxi driver for nearly 10 years.Most London taxi drivers have their own taxis.It's a nice job most of time.You meet a lot of people.I always work at night,because there is too much traffic during the day.I live twenty miles  outside London and I go to work at 5:30 in the afternoon.I usually go home between 2:00 and 3:00 in the morning.
Some very strange things happened late at night.
The other day I was taking a woman home from a party.She had her little dog with her.When we got to her house,she found that she had lost her key.So I waited in the car with the dog while she climbed in through the windows.I waited and waited.After half an hour of ringing the bell I decided to find out what was going on.I tied the dog to a tree and started to climb in through the window.The next thing I knew was that the police came.They thought I was a thief.
       Luckily the woman came downstairs.She must have gone to sleep and forgotten about  the dog and me!

51.The driver always worked at night because it was easier toA.
A.drive
B.make money
C.climb in through the window
D.meet a lot of people
52.The woman climbed in through the window becauseD.
A.she wanted to have a sleep
B.her husband didn't open the door for her
C.she didn't want to pay the driver
D.she couldn't find her key
53.The story happenedB.
A.early in the morning
B.late at night
C.20 miles outside London
D.near the police station 
54.Which of the following is wrong?C
A.The driver worked until between 2:00 and 3:00 in the morning
B.The police made a mistake.
C.The woman had no money to pay the driver.
D.The woman had forgotten about the driver and the dog.
55.The driver climbed in through the window toC
A.get money from the woman
B.return the dog to the woman
C.see what was happening in the house
D.phone the police.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.假如你不小心弄坏了英国友人的铅笔,你应该说:"      ".(  )
A.That's OK.B.It's right.C.I'm sorry.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Jack doesn't want to repair the old car.He'd like to buy a new one.(写出同义句)
Jackprefersto buy a new car rather than repair the old one.

查看答案和解析>>

同步练习册答案