精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.
ADVERTISEMENTS
HONGNAN RESTAURANT
Tel:83386223
Add:635Grand Road
Open:Mon.to Fri.7:00am-2:30pm
7:00pm-10:00pm
Sat.& Sun.7:30am-2:00pm
5:00pm-10:00pm
HISTORY MUSEUM
Tel:87796960
Add:69Hong Kong Road
One of Guangdong's largest museums
specializes(专门 in Guangdong history of the native people ).
Open:Mon.to Fri.9:00am-5:00pm
Sat.& Sun.9:00am-3:00pm
BAIHE SHOPPING CENTRE
Tel:87872738
Add:5300Shanghai Road
Open:Mon.to Fri.10:00am-11:00pm
Sat.to Sun.9:00am-10:30pm
FULL HOTEL
Tel:83338989
Add:368East Huanshi Road
Breakfast:6:30am-9:00pm
Lunch:11:30am-2:00pm
Dinner:5:30am-10:00pm
Coffee Shop:
Mon.to Fri.7:00am-10:00pm
Sat.to Sun.8:00am-10:00pm
76.If you want to go out for lunch on Sunday,you can call atA.
A.83386223or 83338989             
B.87679690or 83386223
C.83338989or 87872738             
D.87872738or 876796960
77.If you want to buy a new dress,you can go toC.
A.69Hong Kong Road                
B.368East Huanshi Road
C.5300Shanghai Road               
D.635Grand Road
78.B is open for two and a half hours in the afternoon on weekdays.
A.FULL HOTEL                      
B.HONGNAN RESTAURANT
C.HISTORY MUSEUM                
D.BAIHE SHOPPING CENTRE
79.On Sunday morning,the coffee shop in Full Hotel doesn't open untilD.
A.6:30am        
B.7:00am          
C.7:30am         
D.8:00am
80.You can knowB when you visit History Museum.
A.the history of South China            
B.the history of Guangdong's native people
C.the history of Shanghai               
D.the history of Hong Kong.

分析 这是一个广告,介绍了一个饭店,一个博物馆,一个购物中心还有一个酒店.

解答 76.A细节理解题.根据第一栏饭店的时间Sat.& Sun.7:30am-2:00pm和第四栏饭店的时间Lunch:11:30am-2:00pm可知周日你要去吃午饭,可以去这两个饭店,再看他们的电话分别是83386223or 83338989,故选A.
77.C细节理解题.根据第三栏BAIHE SHOPPING CENTRE  Add:5300Shanghai Road可知你要去买裙子应该去购物中心,故选C.
78.B细节理解题.根据第一栏饭店的时间Open:Mon.to Fri.7:00am-2:可知这个饭店在工作日的下午营业两个半小时,故选B.
79.D细节理解题.根据Sat.to Sun.8:00am-10:00pm可知这个咖啡店周日早上8点开门,故选D.
80.B细节理解题.根据第二栏的specializes(专门 in Guangdong history of the native people )可知在历史博物馆你可以了解到广东的历史,故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Walt Disney is believed to be successful for creating such wonderful things as Donald Duck and Mickey Mouse.However,he cannot get the praise for creating other well-loved characters,such as Cinderella and Snow White.They are almost automatically connected with Disney because Disney turned old fairy tales into cartoon movies.
The original Cinderella is quite different from the Disney version(版本) we know today.It started off with the girl feeling deeply sad about her mother's death.Besides,there were only birds that helped Cinderella; there was no such thing as a fairy godmother or helpful mice,nor was there mention of a carriage(马车).
The stepsisters were cruel:they always threw Cinderella's food into the ashes(灰) of the fire and made her sleep on the ashes on the floor.And she got her name accordingly.
In the original story,the king's ball(舞会) actually lasted for three days.With the help of the birds,the girl,beautifully dressed,danced with the prince on all three nights and the prince fell in love with her.However,she broke away from him to rush back home each night.On the last night,the prince placed something sticky on the stairs                ; as Cinderella ran away,a shoe got stuck on it.
Here now is where the story becomes unpleasant:when the prince went to the house looking for the girl whose foot fit the shoe,the stepmother told one of her two daughters to cut off her big toe(脚趾) to fit into the shoe.The daughter did as told.So the prince took her away to be his bride(新娘).But the birds called out to the prince.
"Turn and peep(瞥见),there's blood in the shoe,
the shoe is too small,the true bride waits for you."
Realizing he had been tricked,the prince returned the daughter to her mother.The other then had to cut off part of her heel in order to fit into the shoe,with the same result.Only Cinderella's foot fit perfectly and so the prince chose to marry her.The story ends with the wedding(婚礼) day; as two stepsisters followed her,birds flew by and plucked(啄) out their eyes.Because of their wickedness(邪恶) and falsehood,they had to spend the rest of their days blind.
The original Cinderella is so different from the Disney version.Thank goodness Disney made such changes; it was a really wise movie.
81.What does the underlined word"They"in the first paragraph refer to?B
A.Such wonderful things.
B.Other well-loved characters.
B.Old fairy tales.
D.Cartoon movies.
82.How did Cinderella get her name?C
A.The Birds came up with it.
B.It was given by Disney.
C.It came from the word"ash".
D.She got it from her mother.
83.Which of the following is TRUE according to the original story?D
A.The helpful mice made Cinderella a beautiful dress.
B.The ball was held to celebrate the prince's wedding.
C.Cinderella left her shoe on the stairs on purpose.
D.The birds told the prince that he had been cheated.
84.What does the original story want to tell us?A
A.A wicked person cannot avoid punishment.
B.A nice person is certainly worth admiring.
C.A well-behaved child was special praise.
D.A dishonest child cannot get mother love.
85.What does the writer think of the Disney version?A
A.Excellent.
B.Common
C.Boring
D.Laughing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.
My favourite book is Just Kid:Pictures,Poems and other Silly Animal Stuff just for kids by Bonnie Louise Kuchler.There are animal poems that are cute and funny.If you like animals,you will like this book.
Alex
Athens
The River by Gary Paulsen is the sequel to Hatchet.The book begins when Brian returns home after surviving a plane crash(坠毁)and living in the Canadian wild.Brian is asked to return to the wilderness with Derek.The writer makes you feel like you are there in the story.
Evan
Greece
I've read lots of books,but my favourite so far is Where the Red Fern Grows by Wilson Rawls.It's a story of a boy who wants some hunting dogs,and that's what he gets.Later on in the story,something magical happens.You need to read and find out what it is.
Larry
Ireland
My favourite book is The Giving Tree by Shel Silverstein.I like it because it's about a child who lives near a tree.As a child grows older,the tree gives all she has to him.
Holley
New Zealand
47.If you like reading poems,you may be interested in the bookA.
A.Just Kid           
B.The River
C.Where the Red Fern Grows   
D.The Giving Tree
48.Evan is fromC.
A.Athens   
B.Ireland  
C.Greece
D.New Zealand
49.Whose favourite book is telling the story about a boy?B
A.Alex's.
B.Larry's.
C.Holley's.
D.Evan's.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.
Name:Julia  Name:Paul Name:Linda
From:CubaFrom:EnglandFrom:Canada
Look:long hair,round face,big eyes Look:short blond hair,long face,small blue eyesLook:long red hair,round face,big brown eyes
Clothes:green dress,white shoesClothes:yellow jacket,blue pants,brown shoesClothes:white dress,brown shoes
QQ number:3746360QQ number:7364851QQ number:51053867
Tel:543752Tel:874599Tel:4358390
根据表格内容,判断正(T)误(F).
51.Julia is in brown shoes.F
52.Paul is from the UK.T
53.Linda's QQ number is 7364854.F
54.Linda is in blue pants.F
55.Julia and Linda have round faces.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.
Guitar Player Wanted
Are you a lover of music?Can you play the guitar?Can you sing or dance?Join our Sunshine Rock Band.Please call Mike at 5487-6598 or send email to sunshine@yahoo.com.
Hot Club
Do you like to play table tennis?Do you want to play it well?Mr Zhang is a good teacher.You can come here every Saturday afternoon from 2:30 to 5:30.
Telephone:8665-7868
Address:Room 15,Lantian Hotel
Swimmer Wanted
Can you swim?Do you like children?Can you teach them to swim on Sundays?Come and join us.Call Joe at 8472-9999 for more information.
Summer Job
Do you like to talk with people?Do you like to write stories?Would you like to work for a magazine?Then come and work as a reporter.Please call Karen at 5561-8823.
26.Sunshine Rock Band needsA.
A.a guitar player
B.a reporter
C.a swimming coach 
D.a table tennis coach
27.If you can swim very well and like children very much,you will be more interested in theC advertisement.
A.first   
B.second     
C.third        
D.fourth
28.If you like writing,you can callC for a job.
A.8472-9999
B.8665-7868    
C.5561-8823    
D.5487-6598
29.Your classmate wants to learn table tennis,so you can advise her to callB.
A.Joe   
B.Mr Zhang 
C.Karen        
D.Mike
30.The above ads are probably fromA.
A.a newspaper
B.a story book 
C.a science book  
D.a text book.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.一Tom,why do you ride so______?
一This is my new bike.I want to show it to my friends as soon as possible.(  )
A.clearlyB.quicklyC.politelyD.angrily

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.London is the_________of the UK.(  )
A.communityB.capitalC.countryD.corner

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Whether Siheyuan should be kept or not is a hot topic underdiscussion(讨论).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.大家不仅要注意健康饮食而且要多锻炼.
Everyone shouldnotonlyeat healthy food butalso do more exercise.

查看答案和解析>>

同步练习册答案